NU.cw | Rhuggenaath: voortgang in gesprekken met Nederland

Premier Eugene Rhuggenaath | Nu.cw

Premier Eugene Ruggenaath is positief over de gesprekken met Nederland over de financiële steun en de daaraan verbonden voorwaarden. “De gesprekken zijn productief en er wordt vooruitgang geboekt om tot elkaar te komen.”

In een videoboodschap zegt Rhuggenaath dat intussen helderheid is verkregen over het wetsdeel dat gaat over het functioneren van het parlement en hoe daar met respect mee om moet worden gegaan. Op die manier kan de autonomie van Curaçao behouden worden wat volgens de premier zeer belangrijk is.

De bewindsman maakt verder duidelijk dat de lening die Nederland zal verstrekken tegen nul procent rente is. Elders lenen zal duurder zijn en een groter risico met zich meebrengen.

Zie hier voor de verklaring van premier Eugene Rhuggenaath met Nederlandstalige ondertiteling.

Bron: Nu.cw

9 Reacties op “NU.cw | Rhuggenaath: voortgang in gesprekken met Nederland

 1. De Rechtsstaat

  Het probleem met mijn lieve tante is dat het realiteitsbesef bij haar volledig ontbreekt.

  Weet zij niet dat het gros van het parlement bestaat uit leden van de coalitie?

  Daar dient zij de spreekwoordelijke stempel gaan ophalen.

  Verwende kreng.

 2. Never of nooit zal ik met de beste wil van de wereld ook maar ‘n greintje respect hebben voor die corrupte en dievenbende van kdnt mfk ps, die zich parlementariers durven te noemen. Uitschot gespuis geen andere woorden voor.

 3. Het probleem met Rhuggenaath is dat hij de Nederlandse taal nauwelijks machtig is. Met productieve gesprekken bedoelt hij dan ook dat ambtenaren ruim 100 keer hem de voorwaarden hebben voorgelezen en in Jip en Janneke taal uitgelegd. Het kwartje valt wel een keer.
  Vandaar de kreet dat er helderheid is verkregen.

 4. ….”Aangezien in het nep parlement van Curacao alleen maar droeftoeters en mislukkelingen zitten, die in het echte leven nog niet gekwalificeerd zijn om de wc van de lokale snack schoon te maken, zit dat wel goed met de mate van respect die Nederland heeft”……

  @Tico Martina, zeer vermakelijk om te lezen…en het is nog waar ook..

  Wat moet een Pik Pisas die het zelfs tot eerste Minister van Curaçao gemaakt heeft , betekenden voor Curaçao….

  Dat is hetzelfde als een buschchauffeur captain van de boeing maken, en vervolgens allerlei consulerende piloten erbij huren en plaats laten nemen oo de pilot seat om de vlucht van A naar B mogelijk te maken, terwijl je er zelf dom naast zit,maar wel 20K mee naar huis neemt, plus de burger nog eens met 100K per maand opzadelt voor het leger consultants dat je in moet huren..

  De lntwikkeling van je gemiddelde burger lees je in het parlement!!! NOs ta un pueblo basta bobo…, als je ziet wat er in het parlement aan IQ rondloopt…of wat we tolereren aan bagabunderia, van hen die wel een dies plaka IQ hebben.

 5. Tico Martina

  Lees deze zin goed en laat het op u inwerken “In een videoboodschap zegt Rhuggenaath dat intussen helderheid is verkregen over het wetsdeel dat gaat over het functioneren van het parlement en hoe daar met respect mee om moet worden gegaan.”. Dus het wetsdeel zal naar ratio van het functioneren van het parlement worden aangepast. En dat zal reflecteren in het respect naar het parlement toe. Aangezien in het nep parlement van Curacao alleen maar droeftoeters en mislukkelingen zitten, die in het echte leven nog niet gekwalificeerd zijn om de wc van de lokale snack schoon te maken, zit dat wel goed met de mate van respect die Nederland heeft. Billie Naatjie en grootmuil Martina zullen gewoon tekenen bij het kruisje en hun rol van mucha manda verder invullen.

 6. Om het nog een keer duidelijk te maken: Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en volgt dus het het voorstel van de Nederlandse regering om een renteloze lening aan te gaan om de bevolking direct te helpen.
  Curaçao is geen republiek.
  Onderdeel van dit proces is een duurzame samenwerking met Nederland om in gezamenlijkheid een duurzame economie in te richten en daarbij te zorgen voor een duurzame belastinginning, zodat een duurzaam sociaal stelsel kan worden gehandhaafd en een duurzaam en kwalitatief onderwijsstelsel. Sleutelwoord: duurzaam. Koers: Curaçao 2.0
  Samenwerken doe je op basis van vertrouwen en integer handelen. Voor politieke schijnbewegingen is nu geen tijd. De verkiezingen in maart 2021 laat zien of Curaçao het snapt. De oude stijl van vriendjespolitiek en persoonlijk gewin is voorbij. Cordá!

 7. Waarschijnlijk is er niets aan de oorspronkelijke voorwaarden veranderd maar was deze toespraak noodzakelijk om te kunnen rechtvaardigen dat binnenkort alsnog wordt getekend voor de CHE terwijl de regering ondertussen 3 kostbare maanden heeft verspeeld. Nu weten we waar hij op doelde toen hij zei dat er te weinig denkcapaciteit is….

 8. @Joep!! hun salaris en van de overige ambtenaren moet het salaris betaald worden denk dat volgende week zijn krabbel al onder CHE staat.

 9. De voortgang in de gesprekken met Nederland is dat Nederland niet meer luistert en dat Ruggenaath zo langzamerhand begint te beseffen dat hij gewoon bij het kruisje moet tekenen.
  Dat heeft dan globaal een maand of 4 geduurd, maar het is dan ook zover. Geef het nog een week of 2 en dan komt Ruggenaath melden dat het allemaal in kannen en kruiken is. Dan hebben we het originele pakket, in ietwat andere bewoordingen geschreven, maar ineens is het acceptabel.

  Wat moeten we met dit soort simpele zielen in ons kneuzenkabinet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *