27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

PAR: Kabinet-Schotte moet weg

WILLEMSTADHet kabinet-Schotte moet zo snel mogelijk weg. Dit verklaarde PAR-leider Emily de Jongh-Elhage tijdens een persconferentie van de gele partij. Volgens de PAR moet de regering zo snel mogelijk weg om een einde te maken aan het wanbeleid waar Curaçao in de afgelopen maanden sinds 10-10-‘10 mee te maken heeft.

De persconferentie vond gistermiddag plaats, daags voor de openbare vergadering waarin de oppositiepartijen voornemens waren een serie moties tegen het kabinet in te dienen om het ministerkorps naar huis te sturen.
Tijdens de persconferentie benadrukte De Jongh-Elhage dat de PAR zich met haar acht zetels in de Staten achter deze motie zou scharen.
Volgens de PAR-leider dient het eiland zo snel mogelijk verlost te worden van de grote schade die het kabinet- Schotte in de afgelopen twintig maanden heeft aangericht.

zaken kan afhandelen en geen beleid mag blijven voeren om haar politieke vriendjes te bevoordelen, aldus de PAR. Volgens De Jongh-Elhage wil het volk van Curaçao het kabinet niet meer zien. “Het volk wil Schotte niet meer zien in het bestuur van het eiland. Ze moeten onmiddellijk weg. (MAN-leider Charles, red.) Cooper en premier Gerrit Schotte (MFK, red.) zijn verantwoordelijk voor het grootste wanbeleid in de geschiedenis.
Zij hebben gebruikgemaakt van artikel 53 van de Staatsregeling om revanche te nemen op twee leden van de MAN en MFK die hun steun van de regering hebben ingetrokken om zo nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Dit is de slechtste regering in de geschiedenis van Curaçao.”
Zonder hun namen te noemen ging De Jongh-Elhage in op de argumenten die Eugene Cleopa en Dean Rozier hadden aangegeven om hun steun voor de coalitie in te trekken. “De sociale situatie is verergerd. De economie is verslechterd. De integriteit van onze bestuurders staat ter discussie. Het respect voor onze normen en waarden daalt, er is een crisis in onze openbare financiën. Er ligt een aanwijzing van de Rijksministerraad op tafel.”De PAR-leider verwees ook naar een brief van het ministerie van Financiën waarin melding wordt gemaakt van het feit dat Curaçao het jaar met een tekort van 260 miljoen gulden zal afsluiten, terwijl erop onderwijsgebied 7,5 miljoen moet worden bezuinigd.
Zo kan het niet langer. Dit kabinet moet weg”, aldus De Jongh-Elhage.
De PAR-leider gaf ook aan dat zij niet beschikbaar zal zijn voor een mogelijk interim- kabinet, maar dat zij zich op dit moment samen met haar partij concentreert op de komende verkiezingen van 19 oktober.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -