27 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Column Youp | Hup Sigrid!

Of ik Kaag wel eens bedreig? Dagelijks. Daar begin ik elke ochtend mee. Heks. Kuthoer. Takkentrol. En het helpt. Ze gaat er binnenkort mee stoppen. Op aanraden...

NTR | Van Huffelen: ‘Gedwongen samenwerking met eilanden zal mislukken’

Oscar van Dam Ondanks kritiek vanuit VVD en CDA is Alexandra van Huffelen niet van plan om streng toezicht te gaan houden op de afspraken met Aruba, Curaçao...

DH | CFT: After years of crisis St. Maarten, Curaçao, Aruba focusing on recovery

THE HAGUE--After years of crisis, St. Maarten, Curaçao and Aruba are focusing on recovery, the St. Maarten and Curaçao Committee for Financial Supervision (CFT) and Aruba committee...

AD | OM eist 16 jaar cel tegen ‘eindbaas’ Piet S. voor drugshandel en witwassen

Jorina Haspels | Algemeen Dagblad Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen de vermeende Haagse ‘godfather’ Piet S. (67) een straf geëist van 16 jaar voor jarenlange drugshandel, het...

Democracy now! | Friday, May 26, 2023

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM | Onderzoek Landsrecherche naar informatieverstrekking CBCS overgedragen aan Aruba

HomeLandenArubaOM | Onderzoek Landsrecherche naar informatieverstrekking CBCS overgedragen aan Aruba
Volgens een aangifte van Carlos Monk zou vertrouwelijke informatie in strijd met de wet zijn gedeeld inzake de screening van een kandidaat-minister

Het Openbaar Ministerie Curaçao draagt het onderzoek van de Landsrecherche Curaçao, naar de informatieverstrekking door de Centrale Bank en diens interim president-directeur over aan het Openbaar Ministerie Aruba, zodat de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het onderzoek wordt gewaarborgd.

Achtergrond
Op 14 mei 2019 heeft de Landsrecherche Curaçao een aangifte opgenomen van de heer Monk, welke gericht is tegen de Centrale Bank van Curaçao en van Sint Maarten. De aangifte ziet op de beweerde overtreding van de screeningswetgeving en van de geheimhoudingsverplichting uit de Landsverordening toezicht bank- en kredietwezen 1994, omdat vertrouwelijke informatie in strijd met de wet zou zijn gedeeld in het kader van de screening van een kandidaat-minister.

Onderzoek Landsrecherche
Zoals gebruikelijk heeft de Landsrecherche Curaçao in opdracht van de Procureur-Generaal (PG) een feitenonderzoek naar deze aangifte ingesteld. Het feitenonderzoek dat door de Landsrecherche wordt verricht, is nog niet afgerond.

Het Openbaar Ministerie staat voor een integere, onafhankelijke en onpartijdige opsporing. Daarom hecht zij belang aan dat er geen enkele twijfel kan ontstaan over de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het opsporingsonderzoek. Recent is in diverse media gesteld dat informatie onder druk van het Parket van de PG gedeeld zou zijn.

Omdat de Landsrecherche zijn taak moet verrichten onder gezag van de PG en de uitkomst van het feitenonderzoek nog niet duidelijk is, zal het onderzoek worden overgenomen door de Landsrecherche op Aruba, onder gezag van de waarnemend PG van Aruba.

Bron: Openbaar Ministerie

Naschrift KKC

Yves Guillaume Cooper op 07 juli 2019: Ministerio Públiko a pone preshon riba Leila Matroos pa duna minister Kenneth Gijsbertha e memo di Neysa. Despues ku Leila Matroos a informá José Jardim i tambe e legal councelor di Banko Sentral, nan tres a disidí ku nan ta bai huntu serka Gijsbertha. Na último momento Jardim a kanselá i laga e dos otronan so bai…

9 reacties

 1. Hashtag off topic:

  Hoorde onze premier vanmiddag op de regeringszender b.b.a. ZET(esda), in woord en zonder beeld om de hete brei draaien om niets over de aanstaande aanwijzing te hebben.

  Helaas komt mijn beoordeling tot waarheid. Deze regering, lees kabinet Ruggenaath, heeft gefaald.

  A.u.b. kabinet Ruggenaath, pak uw biezen (er komt toch een takenkabinet aan).

 2. “We vervolgen een dame die haar burgerplicht doet”
  en een dame die haar eigen werk totaal heeft verzaakt: problemen bij Girobank, ENNIA, ACU en geen plannen om regelgeving te updaten.

 3. Dus Yves Cooper beticht het OM Curaçao van de CBCS onder druk te hebben gezet om die memo naar dagdromer Gijsbertha te sturen. Het gevolg, thans hebben ze over waarborgen van integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het onderzoek.

  Moeten zij de heer Cooper niet ontboden, of zit er iets van waarheid in zijn stelling? Of wordt die post ook meegenomen in het voort te zetten onderzoek van het OM Aruba.

  Eigenlijk één pot nat allemaal.

 4. Het had de PS gesierd indien zij ingegrepen haden bij Marveliene Wiels. Die tante heeft de belastingbetaler flink wat geld gekost. Ook haar kom je nog steeds geregeld a/b tegen. Schaamteloze mensen.

 5. We vervolgen een dame die haar burgerplicht doet en laten Stella van Rijn, de hoer van Gerrit Schotte, gewoon zitten.

  Sterker nog, Ruggenaath benoemde slinkse Stella tot voorzitster van de commissie Inegriteit! Stella van Rijn of all people! This island has completely gone nuts.

 6. En dan payaso Carlos Monk, die hier integriteit acteert.

  Dit is de o zo integere Carlos Monk:

  In 2014 heeft ex-minister Carlos Monk een nachtje in de cel gezeten om zijn roes uit te slapen. Hij was door de politie van de weg gehaald, nadat een oplettende burger had gebeld dat een automobilist voor hem zeer gevaarlijk reed. Bij zijn aanhouding bleek zijn auto niet gekeurd, zijn belasting niet betaald en zijn auto niet verzekerd. Ook had Monk geen rijbewijs bij zich. Zijn auto is in beslag genomen.

  Dit is ook de o zo integere Carlos Monk:

  Net voor zijn vertrek naar het ministerie van Onderwijs benoemde Monk zijn rechterhand Ardieth Martha-Merien tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Dit betekende voor haar een sprong van zeven loonschalen.[2] De partij PS stak hier een stokje voor.[3]

 7. Ongelooflijk, een dame (Leila Lasten) doet haar burgerplicht om te voorkomen dat een niet integere bankier (Neysa Amnesia) minister wordt en ze komt terecht in een idioot circus van vervolging en roddel.

  Alsof regering en justitie niets belangrijkers te doen hebben!

  Respect voor Leila Lasten, bai fliet Neysa Isenia, ga je vriendje Steven Martina krikken!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties