29 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 14:39

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR of MAN mag straks aansluiten

Willemstad – Op het moment dat het transitiekabinet zal overgaan in een politiek kabinet, staan de partijen PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran open voor eventuele deelname van PAR of MAN.

Dat hebben de partijen aan Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) laten weten, toen zij afgelopen vrijdag een laatste maal bij elkaar kwamen.
Jesus-Leito liet de leiders van de partijen nogmaals weten dat PAR graag mee wilde doen aan de formatie van een regering, maar de gele partij heeft ditmaal de boot gemist.
Over zes maanden liggen de opties echter weer open.

,,De leiders hebben te kennen gegeven dat, hoewel PAR bereid is tot de formatie van een transitiekabinet, dit geen optie is. Ze hebben te kennen gegeven deelname van PAR en ook van MAN te overwegen op het moment dat de onderhandelingen over een politiek kabinet beginnen”

, aldus Jesus-Leito.

Het Statenlid, tevens voorzitter van de PAR, laat weten de partijen veel succes te wensen in de regering.
Ook zegt de partij waardig in de oppositiebanken plaats te zullen nemen en mee te zullen werken aan constructieve werkzaamheden in het belang van Curaçao.

- Advertentie -

Terugblikkend op het hele formatieproces, dat na de verkiezingen van 19 oktober in gang is gezet, constateert PAR dat het er alles aan heeft gedaan om deel uit te maken van de regering om zo mee te kunnen werken aan oplossingen voor de problemen waar het land mee kampt.

,,Voor de partij PAR is het duidelijk dat de andere partijen uit principiële redenen niet met PAR in een regering wilden zitten”

, aldus Jesus- Leito.

Terugblikkend somt het Statenlid op dat er op 16 november overeenstemming werd bereikt door de drie partijen en Glenn Sulvaran.
Omdat de partijen toen aangaven een brede basis te prefereren, heeft PAR op 21 november een brief naar de formateur gestuurd waarin de intentie om samen te werken werd uitgelegd.
Op 26 november schreef de formateur terug dat PAR de andere partijen maar moest benaderen. Daarop is er met de partijleiders en Jesus-Leito overleg geweest, dat afgelopen vrijdag werd afgerond.

,,De partijen hebben naar eigen zeggen duidelijk gemaakt en verklaard dat het niet wenselijk was dat PAR deel zou uitmaken van het transitiekabinet.
PAR heeft er alles aan gedaan om verantwoordelijkheid in de regering te nemen.
De partijen PS, PNP, PAIS en Glenn Sulvaran hebben anders besloten”

, aldus het PAR-Statenlid.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

NOS | Prinses Beatrix laat flamingo vrij op Curaçao

Prinses Beatrix, de oma van de prinsessen is op bezoek op Curaçao. Ze is op bezoek vanwege de bijzondere natuur op het eiland. Ook praat ze met...

PBC | Beatrix bezoekt voedselbos tijdens bezoek aan Curaçao

Persbureau Curacao Prinses Beatrix werd zaterdag tijdens haar bezoek aan Curaçao flink aan het werk gezet. Bij een bezoek aan het voedselbos kreeg de 83-jarige prinses een oranje...

PBC | SER maakt zich sterk voor innovatie

Persbureau Curacao De Sociaal-Economische Raad heeft een verkenning uitgebracht aan de regering en de Staten over de mogelijkheden van de invoering van een missie gedreven innovatiebeleid. Dat moet...

ParadiseFM | Mauritsz de Kort wordt definitief nieuwe Hof-president

Hij was al voorgedragen, maar de benoeming is nu officieel rond: rechter Mauritsz de Kort is vanaf 1 januari de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...
- Advertentie -