32 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NU | Zeker zestig doden bij schietpartijen en explosies in Parijs

HomeNieuwsNU | Zeker zestig doden bij schietpartijen en explosies in Parijs


Zeker zestig mensen zijn vrijdagavond in Parijs om het leven gekomen bij meerdere schietpartijen en explosies. Tegelijk zijn in theater Bataclan in de Franse hoofdstad zeker honderd bezoekers gegijzeld in wat een gecoördineerde terroristische actie lijkt.

President François Hollande heeft de noodtoestand voor heel Frankrijk uitgeroepen.

Er zijn berichten van vijf of zes schietpartijen op verschillende locaties in Parijs, waaronder de Hallen, het Louvre, de rue de la Fontaine au roi, de rue de Charenton en bij het theater Bataclan. Daarnaast werden explosies waargenomen in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Als reactie op de aanslagen heeft president Hollande besloten alle grenzen te sluiten. Hij roept iedereen in de omgeving van Parijs op om binnen te blijven. De Franse regering is sinds middernacht in spoedvergadering bijeen.

“Wij hebben alle mogelijke krachten gemobiliseerd om de terroristen te neutraliseren”, aldus de president. “Ik heb militaire versterkingen gevraagd om zeker te zijn dat geen nieuwe aanval kan plaatsvinden.” Er zijn tweehonderd militairen de straten van Parijs op gestuurd om te helpen bij de beveiliging van de Franse hoofdstad.

Hollande sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers. Hij riep het Franse volk op sterk te zijn in deze moeilijke situatie. “Tegenover deze verschrikking staat een natie die weet hoe zij zich moet verdedigen en die deze situatie aankan”, aldus de president.

Stade de France

In de buurt van het Stade de France vielen zeker drie doden. Een woordvoerder van de politie meldt dat het gaat om twee zelfmoordaanslagen en een bomaanslag. Bij deze incidenten raakten nog eens tientallen mensen gewond.

In het voetbalstadion speelde het Franse nationale elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. De explosies waren in het stadion hoorbaar. Desondanks werd de wedstrijd gewoon uitgespeeld. Na de wedstrijd stroomden supporters massaal het veld op.

President Hollande, die bij de wedstrijd aanwezig was, werd tijdens het duel door zijn beveiligers uit het stadion gehaald en in veiligheid gebracht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Minister-president Mark Rutte is geschokt door de toestand in Parijs, zo liet hij weten. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. We volgen de situatie nauwlettend, ook via onze ambassade in Parijs, en de Fransen kunnen op onze steun rekenen.”

Het terreurdreigingsniveau in Nederland blijft vooralsnog substantieel, aldus een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak van een “aanval tegen de mensheid”. “Frankrijk is onze oudste bondgenoot en we staan aan hun kant in de strijd tegen terrorisme en terroristen”, aldus de president, die nog niet wil speculeren over wie er verantwoordelijk is voor de aanslagen.

Ook de Britse premier David Cameron reageerde geschokt. “Onze gedachten zijn bij het Franse volk. We zullen alles doen wat we kunnen om te helpen.”

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. .
  .
  Stanley held,

  Je bent wezenlijk niet goed snik. Er zijn vele, vele doden gevallen in Parijs. Onschuldige doden vermoord door terroristen. Dát is het item!

  Voor je idiote stokpaardjes en geschiedenis moet je elders reageren. Niet op dit afschuwelijke bericht. Mijn deelneming gaat uit naar de slachtoffers, hun familie en vrienden.

  Onthou je van idiote reacties op dit bericht!

 2. waarschijnlijk de spijker op de kop…
  Stanley lijd in ieder geval aan een of andere psychische stoornis.
  ik heb al vaker gezegd: zoek hulp..
  zijn bijdrages zijn heel moeilijk te begrijpen voor normale mensen.
  het kronkelt in zijn hersens…

 3. Held op sokken heeft nog steeds grote moeite om zijn aangepraat slavernijverleden van zich af fe schudden. Bij iedere post kom je weer dezelfde jaartallen tegen. Daarnaast ook dezelfde stokpaardjes zoals Tweede Wereldoorlog, Shell, slavernij, Statuut, lees je geschiedenis, bijdrage leveren, etc. Vooruit kijken is er niet bij, alleen maar achterom kijken. Mensen die in het verleden leven hebben vaak last van Alzheimer. Zal bij Held op sokken niet anders zijn.

 4. @ Stanley,

  Het slappe verhaal dat men trots is om Nederlander te zijn kun je bij de voordeur achterlaten. Geen van de 1e, 2e of 3e generatie Marokkanen is trots op het Nederlands paspoort.
  De criminele Curacaoenaars zijn ook niet trots op hun paspoort. Zij zijn gewoon naar Nederland gegaan omdat er veel meer mogelijkheden waren op het criminele vlak dan op Curacao.
  Dus laat aub het issue van het paspoort erbuiten.
  En vwb de moslims ?
  Het mag nu toch wel duidelijk zijn voor iedereen dat de Islam en het Westen niet samen gaan. Hou er gewoon mee op, leg de zooi aan banden en flikker iedereen het land uit die zich niet wil gedragen.
  Ben ik aan het discrimineren ?
  Leg mij dan maar even uit waarom GEEN van de Oost-blok landen (Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Kroatië etc) problemen heeft met moslims. De reden is heel simpel, ze houden alles en iedereen zeer kort. Bevalt het je niet ? Daar is het gat van de deur. Er wordt geen centimeter toegegeven, men hoeft ook niet te komen zeuren om vrijheden of rechten van de Islam, die heeft men namelijk niet.
  Deze landen hebben geen problemen en daar zou het Westen eens een voorbeeld aan moeten nemen.
  En geloof me, ik kan het weten, heb bijna 8 jaar in het voormalig Oost-blok gewoond.

 5. Soms is het beter om jouw eigen bevolking te laten voelen dat zij een deel zijn van onze bevolking. Die Antilaanse Crimineel is vanaf zijn geboorte NEDERLANDER. Waar praat je over. Waar bent u geboren. Hij of zij hoort thuis binnen ons koninkrijk. Waar bent u mee bezig? De Nederlandse Marokkanen hebben twee paspoorten. En weet u wat? 95% is gek op dit land. Waar bent u mee bezig. Waarom zijn ze hier gekomen? Oke. Kijk na uw tweede wereld oorlog. wat voor werk deden ze hier? Hoe heeft u ze binnengehaald. Wat bezint je om jouw eigen bevolking zo te vernederen. Dus ik had toch gelijk. Mijn ouders vanaf 1863. 1 juli. Lees hoe het kwam. Erg.

 6. @ Geenen. Die Antilliaanse criminelen hebben allemaal gewoon een Nederlands paspoort hoor. En ook het merendeel van de Marokkanen. Heeft dus niets met open of dichte grenzen te maken.

 7. Soms vraag je je af of Nederland er niet beter aan had gedaan haar grenzen dicht te houden.

  Waar hebben de open grenzen toe geleid?

  Nu een toestroom van tienduizenden vluchtelingen die door de belastingbetalers moeten worden onderhouden.

  Tereuraanslagen in Parijs.

  Nederlandse bevolking geteisterd door Antilliaanse en Marokkaanse criminelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties