27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Oppositie wil standpuntregering over raffinaderij

Archief Foto
Archief Foto

WILLEMSTAD — De oppositiefracties van MAN, PAR en MFK hebben een openbare vergadering aangevraagd over de toekomst van de Isla-raffinaderij.
In hun verzoek stellen de fracties dat de Staten én de regering een standpunt moeten innemen over de status van de raffinaderij na 2019.
In dat jaar loopt namelijk het huurcontract van het Venezolaanse oliestaatsbedrijf PdVSA voor de Isla-raffinaderij af.

De aanvraag volgt op een Centrale Commissie-vergadering van vorige week, waarin de Staten geïnformeerd werden door de Isla-vakbonden Apri (stafpersoneel) en PWFC (werknemers) en de directie van Refinería di Kòrsou (RdK).
Tijdens deze vergadering drongen de oppositiefracties erop aan dat niet alleen de Staten, maar ook de regering op korte termijn een stelling in moet nemen in deze zaak.
Vanuit de coalitiefracties werd gehamerd op het algemeen belang en werd erop aangedrongen om alle documenten en alle rapporten over de raffinaderij openbaar te maken, zodat er binnen de gemeenschap een open discussie over dit onderwerp gevoerd kan worden.
De centrale vraag is of de raffinaderij haar deuren zal sluiten, of dat die gerenoveerd zal worden om als een rendabel bedrijf door te gaan.
Hiervoor is wel een investering van 3 miljard dollar vereist.

- Advertentie -

De aanvragers verzoeken Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) om premier Ivar Asjes (PS) en de ministers Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) en Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) voor de vergadering uit te nodigen.
De bijeenkomst is nu aangevraagd, maar zal pas na het reces van de Staten – dus na 9 augustus – worden opgeroepen.
Volgens een van de aanvragers van de vergadering, PAR-lid Zita Jesus-Leito, is het van belang dat de regering tijdens deze bijeenkomst een duidelijk plan van aanpak presenteert over de toekomst van de raffinaderij.
Het Statenlid wijst erop dat er haast geboden is, gezien het feit dat 2019 zo voor de deur staat.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Wel heren tot na de reces. Dus u heeft een lange tijd om na te denken hoe we van deze roestbak en ziekte verwekkende troep afkomen. Gebruik uw reces (vakantie) eens goed en zet zaken op papier.
    Wees transparant en deel uw gedachten met de bevolking. Open en Bloot.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -