28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PAR of MAN mag straks aansluiten

HomeNieuwsPAR of MAN mag straks aansluiten

Willemstad – Op het moment dat het transitiekabinet zal overgaan in een politiek kabinet, staan de partijen PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran open voor eventuele deelname van PAR of MAN.

Dat hebben de partijen aan Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) laten weten, toen zij afgelopen vrijdag een laatste maal bij elkaar kwamen.
Jesus-Leito liet de leiders van de partijen nogmaals weten dat PAR graag mee wilde doen aan de formatie van een regering, maar de gele partij heeft ditmaal de boot gemist.
Over zes maanden liggen de opties echter weer open.

,,De leiders hebben te kennen gegeven dat, hoewel PAR bereid is tot de formatie van een transitiekabinet, dit geen optie is. Ze hebben te kennen gegeven deelname van PAR en ook van MAN te overwegen op het moment dat de onderhandelingen over een politiek kabinet beginnen”

, aldus Jesus-Leito.

Het Statenlid, tevens voorzitter van de PAR, laat weten de partijen veel succes te wensen in de regering.
Ook zegt de partij waardig in de oppositiebanken plaats te zullen nemen en mee te zullen werken aan constructieve werkzaamheden in het belang van Curaçao.

Terugblikkend op het hele formatieproces, dat na de verkiezingen van 19 oktober in gang is gezet, constateert PAR dat het er alles aan heeft gedaan om deel uit te maken van de regering om zo mee te kunnen werken aan oplossingen voor de problemen waar het land mee kampt.

,,Voor de partij PAR is het duidelijk dat de andere partijen uit principiële redenen niet met PAR in een regering wilden zitten”

, aldus Jesus- Leito.

Terugblikkend somt het Statenlid op dat er op 16 november overeenstemming werd bereikt door de drie partijen en Glenn Sulvaran.
Omdat de partijen toen aangaven een brede basis te prefereren, heeft PAR op 21 november een brief naar de formateur gestuurd waarin de intentie om samen te werken werd uitgelegd.
Op 26 november schreef de formateur terug dat PAR de andere partijen maar moest benaderen. Daarop is er met de partijleiders en Jesus-Leito overleg geweest, dat afgelopen vrijdag werd afgerond.

,,De partijen hebben naar eigen zeggen duidelijk gemaakt en verklaard dat het niet wenselijk was dat PAR deel zou uitmaken van het transitiekabinet.
PAR heeft er alles aan gedaan om verantwoordelijkheid in de regering te nemen.
De partijen PS, PNP, PAIS en Glenn Sulvaran hebben anders besloten”

, aldus het PAR-Statenlid.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties