ParadiseFM | Actie vakbonden gaat door

ABVo vakbond | Antilliaans Dagblad

De vijf ambtenarenvakbonden ABVO, Sitek, SAP, NAPB en STrAF gaan vandaag door met hun handtekeningenactie. Leden van de verschillende bonden kunnen ook vandaag hun handtekening zetten bij het gebouw van ABVO in Brievengat.

De vakbonden willen met de actie de regering onder druk zetten om de korting van 12.5 % op de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren in te trekken.

Eind vorige week begonnen de bonden met de handtekeningenactie. Ook in het weekend konden mensen de lijst ondertekenen. Volgens voorzitter van de ABVO Adrie Williams stellen ze de lijsten ook nu nog open om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Die zullen uiteindelijk aan de rechtbank worden overhandigd.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Actie vakbonden gaat door

  1. Abraham Mossel

    Als is er geen corona, dan hebben de vakbonden toch wel ergens een dikke stok gevonden om mee te slaan en bedrijven naar de kloten te helpen, nu met de corona gaat het als een snel trein ook op curacrim, over een half jaar ligt het hele eiland op hun rug. Bedankt vakbonden, uitzuigers over de leden zijn rug, kijken of jullie over een half jaar nog zo staki staki zijn als er geen vreten meer op de plank is bij jullie leden.

  2. Laga e ambtenaarnan sigui welga numa. No tin sen mas. Segun e statutonan di e N.V. nan si e ambtenaarnan desobedese gobiernu, gobiernu por disolve tur e N.V. nan y manda tur ambtenaar kas man bashi. Ambtenaarnan no tin nada di bisa ta hobiernu ta paga nan pa nan traha y si nan no ke traha manda tur kas numa.

  3. Het lijkt een mannen bolwerk, vakbonden komen zichzelf nu tegen, elke keer meer en meer eisen en nooit simpathie of solidariteit met de werkelozen of minimumloners getoond.

  4. Ach stelletje sukkels, hebben jullie nog steeds niet door dat het eiland naar de klote is? Er is gewoon geen geld meer om jullie te betalen, lever in, misschien komt het dan nog goed, maar ik vrees het ergste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *