31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ‘Als CBCS rectificeert, dient Schoop-Isenia geen aanklacht in’

HomeMediaParadiseFM | ‘Als CBCS rectificeert, dient Schoop-Isenia geen aanklacht in’

Met reactie Isenia Schoop en commentaar advocaat Bonaparte

Neysa Schoop-Isenia eist rectificatie, anders aangifte | Antilliaans Dagblad

Als de centrale bank rectificeert, dient voormalig kandidaatminister Neysa Schoop-Isenia geen klacht in tegen hen. Dat zegt haar advocaat Michael Bonaparte.

Deze week trok Schoop-Isenia zicht terug als kandidaat voor de post van minister van Economische Ontwikkeling wegens een uit de hand gelopen conflict met de bank. Een memo met aantijgingen richting haar kwam terecht bij Minister van Financien Kenneth Gijsbertha. Volgens advocaat Bonaparte hebben ze de geheimhoudingsplicht verbroken en doet hij deze week aangifte namens Schoop-Isenia. Tenzij zij rectificeren.

Als de centrale bank zou erkennen de memo te hebben gelekt, zou dit echter betekenen dat zij wellicht in problemen komen met de Raad Van Toezicht waaraan zij verantwoording moeten afleggen.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Reactie advocaat Bonaparte op Radio Hoyer 2:

En reactie Isenia Schoop zelf op Yves Guillaume Cooper live: “Neysa ta papia!”
op https://www.facebook.com/yvesgcooper/videos/10217020707323537

8 reacties

 1. @Joep: dus cbcs gaat dadelijk ook Steven Martina screenen? Cbcs moet eerst zijn basis taken gaan uitvoeren en de gevallen giro en ennia laten wel zien dat cbcs nog veel te doen heeft.

 2. Juist Joep.

  Als je er bij de Girobank een enorme puinhoop van hebt gemaakt en jezelf en Stephen Capella schaamteloos verrijkt hebt kun je geen minister worden.

  Uitstekend dat CBCS daar een stokje voor heeft gestoken.

  Overigens bijzonder vermakelijk dat Isenia Matroos beschuldigt van lekken terwijl haar eigen familie een prive voice mail van Isenia naar de media heeft gelekt!

  Denk dat vrouwtje Isenia bij haar vechtscheiding, niet alleen haar huwelijk met Girobank was een falikante mislukking, haar verstand verloren heeft.

 3. @Allen,
  Aan allen die zich deze week op de een of andere manier, positief danwel negatief over het geval “Mw Isenia” hebben uitgelaten, gaarne het volgende…

  Dank voor uw grotendeels groteske conclussies, besluitvormingen, meningen, opinies, maar vooral laag bij de grondse en infantiele verdachtmakingen aan het adres van Mw. Isenia. U hebt allen met verve de cursus “Snake in the Grass” gehaald.

  Diegenen die echter een meer gematigde, eerlijker, meer menselijke approach hebben gebezigd: Chapeau!!

  Als U allen ooit als vakministers in enige regering van Curacao zouden komen te zitten, waar alleen maar genieen en experts hun geesteskinderen ten toon mogen spreiden, met jullie “omnipotent brains”, dan stonden we nu, na de Hemel, op plaats twee van de allerbeste plaatsen in het heelal om te vertoeven.

  Ik heb me weer kostelijk vermaakt. Ik lag constant in een deuk! Dank daarvoor.

  Het ga U allen goed.

 4. @ Curacao Revisited,

  Ik ben blij dat de Centrale bank dit heeft gedaan. Kennelijk hopen velen op dit eiland dat men ongewenste informatie kan laten verdwijnen door instanties te verbieden dit bekend te maken. Dat zou hen een complete vrijbrief geven voor het verrichten van handelingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Een minister behoort integer te zijn en dat betekent dat AL jouw acties uit het verleden INTEGER behoren te zijn. Zijn ze dat niet dan heb je niets te zoeken in de functie van minister of zelfs bestuurder / ambtenaar.

  Dat schijnt deze juffrouw maar niet te willen begrijpen. Zij klaagt alleen maar over het feit dat de informatie op onrechtmatige wijze naar buiten is gekomen. Maar ik hoor haar totaal niet over hetgeen naar buiten is gebracht. Dat vecht ze in het geheel niet aan oftewel dat is volgens haar ook juist.
  En als dat waar is dan maakt dat haar volledig ongeschikt voor een functie in de politiek. Ik weet dat we hier vrijwel geen integere politici hebben, zeg maar gerust: ‘geen enkele’, maar dat houdt niet in dat we dat als eis moeten gaan maken.

 5. Dus de waarheid spreken en kenbaar maken dat deze dame niet erg kuis alsom ” goid governance en integriteit gaat, staat gelijk aan lastering? Nos mes por…..

 6. Ik krijg steeds meer de indruk dat deze beste mevrouw echt, n.a.v. haar titel(s) o.i.d., in de waan van haar eigen hoge dunk zweeft. Zij komt over als haars inziens, zij de slimste van het eiland is. Vraagje, met al uw onderscheidingen, hoe komt u dan bij aqualectra terecht?

  Afijn, hoorde onze minister president zojuist op de radio. Hij mocht niet veel bekendmaken, maar één heikel punt kwam duidelijk naar voren: “de screening was nooit afgerond”.

  Anders gezegd, de MP stond nooit op het punt om u voor te dragen.

 7. Ik vind dit van alle kanten een heel raar gebeuren: kan mij niet een land bedenken waar een centrale bank uitspraken doet over de geschiktheid van politici of kabinetsleden.
  Curacao lijkt de omgekeerde wereld: CBCS neemt allerlei taken op zich die buiten hun scope liggen, maar laat de echt relevante CBCS taken (toezicht: Giro, ENNIA. updaten regelgeving) links liggen. Moet erg relaxed zijn om bij CBCS te werken…

 8. Het wordt steeds gekker met deze mevrouw blijkbaar wilt ze de imago schade toch voor lief nemen. Voor zover ik het heb gevolgd is deze mevrouw voor van alles uitgemaakt, van sloerie tot hoer, één van de reacties had zelf de suggestie om bij Campo te gaan werken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties