ParadiseFM | Akkoord opslag Bullenbaai

CRU noemt het een akkoord met het Amerikaanse SPS Drilling E&P een mijlpaal | Foto Bea Moedt

De Curaçao Refinery Utilities heeft gisteren een overeenkomst getekend voor de opslag van ruwe olie en olieproducten op Bullenbaai.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van deze opslagmogelijkheden is het Amerikaanse SPS Drilling E&P. CRU laat weten dat dit een wereldwijd bedrijf is met een bewezen staat van dienst .

Rdk heeft in totaal 5,8 miljoen opslagvaten ter beschikking gesteld voor commercialisering.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Akkoord opslag Bullenbaai

 1. Opvallend dat het nu pas hier nieuws is en al 2 weken geleden al bekend was

 2. @Joep en William, fijn dat jullie de moeite hebben genomen om ondanks het ontbreken van de linkjes even wat verder te kijken. We gaan hier nog een hoop gedoe mee krijgen.

  Gelukkig zorgt Gijsbertha straks dat deze organisatie een bankrekening krijgt bij een bank die door ‘wetgeving’ onder druk wordt gezet. Helaas blijft het geld op Curaçao omdat de correspondentbank van deze lokale bank afscheid heeft genomen…..

 3. De Due Diligence op Curacao gaat nooit zo goed.

 4. @ Rudy,

  Inderdaad, deze man wordt in verband gebracht met corruptie bij PdVSA. Vraagt je af waarom Curacao met hem in zee wil gaan, want dikke kans dat het gewoon Venezolaanse olie betreft en dan zit je diep in de problemen.

  Ook vraag ik mij af of de tanks de afgelopen maanden vol of leeg zijn geweest. Een paar maanden terug liepen de termijncontracten af en gaf men zelfs 14 dollar per vat toe. Wanneer nu blijkt dat de opslagcapaciteit bij Bullenbaai toen ook beschikbaar was, maar niet is gebruikt dan mogen we dat de bestuurders fors aanrekenen. 5,7 miljoen vaten a 14 USD dan praten we toch over een zeer fors bedrag en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verkoopwaarde van deze lading na afloop van de contracten. Daar kan nu weer 40 USD per vat op worden gemaakt. In totaal praat je dan over een kleine 300 miljoen USD die men weg heeft laten lopen. Dat alles natuurlijk wanneer de tanks toen leeg waren en ik heb niet gehoord dat ze toendertijd vol waren.
  Dan had men dus niet bij Nederland hoeven aankloppen.

 5. Aan het begin van de corona crisis werd er olie geleverd met geld toe, ook voor de producten waren de kosten extreem laag de opslag prijs daarin tegen was extreem hoog. En bullebaai?

 6. @Commentpolis; excuus!

 7. Ik durf het bijna niet te vragen, maar heeft iemand van CRU enig onderzoek gedaan naar SPS Drilling E&P?

  De huidige directeur / eigenaar heet Manuel Enrique Chinchilla Da Silva.

  Mijn Spaans is wat roestig, maar ik weet niet of het heel verstandig is om met deze man zaken te doen. Oordeel zelf:

  Links zijn verwijderd. Alle alarmbellen van de virusscanner op donkerrood.

  Commentpolis

 8. De Rechtsstaat

  En toen was er ook Chunky.

  De J.R. Ewing van Curaçao.

 9. Fred Schiedam

  Bravo! De overeenkomst omvat hoeveel vaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *