28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 04:21

Laatste reacties

- Advertentie -

“Pais zal niet wijken”

‘PAIS zal niet wijken’ Asjes: We zijn anytime klaar voor nieuwe verkiezingen
MP Ivar Asjes: We zijn anytime klaar voor nieuwe verkiezingen

Willemstad – De spanning binnen de coalitie lijkt er niet minder op te zijn geworden. PAIS liet gisteren weten niet van haar standpunt te zullen wijken.

,,De beste kandidaat moet voorgedragen worden voor de positie van directeur van Refinería di Kòrsou (RdK).” Dat laat PAIS-voorman Alex Rosaria tegenover deze krant weten.

Advertentie

- Advertentie -

Premier Ivar Asjes heeft afgelopen zaterdag uitgehaald naar de politiek leider van PAIS en kondigde ook aan dat het komende woensdag duidelijk wordt dat er sprake was van onjuiste informatie op het cv van de kandidaat die niet is voorgedragen als de nieuwe statutair directeur bij Refinería di Kòrsou. Dat deed hij afgelopen zaterdag bij de sede van Pueblo Soberano, overigens zonder Rosaria en de nietbenoemde directeur, Roderick van Kwartel, bij de naam te noemen.

Rosaria verklaarde vorige week het onacceptabel te vinden dat de regering niet had gekozen voor de man die als beste bij het assessment had gescoord, de leider zei ook dat gevolgen niet uit konden blijven. Ook nu laat Rosaria weten voet bij stuk te zullen houden. Op de vraag of de regering door dit verschil van mening wankelt en of de mogelijkheid bestaat dat zij zal vallen, zegt de voorman van PAIS: ,,We zijn niet aangeschoven om deel uit te maken van de regering om deze vervolgens te laten vallen. Dit moet opgelost worden. Maar het gaat hier om een kwestie van principe.

Het gaat ons niet om de persoon Van Kwartel. Ik heb niks met deze meneer. Hij is mijn vriend niet, hij is geen familie, hij is geen bestuurslid van PAIS. Als uit het assessment was gebleken dat een andere persoon de beste kandidaat was voor de functie, dan was het eveneens belangrijk geweest, zolang er geen goed argument tegen is, om hieraan vast te houden. Het gaat erom dat we doen wat juist is. Nu rijst weer de vraag: wat voor regering willen we hebben?”

Asjes, in tegenstelling tot Rosaria die aangeeft graag een oplossing te willen, verklaarde zaterdag klaar te zijn voor nieuwe verkiezingen. ,,Als er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven, het zij zo. Wij zijn anytime klaar om aan de verkiezingen mee te doen. Wij zijn de enige partij die erin slaagt om op zaterdag een volle zaal te trekken, de tuin staat ook vol met mensen, terwijl veel landgenoten met carnaval bezig zijn.”

- Advertisement -

Tijdens de bijeenkomst van Pueblo Soberano afgelopen zaterdag liet Asjes weten dat er geknoeid zou zijn op het cv van Van Kwartel. ,,Wij zijn niet degenen die naar buiten toe traden en zeiden dat het onacceptabel was, dat de regering wel eens zou kunnen vallen. Maar als het om rechtvaardigheid gaat, betekent het dat er géén leugens in een cv kunnen worden opgenomen”, aldus de premier.

Rosaria zei gisteren deze informatie voor het eerst te horen en was niet te spreken over de wijze waarop de minister-president de informatie naar buiten heeft gebracht. ,,Als er nieuwe informatie is, dan moet je met elkaar aan tafel zitten en dit naar voren brengen. Ik weet niet wat voor doel dit nu dient. Dit is toch niet goed regeren?”

De PAIS-leider verklaarde dat er onlangs een vergadering van de coalitiepartners heeft plaatsgevonden. Ook hierbij zou Asjes de informatie over vermeende fraude op het cv van Van Kwartel niet naar voren hebben gebracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -