29 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

NU.nl | Hiddink wordt bondscoach Curaçao en tekent tot en met WK 2022

Hiddink wordt niet alleen bondscoach van het eiland in de Caraïbische Zee, maar ook technisch directeur van de voetbalbond. Hedwiges Maduro is aangesteld als adviseur.

Guus Hiddink is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De 73-jarige Achterhoeker heeft een contract getekend tot en met het WK van 2022 in Qatar.

“Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder”, zegt Hiddink vrijdag tegen FOX Sports.

Hiddink wordt niet alleen bondscoach van het eiland in de Caraïbische Zee, maar ook technisch directeur van de voetbalbond. Hedwiges Maduro is aangesteld als adviseur.

Het wordt voor Hiddink zijn zesde bondscoachschap, nadat hij eerder twee keer de leiding had bij Oranje (1995-1998 en 2014-2015), Zuid-Korea (2001-2002), Australië (2005-2006), Rusland (2006-2010) en Turkije (2010-2011). Zijn laatste klus was het trainerschap bij de olympische ploeg van China, waar hij eind 2019 ontslagen werd.
Hiddink gaat Chong en Timber benaderen

Hiddink hoopt zich met te plaatsen Curaçao te plaatsen voor het WK, nadat de ploeg de laatste jaren met tal van (oud-)Eredivisie-spelers in de selectie aan een opmars bezig is. In 2017 deed Curaçao voor het eerst mee aan de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Vorig jaar was Curaçao weer aanwezig en toen werd voor het eerst de kwartfinale gehaald.

Hiddink heeft bij Curaçao de beschikking over spelers als voormalig Vitesse-doelman Eloy Room, die in de MLS voor Columbus Crew speelt, de broers Juninho en Leandro Bacuna van respectievelijk Huddersfield Town en Cardiff City, Jeremy Cijntje (Heracles Almelo), Brandley Kuwas (Al-Nasr) en Charlison Benschop (Apollon Limassol).

Op papier mogen talenten als Tahith Chong (Werder Bremen) en Sontje Hansen (Ajax) en Jurriën Timber (Ajax) vanwege hun achtergrond ook voor Curaçao spelen, maar zijn jeugdinternational voor Nederland. Hiddink gaat ze vragen een overstap te maken. “Ik heb met Maduro en de andere trainers een hele lijst doorgewerkt en we gaan iedereen benaderen die in onze ogen genoeg kwaliteit heeft. Dus ook deze jongens.”

Hiddink is bij Curaçao de opvolger van Remko Bicentini en daarvoor was Patrick Kluivert de eindverantwoordelijke. In oktober begint voor het land de kwalificatiereeks voor het WK 2022 met een poulewedstrijd tegen Saint Vincent en de Grenadines. Guatemala, Cuba en de Britse Maagdeneilanden zijn de andere tegenstanders in de eerste groepsfase.

Bron: NU.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

24 reacties

 1. Bicentini heeft een contract met de CVB tot en met 2022. Is niet van te voren geïnformeerd over de aanstelling van Guus Hiddink!
  Zo gaat men dus met mensen om. Hopelijk zal Guus Hidding zich terugtrekken als hij daarover ingelicht wordt.
  Jammer voor het Curaçaose voetbal maar dit bestuur is niet capabel (net als de huidige regering) om een vereniging op een correcte manier te leiden.
  Gaat de CVB Dhr Bicentini tot en met de afgesproken datum betalen of wachten zij een rechtzaak af?

 2. De reacties in NL niet voor tweeeruitleg vatbaar. Zie VI. Schandalig besliit van de Curacaose Voetbalbond. Als Hiddink hiervan wist is het een matennaaier. De enkeling die denkt dat Hiddink niet wist dat zijn voorganger niet op de hoogte was vindt dat hij zich alsnog moet terhgtrekken.
  Als Hiddink het niet doet moeten de spelers bedanken voor het Nationale team. Bonf moet afscheid nemen van Elhage. Belachelijke bealuitvorming. Hij moet even bedenken dat dit geen parlement waar wel ruimte is voor onbekwame besluitvorming. Dit is jet normale leven. Geeft geen pas zo te handelen.

 3. Met alle respect voor Hiddink maar wT ik wel vreemd vind dat de nwe voorzitter van de Cur. voetbalbond Shaheen Elhage (statenlid PAR) is en meteen Bicentini eruit gegooid heeft.
  Nog iets te ‘vereffenen’ misschien…,

 4. Heb niks tegen Guus maar vind hem nu toch wel rijp voor een bejaarden tehuis en voor het internationaal voetbal elftal op de Crim. Maar ja op de Crim is het spreekwoord OP EEN OUDE FIETS MOET JE HET LEREN ? vooral bij de politieke bejaarden die al jaren aan de touwtjes trekken. Waar zit het verstaand van deze losers Guus komt echt niet voor twee kwartjes per maand een onbestuurbaar elftal begeleiden en waarvoor heeft Guus een adviseur nodig die nog niet eens weet hoe een voetbal schoen eruit ziet, Tjonge Tjonge wat een weg gegooid geld en lachertje weer. Ben ervan overtuigt dat Guus het nog geen jaar vol houd. Geef 10 tegen 1 min in zet 1000$ dat hij er binnen een jaar weg is met een zak vol dukaten op afkoopsom.

 5. Hij past mooi in het rijtje Garcia, Schotte, Constancia enz. enz. Ook allemaal veroordeeld voor ( belasting) fraude. Wat zal hij zich thuis voelen op Curacao.

 6. Denk dat ie meer aan wijnproeven achter zijn bureau gaat doen, dan op het veld staan. Straks zien we alle hotemetotems van het eiland samen met Hiddink wijnproeven.

 7. Geef het volk brood en spelen.
  Alleen dan de Curaçaose variant.
  Het brood (de voedselpakketten) worden gegeven maar niet door de regering.
  En de spelen daarvoor vliegen we Guus Hiddink in.
  Maar reden en, beoogde, effect zijn het zelfde.
  Zorgen dat het gepeupel zich niet gaan bemoeien met de heerser.
  Het is ook een van de grootste angsten van de heersers, zeker als er potentieel van, terechte, onvrede is.
  Het mag wat kosten.

 8. In Korea dragen zee Guus nog steeds op handen. Ik heb geen slecht gevoel over hem.
  De verwende Oranje boys trainen is natuurlijk andere koek.

  ******

 9. Guus Hiddink. Meer dan 90 procent van de jonge voetballers uit en op Curacao hebben ambitie en worden aangetrokken om in Europese teams te spelen, maar eindigen als arbeider (zonder) enige hoop in de Europese maatschappij opgenomen te worden. Waarom? En hoe is het mogelijk? Wat is de oorzaak hiervan? Verschillende Europese kranten hekelen de gewetenloze scouts die de hele wereld afreizen op zoek naar “jongens met gouden benen” die ze vinden, maar slechts “bepaalde” jongeren komen in aanmerking hiervoor. Honderden jonge Curacaose jongens, onder wie ongeveer 300 onder de 13 jaar, zijn verlokt door de droom van een indrukwekkende sportcarrière, maar ze worden “bewust”(?) niet gezien. Men wordt er geen cent wijzer van. Er zijn veel meer van die droevige verhalen dan glitter in de dossiers van voetbaladvocaten. In de MLB bijvoorbeeld (Major League Baseball) zijn ze gek op jiunan di Corsow, ze worden aanbeden maar in de Europese voetbal………Doe er iets aan Hiddink, of zelfs navraag. Er moét een reden zijn. Please.

 10. De man heeft een vette bankrekening en het geld puilt uit zijn zakken maar toch heeft de man iets zieligs. Op zijn 73ste nog moeten werken om niet thuis te zijn omdat zijn jonge vrouw nog steeds in haar seksuele aktieve jaren is.

 11. De “kenners” hebben hun oordeel al weer klaar. Misschien hebben ze gelijk als een trainer als Bicentini die in Nederland als trainer voor amateur clubs heeft gefungeerd het beter zou kunnen doen dan een trainer (Guus Hiddink) die professionals heeft getraind en daarmee op wereldniveau resultaten heeft behaald.
  Geef deze man een kans en vraag je zelf ook eens af waarom Bicentini door de Curacaose Voetbalbond opzij gezet is. Of heeft hij zelf bedankt?

 12. Sin berguensa niet alleen in de politiek maar dus óók in de sport hier op de klip.

  Bicentini slaagde erin de klip op de (voetbal)kaart te zetten en wordt nu zonder enig overleg opzij geschoven voor een trainer van naam.

  De schaamteloosheid regeert niet slechts Forti maar heeft ook FFK besmet. Ondankbare honden zijn het zónder uitzondering!

 13. Onbegrijpelijke keuze.

  Hiddink werd in 2015 bij Oranje ontslagen omdat hij daar niet vooruit te branden was en een oude uitgebluste, zeg maar Menki Rojeriaanse indruk maakte.

  En nu is hij nog 5 jaar ouder!

  En waarom niet gewoon doorgegaan met Bicentini? Die deed het toch prima en is een jonge frisse vent!

  Waar gaat Hiddink op Curacao wonen? In Betesda?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -