28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 10:10

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOW buigt zich over beschadigde borden en slecht wegdek

OW buigt zich over beschadigde borden en slecht wegdek

Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.
Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.

WILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) is, na het ongeluk van afgelopen zaterdag op de nieuw geasfalteerde rotonde bij Julianadorp, inmiddels met de eigenaar van de betontruck in gesprek over de ontstane schade aan het wegdek. De nieuwe rotonde was een dag eerder voorzien van een laatste asfaltlaag.“De inspecteur van de verzekeringsmaatschappij van de betontrucks, heeft al een kijkje genomen”

, aldus Frensel Mercilia van de afdeling Projectontwikkeling en de Adviesdienst van OW.

Bij het ongeval belandden er olie en beton op het wegdek, nadat de truck gekanteld was.
Mercilia spreekt zijn vertrouwen uit dat de schade vergoed zal worden.

De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.
De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.

Nu dat de rotonde bijna voltooid is, richt de aandacht zich op de nabijgelegen wegen.
Zo wijzen verschillende bewoners van Boca Samí op de slechte staat van het wegdek van de St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de rotonde een grotere verkeersdrukte heeft gekend.

“Het probleem hierbij is, dat deze weg onder het verkavelingsplan Julianadorp valt en in eigendom van het vroegere Shell-pensioenfonds, nu de NV Pensioen ESC, is.
De overheid mag op particuliere terreinen geen werkzaamheden verrichten.
Er is een eigendomsoverdracht-proces gaande dat helaas nog niet voltooid is”

, aldus Mercilia.
Hij verwijst naar de twee, bij mate van hoge uitzondering, geplaatste verkeersdrempels bij de drie scholen op de bewuste weg.

“Wij zullen in ieder geval de melding van het verslechterde wegdek aan de onderhoudsafdeling doorgeven om te kijken of de gaten wellicht door OW gedicht kunnen worden”

, aldus Mercilia.

Janwe rotondebord
Op de betrekkelijk nieuwe rotonde van Janwe, die officieel nog niet is opgeleverd, is het naambord van de rotonde, Robert A. Willems, wederom beschadigd en naar voren geklapt.

“Het is inmiddels de derde of de vierde maal dat dit gebeurt. We zullen dit aan de aannemer, de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM) doorgeven, met het verzoek om dit te repareren voor de oplevering plaatsvindt.
Overigens zal de wegmarkering van de rotonde ook moeten worden bijgewerkt. Aangezien de aannemer er niets aan kan doen dat de borden door weggebruikers omver worden gereden, zal de aannemer dit waarschijnlijk extra in rekening brengen. Een dergelijk bord kost ongeveer 650 gulden”

, aldus Mercilia.

Nieuwe borden 

Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond
Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond

Ook het bord aan de Sta. Rosaweg bij de ‘Paseata’ mall, dat sinds afgelopen vrijdag op de grond ligt, trekt de aandacht.

“Ook hiervan zal melding worden gemaakt, waarbij het bord gerepareerd zal worden. Het betreft hier een oud wegwijsbord, dat nog in de oude groene kleur werd vervaardigd.
De nieuwe borden zullen conform de bestaande verkeersregels in de blauwe kleur worden uitgevoerd met witte belettering. Net zoals dat het geval is in Nederland”

, aldus Mercilia. Op de vraag of OW überhaupt over borden beschikt, aangezien de gunning naar het inmiddels opgeheven bedrijf B-Proof Technology is gegaan, waarvan de berichten de ronde doen dat deze verkeersborden nog niet zou hebben geleverd, luidt het antwoord:

“Er zijn wel wat borden geleverd maar het magazijn is nog wel leeg”.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties