ParadiseFM | Waarschijnlijk La Niña op komst

Door een sterkere passaatwind komt meer koud water uit de diepe oceaan aan de oppervlakte. Op Curaçao zorgt dit voor meer regen | Jeroen Jansen

Daar lijkt het althans wel op volgens meteoroloog Andy Luciano. De hitte van deze weken is voorlopig niet extreem en ook september en oktober zullen warm zijn, maar er wordt meer regen verwacht dan de laatste jaren.

Dit komt door weersysteem La Nina dat ervoor zorgt dat de zeewatertemperaturen in een deel van de Stille Oceaan lager dan gemiddeld zijn.

Door een sterkere passaatwind komt meer koud water uit de diepe oceaan aan de oppervlakte. Op Curaçao zorgt dit voor meer regen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Waarschijnlijk La Niña op komst

 1. @ Roberto,

  Dat jij in het onzichtbare mannetje in de lucht gelooft wil niet zeggen dat anderen dat ook doen. Velen van ons zijn zo snugger om de wetenschap te volgen en i.g.v. alle gebeurtenissen kun je gewoon logica volgen. Corona heeft niets met het weer te maken, dus met of zonder corona zou La Ninja ook wel zijn verschenen. En ook de orkanen laten zich niet leiden door een of andere verzonnen god. Wil je weten hoe orkanen ontstaan en hoe ze zich bewegen dan wil ik het je best wel eens uitleggen, zo moeilijk is het niet.

  Dus laten we dat verzonnen mannetje in de lucht er maar gewoon buiten houden. Dat jij daar in wenst te geloven is prima, maar val anderen er niet mee lastig aub.

 2. @Roberto zegt: “…God sta ons bij…”

  Wat mij stoort aan dit zinnetje is het woord “ons”.

  Niet dat ik in god geloof, maar mocht dat dan toch bestaan, sta mij dan alsjeblief niet bij.
  Gezien je palmares kun je er geen flikker van. Ik kan dat zelf en alleen veel beter.

 3. @Roberto. De natuur reguleert zichzelf. Ik hoef geen of ander geest, die zich god noemt, om mij bij te staan. Als die geest ons al die jaren had bijgestaan, dan was de aarde een paradijs.

 4. Hahááááááá. Een vrouw is dus een “paradijs” voor de ogen, maar een “hel” voor de portemonnaie.

 5. Curacao revisited

  “Veel mensen weten nog steeds niet waarom orkaans de namen van vrouwen krijgen. Vrij simpel een orkaan komt net als een vrouw nat en warm en neemt je auto en huis mee.”
  waarom heet deze orkaan dan niet Anushka Cova?

 6. Veel mensen weten nog steeds niet waarom orkaans de namen van vrouwen krijgen. Vrij simpel een orkaan komt net als een vrouw nat en warm en neemt je auto en huis mee.

 7. Gek, het is vreemd wat er allemaal op deze wereld gebeurt. Zoveel wereldwijde natuurrampen en zelfs dagelijks, hongersnoden, werkloosheid. En la Niña doet alweer een rentree zoals de corona. Eergisteren las ik dat vele ziekten die zich tot nu toe “rustig” hebben gehouden door de geavanceerde medische wereld binnen enkele maanden de kop weer zullen opsteken en toeslaan. Alles gebeurt tegelijkertijd. De kranten staan er vol van. Het lijkt wel alsof deze wereld iets vreselijks te wachten staat in de toekomst. Het kan niet anders. De hele wereld staat op z’n kop. Overal aanslagen, moorden, brandstichtingen, opstanden. Het lijkt er scherp op alsof de profetieën in de Bijbel in vervulling gaan, ze zijn zich aan het ontwikkelen en komen op ons af. God sta ons bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *