30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 17:46

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...
- Advertisement -spot_img

NU | Ruimtevaartproject Virgin Galactic gaat door ondanks crash

HomeMediaNU | Ruimtevaartproject Virgin Galactic gaat door ondanks crash

Sir Richard Branson: “Ruimtevaart is moeilijk, maar het is het waard”

Ruimtevaartproject Virgin Galactic gaat door ondanks crash
Ruimtevaartproject Virgin Galactic gaat door ondanks crash

De Britse miljardair Richard Branson blijft bij zijn plan om commerciële ruimtevluchten aan te bieden, ondanks de dodelijke crash van een van de ruimtevliegtuigen van zijn bedrijf in de Verenigde Staten.

Dat meldt de BBC zaterdag.

Branson liet weten “geschokt en bedroefd” te zijn door de crash met de SpaceShipTwo van vrijdag, waarbij een piloot om het leven kwam en een tweede zwaargewond raakte.

“Ruimtevaart is moeilijk, maar het is het waard”, schreef de oprichter van de Virgin Group in een verklaring. “We zullen blijven volhouden en samen verdergaan.”

Branson liet weten zaterdag onderweg te zijn naar de rampplek in Californië. Hij zei dat die reis “een van de moeilijkste van zijn leven” zal zijn. Branson betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo stortte neer tijdens een testvlucht boven de Mojavewoestijn in Californië, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Los Angeles.

Virgin Galactic

Virgin Galactic, de ruimtetak van de Virgin Group, liet in een verklaring weten dat het vliegtuig neerstortte door “een ernstige afwijking”.

George Whitesides, directeur van Virgin Galactic, noemde vrijdag een “zware dag”. “De toekomst wordt op veel manieren getekend door zware dagen zoals deze, maar wij geloven dat we het team verschuldigd zijn dat te begrijpen en verder te gaan. Dat is wat we zullen doen.”

 

Toeristen

Branson wil commerciële vluchten naar de ruimte aanbieden. Voor dergelijke vluchten is interesse: tientallen mensen hebben zich al ingetekend voor een ruimtevlucht, ondanks het prijskaartje: meer dan 200.000 dollar. SpaceShipTwo, bedoeld voor ruimtetoeristen, is achttien meter lang en biedt ruimte aan twee bemanningsleden en zes passagiers.

Het ruimtevliegtuig wordt eerst door een ander vliegtuig naar grote hoogte gebracht. Daarna ontsteekt het toestel zijn raketmotoren om te stijgen naar een hoogte van 110 kilometer. Het is de bedoeling dat reizigers daardoor enkele minuten gewichtloos zijn en de kromming van de aarde kunnen zien.

Bron: NU.nl

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties