30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

AntilliaansDagblad | Goedgekeurde jaarrekeningen BOG en TCB

Kralendijk - Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) is de eerste overheids-nv die ‘up to date’ is met de financiële verantwoording. De accountant heeft op 20 oktober van dit jaar de...

AntilliaansDagblad | ‘Meer controles in het verkeer op Aruba’

Oranjestad - Het Korps Politie Aruba (KPA) gaat deze maand meer zichtbaar zijn en het verkeer meer controleren. Dat is de uitkomst van een overleg dat de korpsleiding...

AntilliaansDagblad | Isla moet flink dokken

Nog 33,4 mln dollar aan achterstallig bewaarloon olie in tanks Willemstad - Refineria Isla bv, tot begin 2020 de exploitant van de Curaçaose raffinaderij, is veroordeeld tot betaling...

AntilliaansDagblad | ‘Concurrentie houdt ons scherp’

KLM: Terugkeer double daily op Curaçao afhankelijk van diverse factoren Willemstad - ,,Of we in de toekomst weer twee keer per dag vluchten naar Curaçao kunnen aanbieden, hangt...
- Advertisement -spot_img

Op naar de volgende slachtbank

HomeNieuwsOp naar de volgende slachtbank

Een journalist heeft ooit eens opgemerkt dat politici op hun sterkst zijn wanneer ze de rol spelen die bij hun karakter past.

Gladjanus en meesteroplichter Schotte heeft het weer eens klaargespeeld om anderen voor zijn karretje te spannen; wat een meesterlijke zet om onze volksvertegenwoordiging te gebruiken om de aandacht van zijn geniepig en onwettelijk ingrijpen in onze VDC af te leiden door een parlementaire enquête voor te stellen welke zeer bewust zijn eigen rol ontwijkt en zich uitsluitend richt op een onderzoek omtrent het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie door VDCmedewerkers.

Zijn landverraderlijke rol als opdrachtgever aan buitenlandse agenten om toegangscodes van geheime elektronische files te ontfutselen van VDC-medewerkers wordt door de coalitiepartners verbijsterend vreemd buiten de onderzoeksopdracht gehouden alsook alle perikelen rondom zijn leugenachtige beweringen omtrent een plaatsgevonden screeningsproces en de onrechtmatige verwijdering van VDC-hoofd Gumbs.

De wereld op zijn kop; uitgerekend de man die alle problemen in de VDC zelf heeft veroorzaakt en hoogstwaarschijnlijk daarbij ook nog landverraad heeft gepleegd misleidt het parlement door een onderzoek voor te stellen wijzend naar alle andere VDC-medewerkers behalve dan naar zichzelf.

Zo blijft hij geheel gesanctioneerd door het parlement, volledig buiten schot. Knap hoor, maar al die VDCjongens moeten wel worden opgeofferd en afgeslacht om zijn eigen hachje te redden. Hypocrisie en eigenbelang ten top.

Die walgelijke groep van 11 Statenleden van de coalitie die zich hiervoor lenen tonen hiermee afgegleden te zijn tot het laagst denkbare niveau van een door corruptie murw geslagen groep volksvertegenwoordigers die onder alle omstandigheden een ondeugdelijke en misleidende regering blijft steunen ook al houdt zulks in het besmeuren en het opofferen van rechtgeaarde ambtenaren.

– Waarom wordt het gebeuren rond de screening van de ministers buiten het onderzoek gehouden terwijl daar de oorsprong ligt van de problemen binnen de VDC?

– Waarom mogen er geen vragen worden gesteld over dat nog steeds zeer mysterieuze verhaal van de met bedreigingen gepaard gaande ondervragingen door agenten van Colombiaanse nationaliteit van de VDC-netwerkbeheerder?

– Hoe komt het dat deze Statenleden een enquête willen entameren over mogelijk onjuist handelen door VDC-medewerkers maar daarnaast absoluut geen vragen tolereren over de rol van de premier in het gebeuren, dit terwijl deze bewindsman intussen ook nog bekend is komen te staan als een oplichter en een fraudeur.

Opmerkelijk is dat Schotte nooit over de inmiddels overal verspreide documenten aangaande MOT-meldingen en gerechtelijke vonnissen uitleg heeft gegeven,

– waarom negeren de Statenleden van de coalitiepartijen deze concrete en heldere informatie over al zijn voormalige ongure praktijken en waarom blijven zij een premier met een dergelijk geschonden imago tolereren en zelfs beschermen?

Is dat geen schande voor Curaçao?

Hoe dan ook, men kan er van uit gaan dat zij die achter de schermen de regie van deze enquêtestunt in handen hebben ook de blauwdruk van het enquêterapport reeds in grote lijnen gereed hebben gemaakt. Immers een dermate selectief en beperkt opgezette onderzoeksopdracht heeft duidelijk geen waarheidsvinding tot doel, maar dient in casu alleen ter accommodatie van een verkeerde premier die dankzij een ingepalmde Statenmeerderheid er voor de zoveelste keer in slaagt straffeloos weg te komen.

Met andere woorden, een enquête van nul en gener waarde, ze doen maar.

George Lichtveld

(bestuurslid PAR),

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties