26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 07:15

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioNU | Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk verongelukt in Panama

NU | Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk verongelukt in Panama


De in Panama omgekomen Kris Kremers en Lisanne Froon zijn hoogstwaarschijnlijk verongelukt nabij het Pianistapad dat zij volgden. Van een misdrijf lijkt geen sprake.

Dat heeft een team van forensische specialisten vastgesteld, zo laten de families van Kris en Lisanne weten aan RTV Utrecht. De familie Kremers spreekt in een persbericht van “een noodlottig ongeval”.

Uit het laatste onderzoek van de forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team van de stichting Reddingshonden RHWW blijkt dat een ongelukkige valpartij mogelijk de doodsoorzaak is.

Het team houdt er rekening mee dat Lisanne en Kris van een helling zijn afgegleden, en dat terug omhoog klimmen uitgesloten was zonder de juiste hulpmiddelen.

“Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van dertig tot veertig meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt. Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door een steile rotswand van enkele meters”, aldus de onderzoekers.

De plek waar dit gebeurd kan zijn, werd door verscheidene personen, onafhankelijk van elkaar, aangewezen.

April

De jonge vrouwen uit Amersfoort kwamen in april vorig jaar niet terug van een wandeling in de buurt van Boquete, ruim driehonderd kilometer ten westen van de hoofdstad Panama.

Maanden later zijn wat spullen en enkele botresten van hen gevonden bij een rivier. Wat er precies met de twee is gebeurd, bleef onduidelijk.

‘Kris en Lisanne waarschijnlijk verongelukt in Panama’

Verdwalen

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat verdwalen op het pad waar de vrouwen liepen zeer onwaarschijnlijk is.

Het team heeft een uitvoerige analyse gedaan naar de meest waarschijnlijke scenario’s. De specialisten hebben gezocht in het stroomgebied van verschillende rivieren die allemaal uitkomen op de rivier, waar eerder de spullen en resten zijn gevonden.

”Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij”, zo laat de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht, middels een persbericht weten.

Opgelucht

“We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden”, aldus de familie Kremers.

Ook laat de familie weten dat de tijd van zoeken naar antwoorden voorbij is. “We zitten nu in de fase van rouwverwerking.”

De familie Kremers gaat nu een uitvaart regelen. De uitvaart van Lisanne was eind oktober al.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties