30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 17:43

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | Nederland volhardt in voorwaarden: CHE komt er

Nu.cw | Nederland volhardt in voorwaarden: CHE komt er

Of beide landen dichter bij elkaar zijn gekomen, laat Knops in het midden | Nu.cw

Aan de Caribische Hervormingsentiteit (CHE) valt niet te tornen. Dat zegt Staatsecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hij wil in antwoord op vragen van NU.cw niet zeggen of beide landen tot elkaar zijn gekomen. Over de CHE laat hij geen onduidelijkheid bestaan: “Die kan niet uit de voorwaarden”, aldus Knops.

Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) zei na afloop van de gesprekken met Knops te hopen dat op deze manier een belangrijke stap in de goede richting is gezet om de noodzakelijke financiering te verzekeren die Curaçao op dit moment nodig heeft. Knops zegt goede gesprekken te hebben gevoerd, maar hij vindt het niet verstandig om nu al uitspraken te doen over de inhoud van de gesprekken.

“Ik ga niet iedere week de tussenstand van gesprekken geven”, aldus de staatssecretaris. “Er zijn goede gesprekken gevoerd waarbij we het niet op alle punten eens zijn.” Of beide landen dichter bij elkaar zijn gekomen, laat Knops in het midden.

Bron: Nu.cw

12 reacties

 1. Moet Nederland niet een evacuatie plan hebben voor Nederlanders hier als het misgaat?

  Wij hebben toen met Wiels gezien dat Nederlanders hier lastig werden gevallen en nu met een economische miseré waarvan de media en vakbonden Nederland de schuld geven, kan het aardig uit de hand lopen.

 2. Wat is het belang van de bevolking?
  De autonomie “heilig” verklaren, geen economische hervormingen willen doen en de weg van Haïti bewandelen.
  De autonomie “tijdelijk” inperken de economie hervormen en de weg naar een gezonde toekomst bewandelen.
  Is nee niet gewoon een f**k you naar de bevolking?
  Maar zij heersen en beheren ook het grootste podium.

 3. Eindelijk actie!
  Dit had in 2010 al moeten gebeuren
  Zachte heelmeesters hebben ons mede gebracht waar we nu staan.
  Men graait tot de dag van vandaag in directe of indirecte vorm door.
  Iedereen wil plukken uit de ruif waar de massa voor betaalt.

  Curaçaose politici, / ministers/ parlementariers/ ik kan er misschien 2 of 3 noemen die een goede intentie hadden / niet gefraideerd hebben/ nepotosme etc / en tegen de status quo maatregelen durfden te nemen.
  De rest is allemasl in en in opportunistisch geweest of had geen kunde of beide

 4. Even googelen: SHTA Brief aan de prime minister! ( van Sint Maarten).
  Ook van toepassing op Curacao. Ook dit eiland zal nog minstens 5 jaar ( 10 jaar, nog langer? ) financiële steun nodig hebben. Oude tijden zullen jaaaarenlang niet herleven. En die oude tijden waren ook al niet florissant !
  Logisch dat de Nederlandse belastingbetaler hieraan voorwaarden verbindt. Het korte termijn denken en dus ongepaste kortzichtigheid van Rhuggenaath c.s. moet ophouden! De situatie is heel heel heel nijpend/ desastreus!

 5. Bolivar, een independent Curacao, daar zijn ze als de neten bang voor, dus uit frustraties hebben zij er voor gekozen om dagelijks de Makambas uit te schelden.
  Marabela Phillipa van DOEN, heeft S.G Knops de laatste weken van alles uitgemaakt.
  Maar praten over het woord “referendum” druft zij niet in haar mond te nemen.
  Griteria tur dia.

 6. De landen hoeven helemaal niet tot elkaar te komen!

  het enige wat voor elkaar moet komen is dat de in en in verrotte administratie van het rotseiland Curaçao eens grondig en genadeloos gesaneerd wordt en weer gaat functioneren volgens de internationale standaarden van “bon gobernansia” goedschikts of kwaadschikts.

 7. “Aan de Caribische Hervormingsentiteit (CHE) valt niet te tornen. Dat zegt Staatsecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.”

  Feit is : toezicht moet er komen op het corrupt en nepotistisch apparaat om ervoor te zorgen dat het eiland überhaupt nog kan spreken van een toekomst.

  Als Gobierno & Sons B.V. niet akkoord gaan met de honderden miljoenen aan financiele steun, die ten goede komen aan de bevolking, economie en toekomst van het eiland, dan is de enigste oplossing : the independence of Curacao.

  Een independent Curacao onder leiding van Gobierno & Sons B.V. kan alleen maar leiden tot een Haiti nouveau of zelfs een Venezuela nouveau.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties