30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:22

Laatste reacties

- Advertentie -

OW buigt zich over beschadigde borden en slecht wegdek

Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.
Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.

WILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) is, na het ongeluk van afgelopen zaterdag op de nieuw geasfalteerde rotonde bij Julianadorp, inmiddels met de eigenaar van de betontruck in gesprek over de ontstane schade aan het wegdek. De nieuwe rotonde was een dag eerder voorzien van een laatste asfaltlaag.“De inspecteur van de verzekeringsmaatschappij van de betontrucks, heeft al een kijkje genomen”

, aldus Frensel Mercilia van de afdeling Projectontwikkeling en de Adviesdienst van OW.

Bij het ongeval belandden er olie en beton op het wegdek, nadat de truck gekanteld was.
Mercilia spreekt zijn vertrouwen uit dat de schade vergoed zal worden.

De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.
De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.

- Advertentie -

Nu dat de rotonde bijna voltooid is, richt de aandacht zich op de nabijgelegen wegen.
Zo wijzen verschillende bewoners van Boca Samí op de slechte staat van het wegdek van de St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de rotonde een grotere verkeersdrukte heeft gekend.

“Het probleem hierbij is, dat deze weg onder het verkavelingsplan Julianadorp valt en in eigendom van het vroegere Shell-pensioenfonds, nu de NV Pensioen ESC, is.
De overheid mag op particuliere terreinen geen werkzaamheden verrichten.
Er is een eigendomsoverdracht-proces gaande dat helaas nog niet voltooid is”

, aldus Mercilia.
Hij verwijst naar de twee, bij mate van hoge uitzondering, geplaatste verkeersdrempels bij de drie scholen op de bewuste weg.

“Wij zullen in ieder geval de melding van het verslechterde wegdek aan de onderhoudsafdeling doorgeven om te kijken of de gaten wellicht door OW gedicht kunnen worden”

, aldus Mercilia.

Janwe rotondebord
Op de betrekkelijk nieuwe rotonde van Janwe, die officieel nog niet is opgeleverd, is het naambord van de rotonde, Robert A. Willems, wederom beschadigd en naar voren geklapt.

“Het is inmiddels de derde of de vierde maal dat dit gebeurt. We zullen dit aan de aannemer, de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM) doorgeven, met het verzoek om dit te repareren voor de oplevering plaatsvindt.
Overigens zal de wegmarkering van de rotonde ook moeten worden bijgewerkt. Aangezien de aannemer er niets aan kan doen dat de borden door weggebruikers omver worden gereden, zal de aannemer dit waarschijnlijk extra in rekening brengen. Een dergelijk bord kost ongeveer 650 gulden”

- Advertisement -

, aldus Mercilia.

Nieuwe borden 

Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond
Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond

Ook het bord aan de Sta. Rosaweg bij de ‘Paseata’ mall, dat sinds afgelopen vrijdag op de grond ligt, trekt de aandacht.

“Ook hiervan zal melding worden gemaakt, waarbij het bord gerepareerd zal worden. Het betreft hier een oud wegwijsbord, dat nog in de oude groene kleur werd vervaardigd.
De nieuwe borden zullen conform de bestaande verkeersregels in de blauwe kleur worden uitgevoerd met witte belettering. Net zoals dat het geval is in Nederland”

, aldus Mercilia. Op de vraag of OW überhaupt over borden beschikt, aangezien de gunning naar het inmiddels opgeheven bedrijf B-Proof Technology is gegaan, waarvan de berichten de ronde doen dat deze verkeersborden nog niet zou hebben geleverd, luidt het antwoord:

“Er zijn wel wat borden geleverd maar het magazijn is nog wel leeg”.

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -