26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 06:51

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...

AntilliaansDagblad | Ziekenhuis Aruba bereikt grens capaciteit

Oranjestad - Het Hospital Horacio Oduber begint aan de grenzen van zijn capaciteit te komen. ,,De druk is bij ons erg hoog”, vertelde directeur Jacco Vroegop aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOp naar de volgende slachtbank

Op naar de volgende slachtbank

Een journalist heeft ooit eens opgemerkt dat politici op hun sterkst zijn wanneer ze de rol spelen die bij hun karakter past.

Gladjanus en meesteroplichter Schotte heeft het weer eens klaargespeeld om anderen voor zijn karretje te spannen; wat een meesterlijke zet om onze volksvertegenwoordiging te gebruiken om de aandacht van zijn geniepig en onwettelijk ingrijpen in onze VDC af te leiden door een parlementaire enquête voor te stellen welke zeer bewust zijn eigen rol ontwijkt en zich uitsluitend richt op een onderzoek omtrent het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie door VDCmedewerkers.

Zijn landverraderlijke rol als opdrachtgever aan buitenlandse agenten om toegangscodes van geheime elektronische files te ontfutselen van VDC-medewerkers wordt door de coalitiepartners verbijsterend vreemd buiten de onderzoeksopdracht gehouden alsook alle perikelen rondom zijn leugenachtige beweringen omtrent een plaatsgevonden screeningsproces en de onrechtmatige verwijdering van VDC-hoofd Gumbs.

De wereld op zijn kop; uitgerekend de man die alle problemen in de VDC zelf heeft veroorzaakt en hoogstwaarschijnlijk daarbij ook nog landverraad heeft gepleegd misleidt het parlement door een onderzoek voor te stellen wijzend naar alle andere VDC-medewerkers behalve dan naar zichzelf.

Zo blijft hij geheel gesanctioneerd door het parlement, volledig buiten schot. Knap hoor, maar al die VDCjongens moeten wel worden opgeofferd en afgeslacht om zijn eigen hachje te redden. Hypocrisie en eigenbelang ten top.

Die walgelijke groep van 11 Statenleden van de coalitie die zich hiervoor lenen tonen hiermee afgegleden te zijn tot het laagst denkbare niveau van een door corruptie murw geslagen groep volksvertegenwoordigers die onder alle omstandigheden een ondeugdelijke en misleidende regering blijft steunen ook al houdt zulks in het besmeuren en het opofferen van rechtgeaarde ambtenaren.

– Waarom wordt het gebeuren rond de screening van de ministers buiten het onderzoek gehouden terwijl daar de oorsprong ligt van de problemen binnen de VDC?

– Waarom mogen er geen vragen worden gesteld over dat nog steeds zeer mysterieuze verhaal van de met bedreigingen gepaard gaande ondervragingen door agenten van Colombiaanse nationaliteit van de VDC-netwerkbeheerder?

– Hoe komt het dat deze Statenleden een enquête willen entameren over mogelijk onjuist handelen door VDC-medewerkers maar daarnaast absoluut geen vragen tolereren over de rol van de premier in het gebeuren, dit terwijl deze bewindsman intussen ook nog bekend is komen te staan als een oplichter en een fraudeur.

Opmerkelijk is dat Schotte nooit over de inmiddels overal verspreide documenten aangaande MOT-meldingen en gerechtelijke vonnissen uitleg heeft gegeven,

– waarom negeren de Statenleden van de coalitiepartijen deze concrete en heldere informatie over al zijn voormalige ongure praktijken en waarom blijven zij een premier met een dergelijk geschonden imago tolereren en zelfs beschermen?

Is dat geen schande voor Curaçao?

Hoe dan ook, men kan er van uit gaan dat zij die achter de schermen de regie van deze enquêtestunt in handen hebben ook de blauwdruk van het enquêterapport reeds in grote lijnen gereed hebben gemaakt. Immers een dermate selectief en beperkt opgezette onderzoeksopdracht heeft duidelijk geen waarheidsvinding tot doel, maar dient in casu alleen ter accommodatie van een verkeerde premier die dankzij een ingepalmde Statenmeerderheid er voor de zoveelste keer in slaagt straffeloos weg te komen.

Met andere woorden, een enquête van nul en gener waarde, ze doen maar.

George Lichtveld

(bestuurslid PAR),

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties