31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

OW buigt zich over beschadigde borden en slecht wegdek

HomeNieuwsOW buigt zich over beschadigde borden en slecht wegdek
Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.
Het naambord van de rotonde Robert A. Willems is vermoedelijk het afgelopen weekeinde beschadigd.

WILLEMSTAD — De uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) is, na het ongeluk van afgelopen zaterdag op de nieuw geasfalteerde rotonde bij Julianadorp, inmiddels met de eigenaar van de betontruck in gesprek over de ontstane schade aan het wegdek. De nieuwe rotonde was een dag eerder voorzien van een laatste asfaltlaag.“De inspecteur van de verzekeringsmaatschappij van de betontrucks, heeft al een kijkje genomen”

, aldus Frensel Mercilia van de afdeling Projectontwikkeling en de Adviesdienst van OW.

Bij het ongeval belandden er olie en beton op het wegdek, nadat de truck gekanteld was.
Mercilia spreekt zijn vertrouwen uit dat de schade vergoed zal worden.

De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.
De St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de nieuwe rotonde bij Julianadorp een grotere verkeersdrukte heeft gekend, heeft veel gaten in het wegdek.

Nu dat de rotonde bijna voltooid is, richt de aandacht zich op de nabijgelegen wegen.
Zo wijzen verschillende bewoners van Boca Samí op de slechte staat van het wegdek van de St. Michielsweg, die gedurende de aanleg van de rotonde een grotere verkeersdrukte heeft gekend.

“Het probleem hierbij is, dat deze weg onder het verkavelingsplan Julianadorp valt en in eigendom van het vroegere Shell-pensioenfonds, nu de NV Pensioen ESC, is.
De overheid mag op particuliere terreinen geen werkzaamheden verrichten.
Er is een eigendomsoverdracht-proces gaande dat helaas nog niet voltooid is”

, aldus Mercilia.
Hij verwijst naar de twee, bij mate van hoge uitzondering, geplaatste verkeersdrempels bij de drie scholen op de bewuste weg.

“Wij zullen in ieder geval de melding van het verslechterde wegdek aan de onderhoudsafdeling doorgeven om te kijken of de gaten wellicht door OW gedicht kunnen worden”

, aldus Mercilia.

Janwe rotondebord
Op de betrekkelijk nieuwe rotonde van Janwe, die officieel nog niet is opgeleverd, is het naambord van de rotonde, Robert A. Willems, wederom beschadigd en naar voren geklapt.

“Het is inmiddels de derde of de vierde maal dat dit gebeurt. We zullen dit aan de aannemer, de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM) doorgeven, met het verzoek om dit te repareren voor de oplevering plaatsvindt.
Overigens zal de wegmarkering van de rotonde ook moeten worden bijgewerkt. Aangezien de aannemer er niets aan kan doen dat de borden door weggebruikers omver worden gereden, zal de aannemer dit waarschijnlijk extra in rekening brengen. Een dergelijk bord kost ongeveer 650 gulden”

, aldus Mercilia.

Nieuwe borden 

Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond
Dit bord ligt al sinds afgelopen vrijdag op de grond

Ook het bord aan de Sta. Rosaweg bij de ‘Paseata’ mall, dat sinds afgelopen vrijdag op de grond ligt, trekt de aandacht.

“Ook hiervan zal melding worden gemaakt, waarbij het bord gerepareerd zal worden. Het betreft hier een oud wegwijsbord, dat nog in de oude groene kleur werd vervaardigd.
De nieuwe borden zullen conform de bestaande verkeersregels in de blauwe kleur worden uitgevoerd met witte belettering. Net zoals dat het geval is in Nederland”

, aldus Mercilia. Op de vraag of OW überhaupt over borden beschikt, aangezien de gunning naar het inmiddels opgeheven bedrijf B-Proof Technology is gegaan, waarvan de berichten de ronde doen dat deze verkeersborden nog niet zou hebben geleverd, luidt het antwoord:

“Er zijn wel wat borden geleverd maar het magazijn is nog wel leeg”.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties