NU | Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen

Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen | ANP

Op Curaçao wordt een politieke strijd gevoerd over de vraag of de verkiezingen van 28 april wel of niet door moeten gaan. Donderdag moet demissionair minister-president Hensley Koeiman zich tegenover een meerderheid in het parlement verantwoorden voor zijn beslissing om verkiezingen uit te schrijven.

De Curaçaose regering-Koeiman viel op 12 februari. De premier vroeg daarop direct om ontbinding van het parlement en nieuwe verkiezingen.

Deze zijn afgekondigd door de gouverneur en staan nu gepland op 28 april. Maar een meerderheid in het parlement, onder leiding van oud-premier Gerrit Schotte, is het daar niet mee eens.

De oppositie vindt het niet democratisch dat de regering die na een periode van zeven weken haar meerderheid verloor, direct nieuwe verkiezingen heeft geëist. Zeker omdat de laatste verkiezingen nog op 5 oktober vorig jaar plaatsvonden.

Het nieuwe blok van twaalf parlementariërs (op een totaal van 21) vroeg daarom om de benoeming van een formateur voor een (interim-)regering. Oud-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia werd woensdag door de gouverneur benoemd in die functie om een interim-regering te vormen. Volgens de oppositie is dat de eerste stap om uiteindelijk te komen tot het niet door laten gaan van de verkiezingen.

Bron: Nu.nl/ANP

8 Reacties op “NU | Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen

 1. denk je dat de stemmers op Moses het wel eens zijn dat deze dame met MFK in zee is gegaan?
  allen Schotte en Dos santos stemmers willen dit..
  dat zal hooguit 30% van de stemmers zijn.

 2. Daarom laat de PS voor de verkiezingen zeggen dat ze zullen samenwerken met de partij die volgens hun Eigen woorden achter de moord van Wiels zitten!

  En als 50 duizend mensen stemmen op de MFK dan Mogen ze van mij 4 jaar uitzitten. Maar geen zetelmeerderheid door omkoping en kiezersbedrog!

 3. Degenen die op PAR en MAN gestemd hebben zijn het absoluut niet eens met de zetelroof van Braam en Daswani. Ook na de verkiezingen is pas bekend geworden dat Braam een pedofiele verkrachter is.

  De aanhang van PS is het absoluut niet eens met het gaan regeren van hun partij met de MFK, waar de moordenaar van Wiels vandaan komt.

  Alle reden dus voor nieuwe verkiezingen. Alle reden ook voor Braam en Daswani om die verkiezingen niet te willen, want er zal geen hond zijn die op hen stemt.

  Aleen Cijntje zal nog een stem krijgen, uit Bon Futuro, van zijn zoon.

 4. Er is ook een wet waarbij de politieke partijen moeten aangeven van wie zij geld krijgen. MFK heeft dit nog steeds niet geopenbaart!

 5. in 2012 wilde hij wel perse verkiezingen…

 6. Abraham Mossel

  Van achteren naar voren, er in en er uit. Kennen jullie dat liedje heren van het OM.?. Doe hier eens wat aan, of moeten er eerst bomba’s rond vliegen, en dan huilen van hadden wij maar eerder!!, ja eerder?het is misschien al te laat, 5 voor 12.

 7. Een veroordeelde crimineel is het er niet mee eens dat er verkiezingen worden gehouden …………….
  Het moet niet veel gekker worden !

 8. Ik denk dat de term “politieke strijd” in strijd is met wat er werkelijk gebeurd. Het gaat hier niet om de gebruikelijke politieke schermutselingen waarbij normen en waarden niet worden aangetast, maar het gaat juist om criminele activiteiten (omkoping, machtswellust) waarbij het volk wordt belazerd. Stemmen worden gekocht, verhandeld en het gaat dan om ordinair corruptief handelen van politici.
  Wat een bananen-handel! Het wordt zo steeds meer een soap en het land Curacao maakt zich steeds meer belachelijk in de ogen van de buitenstaander.
  Stop daar nu eens mee! De Gouverneur moet hierin optreden en duidelijk maken (uitleggen aan het volk) waar de grens ligt binnen de eigen normen en waarden. Legt het uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *