33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 14:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Onderhoud CRU ‘onder controle

Willemstad – Curaçao Refinary Utilities (CRU) heeft het onderhoud van de raffinaderij inmiddels onder controle en gaf gisteren tijdens een persconferentie openheid van zaken met betrekking tot de gedane en te verwachten werkzaamheden zodat eind december 2012 de raffinaderij weer volledig operabel is. Zoals het hoort inclusief de reservecapaciteit.

Henny Barbolina (operations manager CRU), Abigail Isabella (financial controller CRU), Henk Deira (SBD), Sidney Justiana (SBD) en Jeffreyson Paris (maintenance & engine manager CRU).
FOTO JEU OLIMPIO

De CRU, die in december 2011 werd opgericht toen de Refineria di Kòrsou (RdK) de energieplant BOO overnam om zich over het onderhoud van de installaties op de plant te ontfermen, trof een haast ‘uitgewoond’ machinepark aan waar heel erg veel aan gebeuren moest.

,,In deplorabele staat. En gevaarlijk”,

zoals Sidney Justiana, een van de commissarissen van de Board of Directors van de RdK nog maar eens een keer duidelijk maakte.

- Advertentie -

De persconferentie die gisteren door het managementteam van de CRU en de commissarissen werd uitgeroepen moest vooral duidelijkheid en transparantie geven over wat geweest is en over de huidige stand van zaken.
Aan tafel zaten dan ook Henny Barbolina (operations manager CRU), Abigail Isabella (financial controller CRU), Jeffreyson Paris (maintenance & engine manager CRU) die samen het managementteam van CRU vormen.
Zij werden bijgestaan door Henk Deira (SBD)en Sidney Justiana (SBD), beiden commissaris van de Board op Directors van de RdK.Voor de complete ‘overhaul’ van de installaties is een bedrag van 78 miljoen dollar gebudgetteerd. Daarvan is inmiddels zo’n 26 miljoen ingezet sinds de oprichting van de CRU.
De onderhoudsfee die de Isla aan de RdK betaalt en waarmee de CRU haar werkzaamheden moet verrichten bedraagt 3,5 miljoen dollar per maand.
Een extra 7 miljoen heeft CRU in kunnen zetten door een 5 procentlening af te sluiten bij de RdK.

Financieel expert Isabella benadrukte dat dit bedrag een lening is die terugbetaald dient te worden.
Zo’n dertig mensen zijn op locatie voor CRU aan het werk voor de duur van het ‘groot onderhoudsproject’.
Er zijn vijf contractanten binnengehaald.

,,We werken met lokale en internationale mensen. Afhankelijk van de expertise die we inzetten moeten.”

Zo verduidelijkte Justiana.
Belangrijk punt dat ook naar voren werd gehaald door zowel het managementteam als de commissarissen was dat er nu ook protocollen zijn opgesteld waarmee het bedrijven van ‘vriendjespolitiek’ ten aanzien van het gunnen van opdrachten tot het verleden behoort.

,,Het gaat om een eerlijk beleid. De beste prijs-kwaliteitverhouding, daar kiezen we voor en de regels daarvoor zijn nu in een protocol vastgelegd.”

Voor wat betreft de onrust, geruchten en de tegenstrijdige berichten met betrekking tot de berichtgeving over raffinaderij laat Justiana weten dat meer dan zat te zijn.

,,Wij weten waar we mee bezig zijn. Alles is op orde. Die kletspraat moet ophouden. Wij staan open voor onderzoek. De tijd is onze beste vriend. Die zal namelijk uitwijzen dat we goed bezig zijn”

- Advertisement -

, aldus Justiana.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -