28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

“Pais zal niet wijken”

HomeMedia"Pais zal niet wijken"
‘PAIS zal niet wijken’ Asjes: We zijn anytime klaar voor nieuwe verkiezingen
MP Ivar Asjes: We zijn anytime klaar voor nieuwe verkiezingen

Willemstad – De spanning binnen de coalitie lijkt er niet minder op te zijn geworden. PAIS liet gisteren weten niet van haar standpunt te zullen wijken.

,,De beste kandidaat moet voorgedragen worden voor de positie van directeur van Refinería di Kòrsou (RdK).” Dat laat PAIS-voorman Alex Rosaria tegenover deze krant weten.

Advertentie

Premier Ivar Asjes heeft afgelopen zaterdag uitgehaald naar de politiek leider van PAIS en kondigde ook aan dat het komende woensdag duidelijk wordt dat er sprake was van onjuiste informatie op het cv van de kandidaat die niet is voorgedragen als de nieuwe statutair directeur bij Refinería di Kòrsou. Dat deed hij afgelopen zaterdag bij de sede van Pueblo Soberano, overigens zonder Rosaria en de nietbenoemde directeur, Roderick van Kwartel, bij de naam te noemen.

Rosaria verklaarde vorige week het onacceptabel te vinden dat de regering niet had gekozen voor de man die als beste bij het assessment had gescoord, de leider zei ook dat gevolgen niet uit konden blijven. Ook nu laat Rosaria weten voet bij stuk te zullen houden. Op de vraag of de regering door dit verschil van mening wankelt en of de mogelijkheid bestaat dat zij zal vallen, zegt de voorman van PAIS: ,,We zijn niet aangeschoven om deel uit te maken van de regering om deze vervolgens te laten vallen. Dit moet opgelost worden. Maar het gaat hier om een kwestie van principe.

Het gaat ons niet om de persoon Van Kwartel. Ik heb niks met deze meneer. Hij is mijn vriend niet, hij is geen familie, hij is geen bestuurslid van PAIS. Als uit het assessment was gebleken dat een andere persoon de beste kandidaat was voor de functie, dan was het eveneens belangrijk geweest, zolang er geen goed argument tegen is, om hieraan vast te houden. Het gaat erom dat we doen wat juist is. Nu rijst weer de vraag: wat voor regering willen we hebben?”

Asjes, in tegenstelling tot Rosaria die aangeeft graag een oplossing te willen, verklaarde zaterdag klaar te zijn voor nieuwe verkiezingen. ,,Als er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven, het zij zo. Wij zijn anytime klaar om aan de verkiezingen mee te doen. Wij zijn de enige partij die erin slaagt om op zaterdag een volle zaal te trekken, de tuin staat ook vol met mensen, terwijl veel landgenoten met carnaval bezig zijn.”

Tijdens de bijeenkomst van Pueblo Soberano afgelopen zaterdag liet Asjes weten dat er geknoeid zou zijn op het cv van Van Kwartel. ,,Wij zijn niet degenen die naar buiten toe traden en zeiden dat het onacceptabel was, dat de regering wel eens zou kunnen vallen. Maar als het om rechtvaardigheid gaat, betekent het dat er géén leugens in een cv kunnen worden opgenomen”, aldus de premier.

Rosaria zei gisteren deze informatie voor het eerst te horen en was niet te spreken over de wijze waarop de minister-president de informatie naar buiten heeft gebracht. ,,Als er nieuwe informatie is, dan moet je met elkaar aan tafel zitten en dit naar voren brengen. Ik weet niet wat voor doel dit nu dient. Dit is toch niet goed regeren?”

De PAIS-leider verklaarde dat er onlangs een vergadering van de coalitiepartners heeft plaatsgevonden. Ook hierbij zou Asjes de informatie over vermeende fraude op het cv van Van Kwartel niet naar voren hebben gebracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties