32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

HomeLandenArubaOpinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid
Volgens de kerkvoorgangers van APK)  is er geen sprake van gelijke gevallen en daarom gelijke behandeling, zoals de rechter stelt.

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag het volgende kwijt: De pastors, pastoors? en dominees?? die hun bekrompen, kortzichtige en haatdragende opinie over homo’s ventileren in de pers, doen er goed aan om te beseffen dat zij uitsluitend op hun persoonlijke titel spreken, maar niet voor, namens of ten behoeve van ALL hun geloofsgenoten.

In elk geval niet namens mij en zelfs niet namens vele moderne Moslims, ofschoon vooral de Islam, althans de fundamentalisten in de Islam deze bekrompen, kortzichtige en haatdragende mening uitdragen.

Het ligt vast in de genen welke seksuele geaardheid iemand heeft na diens geboorte.

Het getuigt van harteloosheid, intolerantie en grenzeloze zelfoverschatting bij degenen die menen dat zij de superieure “übermenschen” zijn ten opzichte van degenen die met een andere geaardheid geboren zijn. Het toppunt van onverdraagzaamheid.

En het is bovendien uiterst kortzichtig om een President van het Hof, of welke andere Hof- en/of Griffiemedewerker dan ook, te beoordelen en te veroordelen naar gelang hun seksuele geaardheid.

DAT is een volstrekt misplaatst criterium, want dat is absoluut niet van belang voor het waarborgen van de kwaliteit van de rechtspleging en van onpartijdigheid en vakbekwaamheid bij de rechters.

Marguérite Nahar,
Curacao

Naschrift KKC

Het oorspronkelijke artikel met het bericht over dat het Hof van Justitie niet meer te vertrouwen zou zijn omdat Hofpresident openlijk homo is, van de hand van een aantal dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers, de APK vindt u hier

12 reacties

 1. @Showroe
  Eens, maar laten we het toch even naar een positieve kant bekijken en vooral hopen dat Heiko even uit z’n winterslaap kan komen. Lol.
  Overigens heeft de orde v advocaten zich ook tegen de uitlatingen uitgesproken.
  Mss geeft dat gebaar een beetje impact.
  To be continued.

 2. @William : more power to your family friend. Het zal wel traumatisch zijn geweest voor het OM zo uit hun slaap gewekt te worden. En dan nog voor een klacht over homofobie, smaad en actieve belediging van het Hof. Als Heiko er geen zin in heeft, zal binnenkort wel Amigoe bellen om aan te geven dat er geen belanghebbende is. Kan hij weer verder dutten.

 3. En waar is het parlement?
  Discriminatie is alleen discriminatie alshet een “friend of family” betreft?
  En het parlement zit er voor de “friends and family”

 4. Inmiddels heeft een vriendin van onze familie bij het Hof een klacht neergelegd met het verzoek e.e.a. op zijn merites te beoordelen. Verder heeft zij eveneens een ingezonden stuk gestuurd.
  Het wordt tijd dat men dit gedrag een keer beoordeelt. Er wordt teveel gezwegen.

 5. Schaamteloze en totaal ongegrobde uitspraak!
  Het zijn net politici , die AKP pastoors. Doen en zeggen alles om hun schapen populistisch naar de mond te praten.
  Helaas denkt een niet verwaarloosbaar deel van de bevolking er net zo over. En dat voor een land dat de mond vol heeft over racisme.

 6. Helemaal eens, Hr. Pietersz.
  Ik heb het gisteren in m’n post al vermeld.
  Ik ben ervoor om een aanklacht bij het Hof in te dienen.
  Ik zal het ook gaan doen!

 7. Ik wil aan de verklaring van de APK m.b.t. de betrouwdaarheid van het Hof vanwege de geaardheid van de aankomende President van dat Hof niet veel woorden vuil maken dan slechts te zeggen dat ik die verklaring SCHANDALIG en ACHTERBAKS vindt, deze religies ONWAARDIG !

 8. Mooi geschreven Marguérite. Het is te beschamend voor woorden dat deze groep meent te moeten spreken namens hun ‘geloofsgenoten’.
  Zij zouden er goed aan doen de handen in eigen boezem te proppen.
  Zowel binnen de KK, de gereformeerden, en degenen die hun handen niet thuis konden houden.
  Schaamteloze haatdragende mensen.

 9. Lieve Marguerite. On-zin laat zich zeer zelden door Zin bestrijden. Zeker wanneer men spreekt uit naam van het opperwezen! Wat niet weg neemt dat ik uw poging hiertoe zeer waardeer .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties