28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Pais: Nee tegen verhoging vergoeding commissarissen

HomeMediaPais: Nee tegen verhoging vergoeding commissarissen

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — Coalitiepartij Pais verzet zich tegen een drietal verzoeken die bij de regering zijn binnengekomen om de vergoeding van leden van Raad van Commissarissen (RvC) te verhogen. Pais-leider Alex Rosaria spreekt schande van deze verzoeken, die uitgaan van verhogingen van 25, 100 en 350 procent. “Wie zoiets doet heeft geen flauw benul van de situatie die wij nu als land doormaken”, aldus Rosaria.

Advertentie

De Pais-leider heeft zijn partners in de coalitie opgeroepen om onmiddellijk een halt toe te roepen aan het verzoek om vergoedingen van RvCleden te verhogen.
Rosaria verklaarde vanochtend, vlak na de traditionele dinsdagvergadering van de coalitieleiders, dat alle partijen binnen de coalitie op dit punt op één lijn staan.

“Wij vinden het niet kunnen.
Op voorstel van Pais is besloten dat alle verzoeken voorlopig niet eens in de Raad van Ministers behandeld zullen worden.”

De Pais-leider kan niet begrijpen waarom commissarissen juist in deze periode een dergelijk verzoek indienen.

Dit komt juist op een moment dat wij tal van pijnlijke maatregelen hebben genomen om het desastreuze beleid uit de jaren 2010 tot en met 2012 te corrigeren.
Nu kijkt iedereen naar wat wij als bestuurders, als Statenleden kunnen doen om onze bijdrage te leveren en dan kan je het niet maken om met een voorstel te komen om je eigen vergoeding te verhogen.”

Rosaria stelt over informatie te beschikken van drie bedrijven die een verzoek hebben ingediend of die voornemens zijn dat in te dienen om hun vergoeding te verhogen.
Het gaat hierbij om verhogingen die variëren van 25 tot 350 procent.
In de praktijk zal dit onder meer met zich meebrengen dat commissarissen die nu 1000 gulden per maand ontvangen, straks 2000 gulden zouden krijgen.
Iemand met een vergoeding van 1500 gulden zou op 5000 gulden kunnen uitkomen.

Onacceptabel”, aldus Rosaria, die zich hierin gesteund voelt door zijn coalitiepartners. “De commissarissen moeten zich realiseren dat wij met ons allen in hetzelfde schuitje zitten en dat wij niet akkoord kunnen gaan met deze verhogingen, zeker niet gezien het traject waar wij op dit moment mee bezig zijn om de financiën van het land weer onder controle te krijgen”.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties