ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

NU | Bankje uit Fault in our Stars teruggevonden in Hollywood

HomeMediaNU | Bankje uit Fault in our Stars teruggevonden in Hollywood

Bankje uit Fault in our Stars teruggevonden in Hollywood
Bankje uit Fault in our Stars teruggevonden in Hollywood

Het wereldberoemde Amsterdamse bankje uit de film The Fault In Our Stars zou in Hollywood staan, en wel op het terrein van studio 20th Century Fox. De gemeente Amsterdam heeft ernstige twijfels.

Het stukje Amsterdams stadsmeubilair zou als herinnering aan de film donderdagavond zijn onthuld door hoofdrolspelers Shailene Woodley en Ansel Elgort.

Uit foto’s die Amerikaanse showbizzsites vrijdag plaatsen blijkt het om een Amsterdams bankje te gaan, maar een lid van de Amsterdamse Filmcommissie zegt tegen NU.nl dat het onwaarschijnlijk is dat het om hetzelfde bankje gaat.

“Het originele bankje is teruggeplaatst op de Leidsegracht en staat daar nog steeds.”

Ook een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weet niet zeker of het om het hetzelfde bankje gaat.

“Het bankje op de foto’s lijkt smaller dan onze Amsterdamse bankjes.”

Op de foto’s van de onthulling is bovendien een bijna gaaf bankje te zien, terwijl het originele bankje was volgeschreven door fans.

Cruciale rol
Het houten zitmeubel speelt een cruciale rol in het verhaal dat vertelt over twee verliefde tieners met kanker. Het gehavende object werd wereldberoemd toen het exemplaar waarop de bewuste scène was gedraaid deze zomer was verdwenen.

Het bankje werd toen echter weggehaald van zijn plek om gerestaureerd te worden, bevestigde de Filmcommissie Gemeente Amsterdam eerder.

Of er een überhaupt een gemeentebankje is ontvreemd blijft onduidelijk. De gemeente zou in ieder geval niet zover zijn om over aangifte na te denken, meldt Het Parool vrijdag.

Hausse
De gemeente liet eerder weten dat de film en het bankje een enorme hausse aan positieve aandacht voor de hoofdstad hebben gegenereerd. The Fault In Our Stars was één van de grote verrassingen van deze zomer.

Het tienerdrama, met een belangrijke bijrol voor de Nederlandse actrice Lotte Verbeek, werd gemaakt voor 12 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd inmiddels ruim 300 miljoen dollar op.
Bron: Nu

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties