ParadiseFM | Aruba deporteert bijna 100 illegale Venezolanen

De meeste passagiers hebben geen geldige verblijfspapieren en zaten al lange tijd vast in de detentiecapaciteit van de Kustwacht op Aruba | Sharina Henriquez

Een groep van bijna honderden Venezolanen is gisteren tijdens een ‘humanitaire vlucht’ terug gevlogen naar Venezuela.

De meeste passagiers hebben geen geldige verblijfspapieren en zaten al lange tijd vast in de detentiecapaciteit van de Kustwacht op Aruba. Ook waren er enkele Venezolanen die zich vrijwillig hadden gemeld om terug naar huis te kunnen.

Gisteren werd ook bekend dat vijftien ongedocumenteerden in de detentiecapaciteit van de Kustwacht besmet zijn met het coronavirus. Ze zitten volgens het hoofd van de Arubaanse kustwacht in isolatie. De personen konden vanwege hun besmetting gisteren niet met de humanitaire vlucht terug naar Venezuela.

Het aantal besmettingen op Aruba blijft hoog. Maandag waren er 1223 mensen als positief geregistreerd, in totaal 1244 mensen zijn sinds het begin van de coronacrisis hersteld. In totaal zijn 15 mensen op het eiland aan corona overleden. Er liggen 33 personen in het ziekenhuis, waarvan 9 op de intensive care. Meer dan 23.000 mensen op het eiland zijn getest.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Aruba deporteert bijna 100 illegale Venezolanen

  1. joop savaneta

    Humanitaire vlucht? Hoe kun je het verzinnen. Op Aruba hebben ze altijd de mond vol over ons broedervolk uit Venezuela (Veel Arubanen hebben hun roots in Venezuela) maar daar is anno 2020 weinig van te merken.

  2. Een ‘humanitaire vlucht’ terug gevlogen naar Venezuela. Is dat geen contradictio in terminis? God zal Aruba straffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *