Nu.cw | Bonaireanen boos over uitblijven weerswaarschuwing

Eergisteren kreeg Bonaire te maken met excessief weer. Met name aan de kust waaide het hard.

Vissers en andere booteigenaren op Bonaire zijn boos dat er geen waarschuwing is gegeven voor het extreme weer dat in de nacht van maandag op dinsdag ontstond.

Eergisteren kreeg Bonaire te maken met excessief weer. Met name aan de kust waaide het hard. De wind die normaal vanuit uit het oosten komt, kwam nu met harde vlagen vanuit het zuidwesten. Als gevolg hiervan werden veel boten die voor de kust aangemeerd lagen door sterke golven op de kust geworpen. Hierdoor hebben veel boten schade opgelopen.

Veel mensen op Bonaire denken dat de Meteorologische Dienst op Curaçao verantwoordelijk is voor de informatie verstrekking over het weer. Tot 10-10-10 was dat ook zo, maar nadat Bonaire een bijzondere gemeente werd van Nederland is de informatievoorziening over het weer een verantwoordelijkheid van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Overigens baseert het KNMI haar informatie op gegevens die ze bij de Meteo inwinnen.

Het KNMI heeft wel een alert rondgestuurd, maar dat was ‘s nachts rond half drie. Toen was de storm al enige tijd gaande, aldus enkele boze vissers.

Bron; Nu.cw

2 Reacties op “Nu.cw | Bonaireanen boos over uitblijven weerswaarschuwing

 1. Btw wat betekent “extreem weer” volgens deze lolo’s eigenlijk?
  Bedoelen zij een lokale reversal of spreken zij over 45 kts of meer voor een bepaalde tijd??

  Boneiru bira mane Hulanda si: yoramemtu all around pero falta konosementu lamentablamente..

 2. Sigi drumi si zg Bonairikunan, kada lolo sa nos meteo.cw drumi den dia anto anochi sowieso….
  Den e temporada awor aki bosnan mester keda pendiente si.
  Ami si a wak e systema lokal biniendo hopi serka na Korsow pero el a bai mas Oost ora ela kasi toka Kabes di Korsow.

  Het is bepaald niet nieuw dat deze tijd vh jaar vanuit VE onaangekondigd cumulus nimbus vergezeld van beetje wind uit W/ZW de zaak enigzins op stelten kan zetten.

  Dat onze meteo dienst alhier onderbemand is en helaas óók nog deels bevolkt wordt door onwetende “vriendjes van” het heersende establisment is net zomin nieuws…
  Ga verdomme jullie moorings een beetje onderhouden en wees wat alerter ipv te wijzen naar een ander.
  De tijd dat Bonairianen gerespecteerde zeelui waren lijkt met dit waardeloze bericht helaas wederom bevestigd… Kan het mij eigenlijk haast niet voorstellen overigens.

  Waren het wellicht niet een paar nonchalante import wannabe zeilers die veilig in hun villa zaten toen “het zo onzettend stormde” en nu lopen janken vanwege hun eigen onkunde??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *