AD: OM Curaçao heeft verdachte moord Wiels op het oog

Het Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie

Met de arrestatie dinsdag van Michael L. geeft het Openbaar Ministerie in Willemstad toe een verdachte op het oog te hebben, die opdracht heeft gegeven voor de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. Perswoordvoerder Guillano Schoop wil uit tactische overwegingen echter niet zeggen wie verdacht wordt van het geven van de opdracht. Dat moet de komende weken blijken, aldus Schoop.
Dinsdagochtend, lokale tijd, hield een arrestatieteam van het Korps Politie Curaçao de 36-jarige Curaçaoënaar Michael L. aan in in de wijk Koraal Specht. L. zou lid zijn van de bende No Limit Soldiers. Vier van de leden van deze bende zitten vast op verdenking van de uitvoering van de moord. Ook in een opstal in West Groot Sint Joris, ten noorden van Willemstad is huiszoeking verricht.

No Limit SoldierMichael L. wordt verdacht van (poging tot) afpersing, dan wel het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgever(s) van de moord op Helmin Wiels. Volgens het Openbaar Ministerie speelt hij een rol in de financiële afwikkeling tussen de uitvoerders en opdrachtgevers van de moord.

Het Openbaar Ministerie gaf vorig jaar al aan te weten wie opdracht heeft gegeven, maar nog niet voldoende bewijs te hebben om tot arrestatie over te kunnen gaan. Het OM noemt ook nu geen namen. De vier verdachten die nu vastzitten moeten zich op 4 augustus verantwoorden voor de moord op Wiels. Die werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad.

Novum

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *