28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

OM | Voorwaardelijke celstraf voor 7 automobilisten

Driekwart betaalt verkeersboete niet | Persbureau Curacao

De rechter heeft woensdag 13 september tijdens de ‘verkeerszitting’ voorwaardelijk hechtenis opgelegd aan 7 verdachten die wederom hebben gereden zonder rijbewijs of verzekering. Deze recidivisten zullen door de politie extra in de gaten worden gehouden.

Tot nu toe werkt deze aanpak omdat de recidivisten (inmiddels 19 gedocumenteerd) nog niet opnieuw tegen de lamp zijn gelopen.

De officier wist verder te melden dat meer controles tot nu toe niet leiden tot beter de autogordel gebruiken, niet meer door rood rijden of bellen tijdens het rijden. Voor deze overtredingen zullen de boetes in de directe toekomst daarom worden verdubbeld om zodoende betere normhandhaving te bereiken. Extra aandacht zal bij controles gegeven gaan worden aan kinderen die niet in de autogordels zitten.

Het is helaas nodig (maar niet goed te begrijpen) dat ouders hier op aangesproken dienen te worden.

Tijdens de verkeerszitting stond ook de verdachte R.J.F.S. terecht voor geen voorrang verlenen aan een motorrijder op 9 november 2015 om 02.15 uur op de kruising Mampurituweg/Kaminda Hosé P. Liberia, waarbij zonder te stoppen en goed kijken de voorrangsweg werd opgereden. Het slachtoffer werd daarbij zwaargewond getroffen.

Ook reed deze bestuurder zonder rijbewijs en verzekering. De officier vroeg bij verstek voor het aanmerkelijk onvoorzichtig rijden (verdachte was niet aanwezig) een werkstraf van 120 uren en 6 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook vroeg hij 4 weken hechtenis voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren voor het rijden zonder rijbewijs en geldige verzekering en dat daarnaast het schade van het slachtoffer vergoed moest worden.

De rechter legde een straf op van 120 uren werkstraf voor het misdrijf en 4 weken hechtenis voorwaardelijk voor de overtredingen. Ook dient de verdachte schade te betalen aan het slachtoffer.

Ook stond op de zitting terecht R.M. die op 12 augustus 2015 omstreeks 21.30 uur met te hoge snelheid naast de weg reed en daardoor in een slip belandde op de weg vanaf Boca Sint Michiel. Tijdens die slip reed hij drie voetgangers aan wandelend aan de overzijde van de weg die daardoor zwaar gewond raakten. Ook deze verdachte verweet de officier aanmerkelijke schuld aan dit ongeval met letsel. Deze verdachte kreeg na vordering van de officier 120 uren werkstraf en 6 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd en dient de drie slachtoffers op hun vordering oom schadeloos te stellen. De rechter legde de door de officier gevorderde straf op.

Bron: Openbaar Ministerie

Artikel delen

1 reactie

  1. Een bestuurder rijdt zonder rijbewijs en zonder verzekering iemand aan die zwaargewond raakt (hij verloor zijn voet) en de slapzak van een rechter legt niet eens een gevangenisstraf op!

    De dader had niet eens de moeite genomen om naar de rechtszaak te komen!

    Hij/zij werd wel veroordeeld tot de schade van meer dan 70,000 florin maar omdat hij/zij niet verzekerd was kunnen wij belastingbetalers daar voor opdraaien.

    Laat me eens raden… de rechter was het dwaallicht Irma Lips, die een drievoudige Road Runners verkeersmoord (ook onverzekerd en zonder rijbewijs) onbestraft liet?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...