27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 07:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Pais: Moord op Wiels is moment van bezinning

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — De moord op PS-leider Helmin Wiels moet een moment van bezinning worden over hoe wij met elkaar en in de lokale politiek omgaan. Dit stelt Pais-leider Alex Rosaria. De PS-leider stelt nog steeds geschokt te zijn door de moord die Curaçao op haar grondvesten deed schudden. Hij stelt ervan overtuigd te zijn dat de autoriteiten hun best zullen doen om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen.

Rosaria schaart zich ook achter de personen en instanties die de moord op Wiels in strenge woorden hebben veroordeeld.
Volgens de Paisleider is het niet alleen zaak dat de moord zo snel mogelijk wordt opgelost, maar de Curaçaose gemeenschap moet zich met de vraag gaan bezighouden over de manier waarop het nu verder moet.

“Zonder op de aanleiding voor de moord in te gaan, zou het nu goed zijn, als wij ons bezig gaan houden met de vraag hoe wij allen, dus inclusief ikzelf, Alex Rosaria, met elkaar omgaan.
Hoe wij in de media over elkaar praten, hoe politieke figuren in de media worden afgeschilderd.
Foto’s die in de kranten worden afgebeeld van vier politiek leiders, die als ‘demonen’ worden afgeschilderd.”

De Pais-leider verwijst ook naar het voorval waarbij het gezicht van een politicus op een zak hondenvoer werd afgebeeld, of de traditionele ‘batimentu di Huda’, waarbij een pop met het gezicht van Helmin Wiels door omstanders werd geslagen.

“Dat is allemaal gebeurd en niemand die iets riep, die er iets over zei, of er iets over schreef. Wij accepteren dat allemaal.”

Rosaria nam vanochtend het woord ‘demonisering’ in de mond om deze ontwikkelingen te omschrijven.
In de toekomst moet er ook beter worden gekeken, aldus Rosaria, naar de manier waarop campagnes van politieke partijen worden gefinancierd.

“Wij hebben sinds onze oprichting aangegeven dat partijen voorzichtig moeten zijn bij het aannemen van grof geld van partijfinanciers.
Deze geldschieters zullen ooit op een dag een return of investment gaan eisen. Daarvoor moeten wij waken.
We moeten ervoor zorgen dat grof geld van dubieuze figuren ver weg blijft van onze politiek.
Daarom moeten wij serieus gaan nadenken over maatregelen met betrekking tot de manier waarop politieke partijen worden gefinancierd.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -