
Het Amerikaanse oliebedrijf Apache heeft samen met het Franse Total een belangrijke olievondst gedaan voor de kust van Suriname.
In buurland Guyana zijn al eerder grote olievondsten gedaan en dus begon Apache in samenwerking met Total vorig jaar aan olie-exploratie voor de Surinaamse kust. Apache en Total hebben allebei een belang van 50 procent in het samenwerkingsverband voor oliewinning in Suriname.
Apache is zeer tevreden met de vondst en gaat verder met proefboringen, laat het Surinaamse Staatsolie in een persverklaring weten.
“Dit lijkt een belangrijke ontdekking en moet zeer positief worden bekeken”, zegt ook RBC Capital Markets-analist Scott Hanold. De koers van het aandeel Apache ging op Wall Street met 19 procent omhoog.
Bron: Nu.nl
……”De bevolking kiest een karikatuur van zichzelf”….
@Dislect: “Raak!”
Het moraal van de regering is een reflectie van het moraal van de bevolking.
Heb je een onbeschofte parlementarier, en een ongelikte Minister, dan is dat omdat ze door “voters” van het zelfde kaliber in het zadel zijn geholpen.
Elke bevolking verdiend het beste leiderschap maar kiest vaak een karikatuur van zich zelf. Dus als de bevolking dom gehouden wordt krijt het dit. En dit is wat onze kaste ook weet. Zij zijn niet dom
Dat een bevolking het toestaat dat een president als Bouterse, verdacht van moord, contrabande, kan aanblijven als staatshoofd. Weinig zelfreinigend vermogen. Elk land verdient de leiders die regeren zullen we maar zeggen. Zo verdient Curaçao Camelia-Römer, Rhuggenaath, Leitu en Girigori etc.
Verkiezingstijd in SU dus bouterse moet wat stemmen gaan kopen
Bouterse gaat het geld uitgegeven voor de eerste druppel omhoog komt en verdeeld het eerlijk onder zijn twee armen. Deze ex sergeant (zijn laatse baan voor hij een bestuursfunctie ging bekleden) is inmiddels ook multi miljonair. Die banen betalen zo slecht dat er wel een paar miljoen bij kan
Ja, Bouterse zal de opbrengsten eerlijk verdelen.
Gelukkig. Eindelijk eens goed nieuws. Nu maar hopen dat het goed word geëxploiteerd en besteed aan de Surinamers.