27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Opinie | Opdracht tot moord

HomeLandenArubaOpinie | Opdracht tot moord

Door George Lichtveld

Opdracht tot moord op een Venezolaanse onderzoeksjournaliste | Persbureau Curacao

Het zal bekend zijn dat in de maand December van het afgelopen jaar de Venezolaanse onderzoeksreporter Maibort Petit op uitnodiging van Kring Antillen, op Curacao heeft vertoeft om een lezing te houden over de invloed van de drugkartels op de Venezolaanse regering. Haar openbaringen waren schokkend voor al diegenen die in de volle zaal nog geen idee hadden van de criminele geaardheid van deze ontaarde Venezolaanse regering.

Voor een kleine groep van meer ingewijden uit de wereld van de inlichtingendiensten en de defensie was dit wel ouwe koek. Op verzoek van Maibort werd haar verblijf op Curacao zo discreet mogelijk gehouden en werden de uitgenodigde journalisten verzocht geen verslag te doen van haar presentatie totdat zij het eiland weer had verlaten.

Vlnr: Alfredo Limongi (ex-voorzitter Venex), George Lichtveld en Maibort Petit

Dit omdat Maibort in het verleden regelmatig bedreigd is geworden door de drugskartels in Venezuela. Sedert jaren woont zij dan ook in de Verenigde Staten van waaruit zij onverzettelijk door gaat met het bloot leggen van de zware corruptie en drugshandel relateerde criminaliteit waar de Venezolaanse regeringstop zich tot op de dag van vandaag schuldig aan maakt. Over haar bevindingen kan men lezen op haar blog: www.maibortpetit.blogspot.com.

Recentelijk heeft Maibort een doodsbedreiging ontvangen en werd zij ingelicht dat er reeds huurmoordenaars zijn ingezet in New York, de stad waar zij woonachtig is. Naar bekomen informatie moeten de intellectuele daders gezocht worden in de kringen van de huidige Venezolaanse procureur-generaal, ‘el honorable senor’ Tarek William Saab, diens broer Douglas Saab en enkele samenspannende hoge ambtenaren in de Venezolaanse regering.

Maibort heeft in verscheidene van haar artikelen geheim gehouden informatie geopenbaard over de corruptie die gaande is in PDVSA en in het Openbaar Ministerie onder leiding van Saab. Zij heeft ook gedetailleerd openbaar verslag gedaan van de opsporing, vervolging en veroordeling wegens drugshandel van de twee neefjes van Maduro’s echtgenote. Daarnaast heeft zij ook veel gepubliceerd over aan Chavez gerelateerde ondernemers en financieerders die betrokken zijn bij in Venezuela opererende drugkartels, zoals de Cartel de los Soles, het Sinaloa Cartel, Los Zetas, de Atlantic Cartel en de Cartel de Guajira.

Tarek Saab werd door het nep-Venezolaanse parlement (Assamblea Nacional Constituante) benoemd na afzetting van de voormalige procureur-generaal mevr. Luisa Ortega Diaz die daarna voor haar leven moest vluchten uit Venezuela. Venezuela is thans kennelijk qua rechteloosheid vervallen tot het laagste niveau. Wanneer de topambtenaar van het vervolgingsapparaat, de procureur-generaal in hoogst eigen persoon , zelf zwaar betrokken is bij een moordopdracht dan is het einde zoek, grotere bestuurlijke decadentie bestaat er niet.

Dit zijn de mensen die aan de leiding staan van de huidige Venezolaanse staat, drugshandelaars, witwassers, dieven en moordenaars. Ik hem het al vaker gezegd, de strijd tegen deze Venezolaanse regering is geen politieke strijd, het is een gevecht tegen de georganiseerde misdaad. Ik erger mij dan ook mateloos aan die groep bekrompen en eerloze politici hier op Curacao die vinden dat onze regeringsleiders moeten gaan soebatten met deze bandieten in de waan verkerende dat de juiste diplomatieke aanpak de Venezolaanse regering zou kunnen overtuigen om de tegen de eilanden genomen blokkade-maatregelen op te heffen.

Het heeft weinig zin om diplomatie in te zetten tegen criminelen, die zijn daar niet gevoelig voor en werken in stramienen die bepaald worden door volstrekt andere (afpersings)regimes. De recent uitgevaardigde totale blokkade heeft overigens ook niets te maken met bestrijding van sluikhandel of afstraffing van het Koninkrijk wegens ondersteuning van de door de EU uitgevaardigde sancties. De maatregel is enkel een vergelding voor de Nederlandse weigering om Mata Figueroa, een ex-generaal uit het Venezolaanse leger die zwaar betrokken is bij de drugshandel, te accrediteren voor de post van consul op Aruba.

Maduro’s regering heeft een dergelijke randfiguur op die buitenpost nodig voor het faciliteren van hun drugsmokkel en witwaspraktijken en Nederland (en de USA) weten dat en werken daar terecht dus niet aan mee. Politici als Schotte, Wilsoe, Moses en Cordoba moeten goed beseffen dat met al hun inspanningen om zo veel mogelijk Maduro’s hielen te likken zij het voor Curacao steeds moeilijker maken om uit de greep van de georganiseerde misdaad te blijven.

Het is dan ook zeer verstandig van onze premier om afstand te bewaren en het diplomatieke spanningsveld met Venezuela voorlopig aan het Koninkrijk over te laten. Ook doen wij er goed aan om net als Maibort Petit dat altijd heeft gedaan, ons dapper te weren tegen de opkomst van de Zuid-Amerikaanse drugsmafia. Curacao kan immers kiezen voor een lafhartig verval tot een anarchistisch roversnest of voor kranig verzet tegen de dreigende greep van de internationale drugsmafia.

De komende generaties op ons eiland zullen de gevolgen ondervinden van onze keuze. Laten wij een standvastig en dapper Curacao ontwikkelen en voorbeeld nemen aan Maibort, dat kleine vrouwtje dat beduidend meer guts in haar lijf heeft dan alle voornoemde oppositerende politici tezamen.

GEORGE LICHTVELD,
Curacao

9 reacties

 1. Maar @ Johan, weet je wat het ergste is, dat deze sloerie, nog steeds elke maand een salaris van 15.000,00 op haar bank rekening gestort krijgt, voor niks, nada, doen, ze was ooit eens voorzitter van een aannemers stichting, mijn vaders heeft mij ooit verteld dat een K . T sterker is als tien paarden.

 2. Laat de politiek eens afstand nemen van de gigantisch snoepreizende Statenleden!

  Om dit moment zijn ZEVEN statenleden op een peperdure snoepreis naar een verkeersbeurs in Nederland, ZEVEN volslagen onbenullen van statenleden die nog verkeersproblematiek alleen van de Playstation kennen!

  We zijn niet eens in staat om onze verkeerslichten aan de praat te houden, vanmorgen was het weer een levensgevaarlijke chaos bij Biesheuvel waar alle verkeerslichten op zwart stonden!

 3. Beste Fred,

  Danki pa tip. Het betrof een foutje in de link, door de redactie.
  Inmiddels hersteld!

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 4. Graag nadere toelichting, in dit artikel wordt door de schrijver (parista) verklaard: “Het is dan ook zeer verstandig van onze premier om afstand te bewaren en het diplomatieke spanningsveld met Venezuela voorlopig aan het Koninkrijk over te laten.” terwijl uit het overige nieuws in de knipselkrant blijkt dat de premier de Venezuelaanse minister van buitenlandse zaken heeft uitgenodigd voor een gesprek. Is de premier dan onverstandig geworden?

 5. Het 4-tal uit de staten zou moeten worden opgepakt, ondervraagd en uiteindelijk de nor in moeten. Het is uitvaagsel van de laagste soort.

 6. Het kan Schotte en die verdere reeks van namen niks schelen om uit de greep van de georganiseerde misdaad te komen. Integendeel, ze voelen zich daar wel bij. Zoals een vlieg op een stronthoop.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties