28 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 10:19

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Koningin Fabiola overleden

Paleis bevestigt overlijden van 86-jarige weduwe

koningin-fabiola-2
Koningin Fabiola van Belgie overleden

De begrafenisplechtigheid voor de Belgische koningin Fabiola is komende vrijdag om 10.00 uur in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het oude centrum van Brussel.

Dat meldt het koninklijk paleis zaterdagmiddag. Op verzoek van koning Filip krijgt zijn tante een staatsbegrafenis.

- Advertentie -

De regering heeft voorafgaand aan de begrafenis een periode van nationale rouw afgekondigd, van zaterdag tot komende vrijdag. Gedurende die periode hangen de vlaggen aan overheidsgebouwen halfstok. Gemeenten kunnen ook een condoleanceregister openen.

Veel Belgen hebben vrijdagavond en zaterdag bloemen neergelegd bij het Koninklijk Paleis van Brussel.

Kapel

Op maandagochtend wordt het stoffelijk overschot van Fabiola van kasteel Stuyvenberg, waar ze vrijdag overleed, naar de kapel van het kasteel van Laken overgebracht.

Dinsdag wordt het vervolgens in de namiddag naar het Koninklijk Paleis van Brussel gebracht. Het grote publiek kan woensdagmiddag en donderdag overdag persoonlijk afscheid nemen van Fabiola.

Longontsteking

- Advertisement -

De koningin overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd in kasteel Stuyvenberg in Brussel. Fabiola was sinds 2009 erg verzwakt, na een longontsteking die ze toen had opgelopen. De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.

Het overlijden van de koningin voerde zaterdag de boventoon in Belgische media. Die typeren haar onder meer als kinderloze koningin en als een doña (Spaanse dame) aan het Belgische hof.

Reactie paus

De paus heeft de Belgische koninklijke familie per telegram gecondoleerd met het verlies van Fabiola. De kerkvader noemde haar een trouwe dienaar van God, zo liet het Vaticaan zaterdag weten.

De paus schreef in het telegram “vurig te bidden tot de Heer om zijn trouwe dienaar te ontvangen in zijn rijk van vrede en licht”. Fabiola was afkomstig uit de Spaanse adel en net als wijlen koning Boudewijn vroom rooms-katholiek.

Bron: Nu.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -