30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

NU | Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen

HomeDiversenANPNU | Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen
Politieke strijd op Curaçao over uitgeschreven verkiezingen | ANP

Op Curaçao wordt een politieke strijd gevoerd over de vraag of de verkiezingen van 28 april wel of niet door moeten gaan. Donderdag moet demissionair minister-president Hensley Koeiman zich tegenover een meerderheid in het parlement verantwoorden voor zijn beslissing om verkiezingen uit te schrijven.

De Curaçaose regering-Koeiman viel op 12 februari. De premier vroeg daarop direct om ontbinding van het parlement en nieuwe verkiezingen.

Deze zijn afgekondigd door de gouverneur en staan nu gepland op 28 april. Maar een meerderheid in het parlement, onder leiding van oud-premier Gerrit Schotte, is het daar niet mee eens.

De oppositie vindt het niet democratisch dat de regering die na een periode van zeven weken haar meerderheid verloor, direct nieuwe verkiezingen heeft geëist. Zeker omdat de laatste verkiezingen nog op 5 oktober vorig jaar plaatsvonden.

Het nieuwe blok van twaalf parlementariërs (op een totaal van 21) vroeg daarom om de benoeming van een formateur voor een (interim-)regering. Oud-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia werd woensdag door de gouverneur benoemd in die functie om een interim-regering te vormen. Volgens de oppositie is dat de eerste stap om uiteindelijk te komen tot het niet door laten gaan van de verkiezingen.

Bron: Nu.nl/ANP

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. denk je dat de stemmers op Moses het wel eens zijn dat deze dame met MFK in zee is gegaan?
  allen Schotte en Dos santos stemmers willen dit..
  dat zal hooguit 30% van de stemmers zijn.

 2. Daarom laat de PS voor de verkiezingen zeggen dat ze zullen samenwerken met de partij die volgens hun Eigen woorden achter de moord van Wiels zitten!

  En als 50 duizend mensen stemmen op de MFK dan Mogen ze van mij 4 jaar uitzitten. Maar geen zetelmeerderheid door omkoping en kiezersbedrog!

 3. Degenen die op PAR en MAN gestemd hebben zijn het absoluut niet eens met de zetelroof van Braam en Daswani. Ook na de verkiezingen is pas bekend geworden dat Braam een pedofiele verkrachter is.

  De aanhang van PS is het absoluut niet eens met het gaan regeren van hun partij met de MFK, waar de moordenaar van Wiels vandaan komt.

  Alle reden dus voor nieuwe verkiezingen. Alle reden ook voor Braam en Daswani om die verkiezingen niet te willen, want er zal geen hond zijn die op hen stemt.

  Aleen Cijntje zal nog een stem krijgen, uit Bon Futuro, van zijn zoon.

 4. Van achteren naar voren, er in en er uit. Kennen jullie dat liedje heren van het OM.?. Doe hier eens wat aan, of moeten er eerst bomba’s rond vliegen, en dan huilen van hadden wij maar eerder!!, ja eerder?het is misschien al te laat, 5 voor 12.

 5. Een veroordeelde crimineel is het er niet mee eens dat er verkiezingen worden gehouden …………….
  Het moet niet veel gekker worden !

 6. Ik denk dat de term “politieke strijd” in strijd is met wat er werkelijk gebeurd. Het gaat hier niet om de gebruikelijke politieke schermutselingen waarbij normen en waarden niet worden aangetast, maar het gaat juist om criminele activiteiten (omkoping, machtswellust) waarbij het volk wordt belazerd. Stemmen worden gekocht, verhandeld en het gaat dan om ordinair corruptief handelen van politici.
  Wat een bananen-handel! Het wordt zo steeds meer een soap en het land Curacao maakt zich steeds meer belachelijk in de ogen van de buitenstaander.
  Stop daar nu eens mee! De Gouverneur moet hierin optreden en duidelijk maken (uitleggen aan het volk) waar de grens ligt binnen de eigen normen en waarden. Legt het uit!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties