NU | Optiehandelaar wint zaak van Belastingdienst

Volgens Handelshuis All Options heeft de vestiging in Curaçao deze transactie gedaan, maar de Belastingdienst wilde dat er belasting werd betaald in Nederland.

Optiehandelaar All Options heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Belastingdienst. Een grote transactie die het bedrijf deed, mag deels in Curaçao worden geboekt in plaats van alleen in Nederland.

Door de uitspraak hoeft het bedrijf over de winst, van ongeveer 200 miljoen euro, niet alleen in Nederland belasting te betalen, meldt Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag.

Het gaat om een transactie die in mei 2007 is gedaan met opties op aandelen van het Duitse chemiebedrijf Altana.

Volgens All Options heeft de vestiging in Curaçao, die in maart van hetzelfde jaar werd geopend, deze transactie gedaan, maar de Belastingdienst wilde dat er belasting werd betaald in Nederland.

Tot 2012 probeerde het handelshuis er in overleg uit te komen met de fiscus. Maar toen dat niet lukte, werd de stap naar de rechter gemaakt. De rechter oordeelde dat maar over een deel van de winst in Nederland belasting moet worden afgedragen.

Voor All Options betekent dit dat een eerdere voorziening van 37,7 miljoen euro die het bedrijf heeft genomen, genoeg is om de “schade” te dekken. Eerder werd ook al 36,8 miljoen euro overgemaakt naar de Belastingdienst als onderpand.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *