OvJ Rip: ‘Van niet-ontvankelijkheid OM kan geen sprake zijn’

OvJ Rip: ‘Van niet-ontvankelijkheid OM kan geen sprake zijn’

CURAÇAO – ‘Van niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) kan geen sprake zijn’. Dat zegt officier van Justitie Gerrit Rip in reactie op het pleidooi van Olga Saleh-Kostrzewski, de advocaat van Elvis K. Volgens Rip is er geen ‘deal’ geweest.

“Bepaalde afspraken mogen gemaakt worden.”

Rip: “Er is geen deal afgesloten. Wel is er een afspraak gemaakt over de detentie in Nederland. Dit was geen beloning maar uit veiligheid.”

Druk
Over de getuigenverklaringen is hij kort.

“Druk uitoefenen op getuigen is geoorloofd. Dat is normaal”, zegt Rip.  Aan de vrouw van K., Mona Lisa, is geen seksuele getinte foto getoond.”

Daarnaast beweert hij dat Monika B., Romney en Mona Lisa geen geld hebben gekregen voor het afleggen van een belastende verklaring.

“Wel hebben ze geld gekregen om hun onkosten te betalen”, aldus Rip. “Curaçao was niet veilig voor hen. Dit geldt ook voor K. Zodoende zijn tickets en huur betaald. K. kreeg 187,58 gulden voor kleren, omdat hij ongemerkt naar Nederland moest reizen en niks kon ophalen. “Is-ie daarmee betaald? Natuurlijk niet!”

Bewijs
Zowel K. als zijn advocaat blijven echter volharden. Een lange tijd is ‘Monster’ stil. Dan volgt zijn reactie op de beweringen van Rip:

“Jij zegt dat ik een eerlijk proces heb, maar ik heb bewijzen dat mensen wel degelijk geld hebben gekregen”, aldus K.

Verder zegt hij niet veel. Wel dat hij een paar minuutjes afscheid van zijn schoonmoeder wil nemen, die hij vermoedelijk nooit meer ziet.

“Daar beslist de beveiliging over”, zegt Rip.

Bron: Versgeperst

Dossier: Helmin Wiels – Moord

Een Reactie op “OvJ Rip: ‘Van niet-ontvankelijkheid OM kan geen sprake zijn’

  1. Abraham Mossel

    Het “Monster” heeft in opdracht van Olga toch willen laten zien aan de rechter en de OvJ dat hij een hart op de goede plaatst heeft, om een paar minuutjes met zijn schoonmoeder te kunnen knuffelen. zal mij benieuwen of hem dat is gelukt?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *