30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

NU | Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk verongelukt in Panama

HomeLandenRegioNU | Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk verongelukt in Panama


De in Panama omgekomen Kris Kremers en Lisanne Froon zijn hoogstwaarschijnlijk verongelukt nabij het Pianistapad dat zij volgden. Van een misdrijf lijkt geen sprake.

Dat heeft een team van forensische specialisten vastgesteld, zo laten de families van Kris en Lisanne weten aan RTV Utrecht. De familie Kremers spreekt in een persbericht van “een noodlottig ongeval”.

Uit het laatste onderzoek van de forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team van de stichting Reddingshonden RHWW blijkt dat een ongelukkige valpartij mogelijk de doodsoorzaak is.

Het team houdt er rekening mee dat Lisanne en Kris van een helling zijn afgegleden, en dat terug omhoog klimmen uitgesloten was zonder de juiste hulpmiddelen.

“Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van dertig tot veertig meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt. Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door een steile rotswand van enkele meters”, aldus de onderzoekers.

De plek waar dit gebeurd kan zijn, werd door verscheidene personen, onafhankelijk van elkaar, aangewezen.

April

De jonge vrouwen uit Amersfoort kwamen in april vorig jaar niet terug van een wandeling in de buurt van Boquete, ruim driehonderd kilometer ten westen van de hoofdstad Panama.

Maanden later zijn wat spullen en enkele botresten van hen gevonden bij een rivier. Wat er precies met de twee is gebeurd, bleef onduidelijk.

‘Kris en Lisanne waarschijnlijk verongelukt in Panama’

Verdwalen

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat verdwalen op het pad waar de vrouwen liepen zeer onwaarschijnlijk is.

Het team heeft een uitvoerige analyse gedaan naar de meest waarschijnlijke scenario’s. De specialisten hebben gezocht in het stroomgebied van verschillende rivieren die allemaal uitkomen op de rivier, waar eerder de spullen en resten zijn gevonden.

”Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij”, zo laat de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht, middels een persbericht weten.

Opgelucht

“We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden”, aldus de familie Kremers.

Ook laat de familie weten dat de tijd van zoeken naar antwoorden voorbij is. “We zitten nu in de fase van rouwverwerking.”

De familie Kremers gaat nu een uitvaart regelen. De uitvaart van Lisanne was eind oktober al.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties