31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 17:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Osepa trekt mond open

Raad van Ministers morgen in gesprek met Gevolmachtigde minister Osepa

Willemstad – De Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa (MFK) zal morgen in de Raad van Ministers verschijnen voor een indringend gesprek. Dit naar aanleiding van de Rijksministerraad afgelopen vrijdag, waarin aan Osepa heel duidelijk is gemaakt dat de brief van Wilsoe aan Washington onacceptabel is.

Osepa, die momenteel op Curaçao is, uitte gisteren in een interview met TeleCuraçao zijn ongenoegen over de starre houding van Wilsoe. Deze verzocht in een brief aan Washington om de beslaglegging op de banktegoeden van loterijbaas Robbie dos Santos in de Verenigde Staten op te heffen.

,,Ik hoop dat de premier het me niet kwalijk neemt, maar ik kan niet zomaar blijven zitten en niks zeggen. Iedereen die iets verkeerd doet, moet daar zijn verantwoordelijkheid voor nemen”, aldus Osepa tegenover TeleCuraçao.

- Advertentie -

Later op de dag was Osepa onbereikbaar voor commentaar.

Ook de woordvoerder van de premier gaf aan niets over het gesprek dat gisteren tussen Osepa en premier Gerrit Schotte plaatsvond te kunnen zeggen. Wel verscheen de premier gisteravond live in TeleCuraçao, waarin hij aangaf op 4 juni een brief aan minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties te hebben gestuurd met uitleg over de brief van Wilsoe.

Inmiddels is het eind juni en heeft er na die brief al een gesprek met Spies op Curaçao plaatsgevonden en een pittig gesprek tussen Wilsoe en de Nederlandse minister van Justitie Ivo Opstelten tijdens het Justitieel Vierlanden Overleg op Aruba.

Vervolgens is Osepa afgelopen vrijdag tijdens de Rijksministerraad klip en klaar te kennen gegeven dat Curaçao de schadelijke actie van Wilsoe recht moet breien. Het is nu de Gevolmachtigde minister die deze boodschap naar buiten brengt. Osepa gaf in het televisie-interview aan de eventuele gevolgen van zijn uitspraken voor lief te nemen.

- Advertisement -

,,Ik snap nu al wat de gevolgen kunnen zijn door wat ik nu zeg. Maar het kardinale punt is: neem je verantwoordelijkheid als je bezig bent met zulke belangrijke zaken. Blijf niet de schuld op een ander schuiven.”

Osepa benadrukte dat het buitenlands beleid van het Koninkrijk in eerste instantie de verantwoordelijkheid is van Uri Rosenthal, de minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk. Wilsoe had die brief dus niet naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton moeten sturen.

,,Daarmee heeft hij Curaçao, en met name mij in Nederland, in de problemen gebracht”, aldus Osepa.

Partijleider Helmin Wiels van Pueblo Soberano nam het gisteravond in zijn radioprogramma Konsenshi Sivil op voor de Pueblo Soberano- minister Wilsoe. ,,De Gevolmachtigde minister van Curaçao gedraagt zich als de woordvoerder van Nederland. Hij wordt niet betaald om zijn mening te geven.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -