NU | Jandino Asporaat laat stad op Curaçao bouwen

1.369 views
Digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit en educatie” zijn volgens hem de belangrijkste pijlers van de stad. De start van de bouw staat gepland voor 2023

Jandino Asporaat laat over drie jaar een nieuwe stad op Curaçao bouwen, maakte hij maandag bekend op Instagram.

“Als kind was ik altijd al een dromer”, schrijft de cabaretier bij een foto waarop hij te zien is in nog ongerepte natuur. “Ik heb vele nachten met mijn opa lichtjes geteld van de olieraffinaderij, dromend dat het sterren waren die ik bijna kon aanraken. Vele dansjes gedaan in de plonzende regen, dromend dat ik in een tropisch zwemparadijs stond. Of de dagen dat ik in de oude truck zat van mijn oudere broer, rijdend door de mooie wijken van Curaçao, dromend in welk huis wij later misschien ook zouden kunnen wonen.”

“Zoals velen van jullie al weten, is mijn droombaan architect”, vervolgt hij. “Complete buurten creëren lijkt mij echt geweldig, maar zoals bij vele dromen kost het tijd voor ze uiteindelijk uitkomen of zoals in vele gevallen komen ze helemaal niet uit.”

‘Mentaal en financieel ging investeren in Curaçao’

Dat laatste geldt echter niet voor deze droom, aldus Asporaat. “Het is toch grappig hoe God werkt. Soms willen wij dingen en wel nu meteen, maar dan zegt God: ‘Wacht even en heb geduld, ik geef het aan je zodra je er klaar voor bent.’ Dat betekent dat jij jezelf moet gaan voorbereiden op wat komen gaat en dat is dus precies wat ik de afgelopen jaren heb gedaan.”

De 39-jarige Asporaat, die een aantal dagen geleden al op Instagram meldde dat hij “mentaal en financieel ging investeren in Curaçao”, gaat in samenwerking met een woningcorporatie en een energiebedrijf op een gebied met een oppervlakte van 132 hectare “New Korsou” bouwen. “Digitalisering, duurzaamheid, inclusiviteit en educatie” zijn volgens hem de belangrijkste pijlers van de stad. De start van de bouw staat gepland voor 2023.

Bron: NU.nl

1 reactie

  1. @allen:
    En als u het er niet mee eens bent, dan kunt U collectief genoegzaam de…. Nee, de pot zou te klein zijn om alles wat jullie darmen uitkotsen te behappen. Ik zou een ton / drum van minstens 149 liter nemen….
    Niet dringen, achter aansluiten.

  2. dit project gaat 2,5 miljard kosten. Achterstand belastingdienst is 4.5 miljard.

    als outsider zou ik zeggen: ga eerst die belastingen eens innen, voordat je weer geld gaat uitgeven

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in