ParadiseFM | Alcoholcontroles op Hato

Bij alle controles bleef het percentage beneden de limiet | Persbureau Curacao

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft vorige week 17 alcoholcontroles uit laten voeren op Hato onder vliegend personeel van lokale en internationale luchtvaartmaatschappijen.

Bij alle controles bleef het percentage beneden de limiet. De actie was niet aangekondigd.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Alcoholcontroles op Hato

 1. Knoek-koe

  @ Legitimo YdK,

  De correcte spelling is: legítimo.
  Voor iemand die zich zo expliciet “legítimo” YdK noemt, en zich in de papiamentse taal uitdrukt, zou je toch een beetje verwachten dat die het woordje legítimo orthografisch correct schrijft.

  Legítimo is een zogenoemd “palabra esdrúhulo”,
  (Palabra esdrúhulo = palabra eksepshonal, e aksènt prosódiko ta primi riba e antepenultimo sílaba)
  ( klemtoon op twee voorlaatste lettergreep)

  De “Palabra esdrúhulo” zijn exceptioneel in de papiamentse taal en dienen derhalve altijd voorzien te worden van een (ortho)grafisch accent.

  Wat voor paspoort of genen heb ik nodig om een “Legítimo” YdK te worden?

 2. @legitimo, ik heb geen problemen met YDK, en ik weet dat er dagelijks 2 vluchten naar Amsterdam gaan. Die worden ook door YDK veelvuldig gebruikt, ik heb probleem met het bestuur dat hier gekozen is en iedereen, inclusief en misschien wel vooral YDK slachtoffer maken van hun wanbestuur. Dat de individuen die hier op het forum met grote regelmaat genoemd worden YDK Zijn is alleen om dat ze tot het bestuur behoren. En de spot en hoon die ze krijgen is vanwege wat ze doen en niet wat ze zijn. Het zou YDK sieren om afstand te nemen van deze uitzuigers en criminelen. Mij verbaast het dat er veel YDK blijft applaudisseren voor hen die ze bestelen en ze niet ter verantwoording roept door niet op hun te stemmen. Dat zij het bestuur vormen komt door de keus van, in hoofdzaak YDK.

 3. Op zich geen moeite mee, er wordt regelmatig op verschillende AirPorts alcohol controles gehouden voor het vliegend personeel. Curaçao is zeker geen exception.

 4. Knoek-koe

  Ieman zegt: ..”Si bosnan (makamba) tin problema ku ydk, Tur dia tin 2 vuelo pa hulanda”….

  In Nederland wonen zo onderhand meer Antillianen ( waarvan 2/3 YdK ) dan op Curaçao, dus dan heeft wegvluchten naar Hulanda een averechts effect.

  Bovendien sturen ” we” niet altijd de meest voorbeeldige YdK naar Nederland.

  Samira Rafaela, die zo graag meer mensen van kleur wil zien overal, zal niets te klagen hebben over de disproportionele oververtegenwoordiging van YdK op sommige televisie programma’s.

 5. @Legitimo YDK: gelukkig kunnen velen jou niet verstaan en/of interesseert het hun niet.

 6. Legitimo YDK

  Si bosnan (makamba) tin problema ku ydk,
  Tur dia tin 2 vuelo pa hul.

 7. Is zatlap , brokkenmaker , fraudeur , brandstichter monk al gevat. Sjonge jonge , eens ooit tot min financien neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *