31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 13:38

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | 700 sollicitaties leidt tot 26 geslaagde aspirant-agenten

Nederlands grootste struikelblok bij aspirant politie | Jeu Olimpio

Van de ruim 700 sollicitaties, hebben 26 kandidaten hun training tot aspirant-agent met succes afgerond. Dat laat de politie weten in een persbericht.

De sollicitanten werden in eerste instantie geselecteerd op bepaalde criteria waarna er een selectieronde volgde en enkele testen. Volgens Amigoe deden er uiteindelijk 219 jongeren mee aan de basistest Nederlands die niet gehaald werd door het merendeel van hen. 26 bleven er over.

Politiewoordvoerder Imro Zwerver stelt in een reactie dat de Nederlandse taal een vereist is als agent. Onder meer officiële rapporten moeten in het Nederlands worden opgesteld en alle wetten zijn ook in deze taal.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Alle beetjes helpen. Merendeel slaagde niet voor de taal test. Wat een verrassing.
  Dat krijg je als je als klein eiland een eigen taaltje wil voeren, waar je zelfs op het eigen eiland niet verder mee kan. Laat staan in de wijde wereld.

 2. 3290 gulden per maand voor een jongen van 18 is een topsalaris, dat verklaard waarschijnlijk de vele kinderen bij verschillende vrouwen van politieagenten.

  Het probleem bij deze selectie procedure is dat deze jongeren rond de 20 moeten zijn. De tijd dat politieagenten jong en sportief moeten zijn om achter boeven te rennen is voorbij, een kogel is veel effectiever.

  Bij politiediensten in de Amerika zag ik dat mensen die ervaring in andere beroepen hebben ook politieagenten worden, zij brengen heel veel ervaring mee wat de kwaliteit van het politieapparaat ten goede komt..

  Hier hebben wij de situatie van een achterlijke minister en vier politiehoofden die meer aan het pronken zijn met hun functie dan dat iets uit hun handen komt.

 3. “Politiewoordvoerder Imro Zwerver stelt in een reactie dat de Nederlandse taal een vereist is als agent. ”
  Ik keek gisteren naar Extra nieuws (nu ook in het Nederlands) en onze minister president komt met veel pijn en moeite tot Nederlandse zinnen dus hoe kan je dit van een gemiddelde kopieerapparaatbediende op Bandabou verwachten?

 4. Van die 700 waren er 32 onder de 100 kilo, en 6 daarvan vielen vervolgens af wegens een strafblad.

  Die overgebleven 26 hopen allemaal kopieerapparaatbediende te worden bij de politie op Bandabou, want ze hebben gezien dat je daarmee ministerpresident kunt worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -