NU | Curaçaose gokbaas veroordeeld tot betalen tientallen miljoenen

Rechter op uitspraak Belastingdienst: Ik ben geen fiscus | Foto Extra

De Curacaose loterijenkoning Robbie dos Santos veroordeeld | Foto Extra

De Curaçaose loterijbaas Robbie dos Santos is vrijdag veroordeeld tot het betalen van 72,5 miljoen Antilliaanse gulden (ruim 36 miljoen euro).

Dos Santos wordt veroordeeld voor onder meer witwassen, het doen van onjuiste belastingaangiften, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Eerder werd al beslag gelegd op bankrekeningen en cash van Dos Santos. De rechter bepaalde vrijdag dat dit bedrag definitief van hem wordt afgenomen.

Verder is hij veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Tegen hem was vier jaar gevangenisstraf (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist.

Dos Santos is eigenaar van loterijbedrijf Robby’s Lottery, waarmee hij vooral actief is op Curaçao en Sint Maarten. ‎Dos Santos en zijn halfbroer, oud-minister George Jamaloodin, zijn tevens verdachte in het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels in 2013.

Jamaloodin was tussen 2010 en 2012 minister van Financiën in het kabinet van Gerrit Schotte.‎ Dos Santos was een van de belangrijkste geldschieters van Schottes partij, MFK.

Door: Nu.nl/ANP

Een Reactie op “NU | Curaçaose gokbaas veroordeeld tot betalen tientallen miljoenen

  1. Renee van Aller

    Leuk voor de schatkist en om gaten in de begroting te dichten. Zo sponsort Dos Santos toch nog een (on)gewenste regering. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *