32 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

OM | Geslaagde conferentie over relationeel geweld en geweld tegen kinderen

HomeLandenArubaOM | Geslaagde conferentie over relationeel geweld en geweld tegen kinderen
Geslaagde conferentie over relationeel geweld en geweld tegen kinderen

Vanmorgen, donderdag 30 november 2017, heeft de conferentie “Beware – Be Aware” plaatsgevonden. Een conferentie georganiseerd door het Ministerie van Justitie, het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en Stichting Slachtofferhulp.

Diverse sprekers hebben het woord gevoerd over relationeel geweld en geweld tegen kinderen. Een zeer actueel onderwerp op dit moment.

Aan de conferentie hebben diverse personen uit het veld aan deelgenomen, waaronder vertegenwoordigers van de politie, Skuchami, Slachtofferhulp, Reclassering, ziekenhuis, diverse ministeries waaronder OCW en SOAW, stichting Guia, Voogdijraad, het Ministerie van Justitie en het Openbaar Ministerie.

Sprekers waren onder andere psychiater Frans Heijtel, psycholoog Micha van de Vorst, Officier van Justitie Guillano Schoop en sociaalwerker en gezondheidsspecialist Arthur Nivillac. Zij hebben gesproken over onder andere de gevolgen van relationeel geweld en geweld tegen kinderen, de opvang van slachtoffers, psychische mishandeling, antisociaal gedrag, narcisme, psychopathisch gedrag bij de daders en psychisch geweld op de werkvloer.

De opening van de conferentie werd verricht door Minister van Justitie Quincy Girigorie. De conferentie heeft plaatsgevonden in het auditorium van de Kamer van Koophandel in Punda.

Bron: Openbaar Ministerie

9 reacties

 1. “Geslaagde conferentie over relationeel geweld en geweld tegen kinderen”. Dit is een artikel uit 2017 en gisteren was in het nieuws dat een mevrouw 7 maal aangifte van moordbedreiging en mishandeling door zijn partner heeft gedaan.

  De politie en Girigorie hebben de aangiftes nooit serieus genomen met het gevolg dat deze man een poging heeft gedaan om de vrouw dood te schieten, gelukkig heeft het pistool gehaperd en kon ze vluchten.

 2. @Joep M

  “Nadat de paters zijn vertrokken was het afgelopen met normen en waarden bijbrengen.”

  Hé? Wil je zeggen dat je de tijd terug wil waarin de paters hun positie misbruikten? De tijd waarin je flink met de liniaal op je handen werd geslagen als je niet deed wat ze je toe schreeuwden?
  Fijne tijd was dat en weet je, die opvoeding wordt nu zonder de paters voortgezet. De kinderen van toen zijn de ouders van nu!

  Ga eens kijken hoeveel kinderen er op de lagere school op een willekeurige maandag de klas in komen met blauwe plekken. Ze zijn lekker (verplicht) een weekend bij papa of mama geweest. Het is elke keer weer afvragen of de kinderen onbeschadigd naar school komen. Dat zijn kinderen van de ouders die door de paters zijn opgevoed nota bene.

  Zolang er nog geslagen mag worden in de Staten en ze daar met pistolen rond lopen, dan is het nog geen tijd om het huiselijk/relationeel geweld te kunnen stoppen. Het voorbeeld is er niet.

  Iedereen is te bang om zich er mee te bemoeien. Bang voor wraak van degene die je op zijn gedrag aanspreekt. Bang een kogel door je kop te krijgen. Dus hou je je mond en kijk je de andere kant op.

  In bepaalde religie heb je nog dat een ouderling met de ouders gaat praten. Maar daar liggen de sociale regels anders en dat is ook niet altijd even wenselijk.

  Nee, geweld tussen mensen zal je altijd blijven houden. Gewoon omdat elk mens een individu is met een eigen(wijze) karakter. En karakters botsen nu eenmaal. En helaas bij zo’n botsing wordt het kind vaak: “het kind van de rekening”.

  Het enige dat we kunnen doen is praten met de ouders/partners en hen begeleiden in het oplossen van hun frustratie(s). En dan maar bla bla bla.

 3. Volgens @Joep, “Kinderen opvoeden doen we al decennia niet meer”. Hij heeft helaas gelijk daarom begrijp ik niet als dit kabinet heeft over investeren in kinderen. Hoezo in kinderen investeren als de ouders en voorouders vaak een gebrek aan moreel normbesef hebben? Neem nou bijvoorbeeld die Ericlapas die gebruikt heel veel schuttingtaal. Het is te hopen dat hij dat niet in de buurt van zijn dochtertje doet anders heeft die kleine meid geen toekomst.

 4. Zoveel conferenties en rapporten zijn geschreven over van alles en nog wat. Van huiselijk geweld tot criminaliteit onder jongeren, ouderen en minderjarigen. Je kunt het hele Julianaplein ermee volleggen, tot 10 meter hoogte.
  Allerlei consultants en vriendjes van politici hebben hun zakken ermee kunnen vullen.

  En nog nooit is er ook maar iets met zo’n rapport gedaan. Alle conclusies die men in de 70’er jaren al trok worden nu nog steeds getrokken, iedere keer praat men er schande van, iedere keer belooft men iets te gaan doen en iedere keer wordt het na 2 weken weer stil, gaat men over tot de orde van de dag…………..namelijk het ordinair zakken vullen.

  This is Curacao en het zal nooit veranderen. Het is ook de reden dat dit eiland absoluut nooit en te nimmer 1 stap voorwaarts zal maken. Sterker nog, sinds dat er eigen bestuur is zijn we alleen maar achteruit gehold. Af en toe lost Nederland wat schulden af en dan bouwen we in no-time weer nieuwe schulden op.

  Kinderen opvoeden doen we al decennia niet meer. Nadat de paters zijn vertrokken was het afgelopen met normen en waarden bijbrengen. We brengen de kinderen alleen maar bij hoe het niet moet. En dan staan we vreemd te kijken dat die kinderen op oudere leeftijd zich niet weten te gedragen.

 5. Het is bekend dat Girigorie ontzetten kick op dit soort events. De man hoor zichzelf graag praten. Hij heeft nog niet zoiets van, niet lu.llen maar poetsen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties