31 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

OM | Onderzoek naar Facebook berichten

HomeMediaOM | Onderzoek naar Facebook berichten
Serphos heeft direct nadat hij het commentaar op zijn FB-account heeft gezien aangifte gedaan van het feit dat zijn account misbruikt was.

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar een commentaar op Facebook na een tragisch ongeval op 20 december jl., waarbij een motorrijder is komen te overlijden. Dit commentaar is geplaatst vanuit een privé Facebook account van Norman Serphos, woordvoerder van het OM.

Serphos heeft direct nadat hij het commentaar op zijn FB-account heeft gezien aangifte gedaan van het feit dat zijn account misbruikt was.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is de recherche een onderzoek gestart naar de gang van zaken.

Twee van de nabestaanden, samen met een journalist zijn vanmiddag bij de Hoofdofficier van Justitie langs geweest en hebben officieel een klacht ingediend tegen Norman Serphos. Namens het OM heeft de Hoofdofficier van Justitie zijn medeleven geuit aan de nabestaanden die het al zo moeilijk hebben in deze periode.

Het onderzoek van KPC, samen met het RST zal zo snel mogelijk worden afgerond. Het Openbaar Ministerie zal zich, samen met de politie, blijven inspannen om de waarheid te achterhalen.

Zodra de resultaten van het onderzoek binnen zijn, zal het OM deze bekend maken. Ook zal dan bekend worden gemaakt welke stappen het Openbaar Ministerie zal ondernemen tegen degene die zich schuldig heeft gemaakt aan het plaatsen van het commentaar op Facebook.

Bron: Openbaar Ministerie

20 reacties

 1. Julius Koko heeft, net als het OM Curaçao, ook een facebook-account waar dagelijks het e.e.a. wordt gepost. Dus wellicht een goed idee om daar verhaal te halen i.p.v. dit artikel te gebruiken om wederom je afgunst jegens direct-media ten toon te stellen.

 2. Twee van de nabestaanden, samen met een journalist zijn vanmiddag bij de Hoofdofficier van Justitie langs geweest en hebben officieel een klacht ingediend tegen Norman Serphos.

  Deze zullen ook het IQ hebben van een kikker. Feit dat Wladimirtje zelf rare taal op FB zet zegt genoeg over de familie.

 3. @Laplas.
  Af en toe heb je zinnige opmerkingen. Nu weer betreffende rocketscienters, tvdirect, hun verslaggevers, pinedobotox en koko.
  Ga zo door.

 4. Op de valreep van het jaar zowaar een to the point zijnde volledig juiste bijdrage van Beflapas! Halelujah, hoop voor de lezers van KKC in 2019.

  Ook zijn omschrijving van de familie van Wladimir als zijnde monki monkeys (Beflapas schrijft het iets politiek correcter) is helemaal juist.

  Met het heengaan van Wladimir is ons eiland erop vooruitgegaan en de hemel er op achteruit.

  Alhoewel, hemel… alleen als die dezelfde screening heeft als onze Staten.

 5. Langzamerhand neemt social media de rol van de televisie over dus ik begrijp de grote investering van TV- Direct niet. Ik zag toevallig op TV-Direct dat de nabestaanden, Julius Koko als woordvoerder hebben genomen. Nou, dan is alle sympathie voor hen gelijk webgeëbt.

  Julius Koko zei nog voor de camera’s van Direct dat hij onderzoek heeft gedaan en dat Norman Serphos het bericht heeft geplaatst.

  De verslaggeefster, Da Costa Gomez, heeft Julius Koko niet gevraagd van, Koko hoe heb je dat gedaan? Heb je het ip-adres getraceerd? Kon je bepalen dat Serphos op dat moment op die locatie was? Nee niks ze heeft Julius Koko geen vraag daarover gesteld sterker nog ze had Koko moeten vragen? Waarom doe je dit? Dat vind ik juist respectloos naar de overledene maar eerlijk gezegd leek de familie van de nabestaanden ook geen rocketscienters.

  Ik blijf me afvragen, wat is het belang van de media om ons te blijven misleiden? Waarom een zo dure investering in een TV station en zulke waardeloze verslaggevers?

 6. Even terug komend op het onderwerp van het artikel. Het gaat om een reactie die niet geplaatst zou zijn door de beheerder van dat account op Facebook .
  Erg vervelend als dit zo zou zijn.
  Ik begrijp dat er heel wat diepe wonden zijn wat heeft geleidt tot reacties met een zeer, (oud-) zeer een pijnlijke ondertoon .

  Laat ik mijn medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer ….. Niet meer dan normaal, allemaal hebben we een moment van bezinning gehad waarin we normen en waarden onder de loep hebben gelegd en beter kunnen relativeren.

  Echter houd ik er niet van dat er gesproken wordt over een bezwaar namens de bevolking.
  Ik wil mij daarvan distantiëren ;
  Ik heb geen uitgesproken mening zoals in dit geval omdat ik eerst uitgesproken wil hebben wie deze reactie heeft geplaatst. Echter geen reactie is de beste reactie in dit geval.

  Ik ben benieuwd hoe snel dit onderzoek zal worden afgerond.

  Maar je hoeft je bezwaar niet te bekrachtigen door te spreken namens de bevolking. een goed onderbouwde zelf uitgesproken mening zal meer steun ontvangen met een onderbouwde reactie.

  Geloof me face-book is van grote waarden voor het OM, statistieken die naar aanleiding van reacties en de daarbij behorende tijdlijn kunnen mogelijk m.b.t. lopende/complexe zaken een beter beeld weerleggen.

  We zullen het zien/horen.

 7. Marlon, Facebook is een prima medium.

  Ik post er zelf zelden op, maar gebruik het (1) om vrienden en familie te volgen en (2) om op de hoogte te blijven van organisaties, evenementen en bedrijven en produkten waarin ik geinteresseerd ben en daarom ‘geliked’ heb.

  Dat negatieve toontje van je, Marlon, is behoorlijk irritant. Ongelukkig huwelijk of, zoals Beflapas, helemaal geen vrouw in je leven?

 8. Norman Serphos is een prima woordvoerder van het OM.

  Spreekt duidelijk en geeft, voor zover het hem mogelijk is, veel informatie. Aangename stem, vriendelijke man.

  Heb wel uit betrouwbare vernomen dat hij met justitie in aanraking is geweest vanwege een zedenzaak. Als dat waar is, is het vreemd dat hij als woordvoerder van het OM is benoemd. Daarvoor moet je brandschoon zijn.

 9. Volgens @ John Bash, “Een facebook account is makkelijk te hacken”. Dat is inderdaad zo en de meest simpele is om achter iemands gebruikersnaam en ww te komen.

  Het probleem is YDK gusta kos pornada, ik zie heel veel jongeren op een gratis onbeveiligde WIFI verbinding mee liften. Het is vrij makkelijk om achter hun gebruikersnaam en ww te komen (zat filmpjes op Youtube). Het zal heel moeilijk zijn om te achterhalen wie dit gedaan heeft voor zover ik weet werkt facebook niet altijd mee.

  Ik zelf ben geen voorstander dat mensen jarenlang op de zelfde functie blijven, ze zijn niet gemotiveerd, niet scherp en vaak proberen ze gewoon tot hun pensioen de rit uit te zitten.

 10. Fox schrijft:

  @Rechtstaat
  Onder welke steen heb jij lately gelegen wat betreft jouw verontwaardiging over een FB account van het OM? Hoewel dit gedoe over een privé FB account gaat.

  Ja het lijkt Trump wel.
  Als ik iets wil weten dan ga ik naar de website van desbetreffende instantie. Wij hebben het over serieuze zaken . En dat publiceer je niet op een Fakebook pagina. Bewijs ?
  Hier dan: Roy Rogers schrijft:
  De defuntu(overledene) Waldimier Alberto heeft een paar dagen voor zijn ongeluk op zijn facebook, Norman Serphos gevraagd, om zijn achterste te gaan wassen( in papiamentu: bai laba bo sanka).

  Dan vraag ik mezelf weer af: waarvoor dient Fakebook ? Wat is de toegevoegde waarde ? Waarom laat Fakebook Alberto zoeits jegens iemand cq de OM schrijven. Zijn er geen Fakebookmmoderators ?
  Neen, wan’t Cur is niet belsngrijk voor Fakebook en ze begrijpen geen Papiamento. Te duur om een moderator te zoeken die Papiamento begrijpt.

  I don’t need Fakebook. I doesn’t enrich my life. It doesn’t ad any value to my life.
  By the way, it‘s a spy tool. Ojos.

 11. Een facebook account is makkelijk te hacken.
  Advies is om in het geheel geen facebook te gebruiken of onder een fake naam zonder prive gegevens.

 12. Helaas gebruiken OM’s wereldwijd facebook om dichter bij het volk te komen.

  Helaas heeft het OM Curaçao geen enkele kerstgroet gedaan of (ik wacht nog steeds) op de een nieuw jaars wens.

  En daar heb ik het over, enkel alleen om de repressieve maatregelen te etaleren i.p.v. het volk meenemen in het goed gedrag.

 13. @Rechtstaat
  Onder welke steen heb jij lately gelegen wat betreft jouw verontwaardiging over een FB account van het OM? Hoewel dit gedoe over een privé FB account gaat.

  Wereldwijd hebben OM’s, Politie of noem maar op welke andere aan de overheid gelieerde nationale of internationale organisaties een FB of Twitter account. Doodnormaal sinds sociale media bestaat. Ik denk dan wen er maar aan en huh je hoeft er geen gebruik van te maken toch?

 14. Laten we blij zijn dat Wacko Wladimir voor altijd van de straat is.

  Denk dat met zijn dood de criminaliteit op Westpunt ook flink zal afnemen.

 15. De defuntu(overledene) Waldimier Alberto heeft een paar dagen voor zijn ongeluk op zijn facebook, Norman Serphos gevraagd, om zijn achterste te gaan wassen( in papiamentu: bai laba bo sanka).
  Na het ongeluk van de defuntu is er een bericht geplaats op de facebook van Norman Serphos met de vraag: Ken ta bai laba bo sanka awor.(wie gaat nu jouw achterste wassen).
  De man met het platte gezicht, Jules Koko, vindt dit niet kunnen, daar een defuntu gerespecteerd dient te worden, dus hij heeft op zijn facebook en op Radio Mas zijn gal uitgespuugd en dien’t overeenkomstig een bezwaar namens de bevolking cq familie bij de O.M. ingediend.
  Dus een defuntu mag in ” leven zijnde” iedereen van alles uitschelden.
  EENMAAL DOOD RESPECTEREN, en vergeten!!!!!!
  Hoop e.e.a. te hebben uitgelegd.
  Bon anja nobo pa tur hende.

 16. @Marlon : huh…heeft het OM een Facebook account ? In het artikel hebben ze het over :
  “Dit commentaar is geplaatst vanuit een privé Facebook account van Norman Serphos, woordvoerder van het OM.”

 17. Waarom moet het oprnbare ministerie een facebook account hebben ?
  Waarom ? Heeft het openbare ministerie geen eigen website ?
  Ongelooflijk.
  Waar dient Facebook voor ? Wat is de toegevoegde waarde van Facebook ? Nul, nada.

 18. Ik weet niet welk bericht er op Facebook geplaatst is over die twee randdebielen op wielen op de Julianabrug, maar de kans is groot dat ik het er volledig mee eens ben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties