OM | Eis 14 en 3 jaar tegen twee verdachten in zaak ‘Yumuri’

Eis 14 en 3 jaar tegen twee verdachten in zaak 'Yumuri'

Eis 14 en 3 jaar tegen twee verdachten in zaak ‘Yumuri’

Vandaag 18 mei 2016 heeft de behandeling van de zaak tegen twee van de verdachten in het onderzoek “Yumuri” plaatsgevonden. Het betreft het onderzoek naar een schietpartij dat in de nacht van 22 oktober 2015 in de wijk Santa Maria heeft plaatsgevonden.

Daarbij werd vanuit een KIA Sportage op de Rooseveltweg minstens vijf keer geschoten op politieagenten P. Samson en N. Simon. Samson wed geraakt in de rechterpols en linker onderbeen.

Simon werd in de borststreek en buik geraakt en liep letsel op aan darmen, lever en longen. De politie moet hun werk kunnen doen en niet beschoten worden tijdens een routinecontrole. De rechtsorde was geschokt en ook de gemeenschap heeft dat zo gevoeld gezien de vele tips die binnen zijn gekomen, aldus de Officier van Justitie.

De man L.J.A.U (23) en geboren in Venezuela is de verdachte schutter en wordt verdacht van poging tot doodslag (tweemaal), toebrengen van zwaar lichamelijk letsel (tweemaal) en illegaal wapenbezit. Tegen hem heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 14 jaar onvoorwaardelijk.

De man K.R.F.M (34) en geboren in Venezuela was de bestuurder van de KIA Sportage en wordt verdacht van medeplegen poging tot doodslag (tweemaal) subsidiair medeplichtigheid hieraan en illegaal vuurwapenbezit. Tegen hem heeft het Openbaar Ministerie door gebrek aan wettig en overtuigend bewijs vrijspraak gevraagd voor medeplegen en medeplichtigheid poging tot doodslag en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tegen hem is geëist 3 jaar onvoorwaardelijk gevangenisstraf.

Politieagent Samson heeft een vordering ingediend van 50.000 voor geleden materiële en immateriële schade. Het Openbaar Ministerie steunt de ingediende vordering. Het Gerecht doet uitspraak in deze zaak over 3 weken.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *