Oorlogslachtoffers herdacht

oorlogs-slachtoffers2WILLEMSTAD — Vandaag worden wereldwijd de militaire oorlogslachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ook de Stichting Battle-Station Blaauw, Force Curaçao 1942, die de vaste herinneringen bewaart van de Tweede Wereldoorlog op Curaçao, stond stil bij deze ‘Remembrance Day’.

Op de elfde van de elfde wordt niet alleen het Carnaval ingeluid.Slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden dan ook herdacht.

Op de elfde van de elfde wordt niet alleen het Carnaval ingeluid.Slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden dan ook herdacht.

De stichting plaatste een klein monument in de vorm van een wit kruis en een rode klaproos bij de kanonstelling op Blue Bay. Deze herdenkingsdag ofwel ‘Remembrance Day’ is ingesteld naar aanleiding van het einde van de Eerste Wereldoorlog, waar het oorlogsgeweld in 1918 formeel werd beëindigd op het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand. Remembrance Day wordt ook wel ‘Poppy Day’ genoemd, naar de fel rode klaproos die weelderig ontsproot op het bloed overgoten slachtveld onder andere in Vlaanderen, België.
De klaproos werd het symbool van deze bijzondere herdenkingsdag.
De Amerikanen vieren deze dag als ‘Veterans Day’ waar niet alleen de militaire slachtoffers van al hun oorlogen worden herdacht, maar ook hun Veteranen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *