ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

NTR | Weinig interesse onder lokale ondernemers voor Sambil

HomeMediaNTR | Weinig interesse onder lokale ondernemers voor Sambil

Knipselkrant Curaçao
Weinig interesse onder lokale ondernemers voor Sambil

WILLEMSTAD – “Ik ben verrast dat er onder de lokale zakenlieden zo weinig interesse is om zich in Sambil te vestigen. Van de winkels die opengaan in Sambil Curaçao, is maar 10 procent in handen van lokale ondernemers. De rest komt uit het buitenland”, zegt Jonathan Cohen, general manager van Sambil Curaçao.

Voor de eigenaar van Freeport Jewelers, Mahesh Mukhi, is de huidige economische situatie de belangrijkste reden waarom hij geen winkel gaat openen in Sambil. “Gedurende de laatste maanden is onze omzet met 40 procent gedaald. Pas als de situatie beter wordt kunnen we overwegen om in Sambil te gaan vestigen”, zegt Mukhi.

La Curaçao Group heeft een andere reden om niet in Sambil te gaan zitten. Ze zijn niet geïnteresseerd om units te huren. “Al onze bedrijven zijn gevestigd in eigen panden, die we gekocht hebben of zelf hebben gebouwd”, zegt één van eigenaren van La Curaçao Group.

Afzetmarkt
Wel of geen lokale ondernemers, Cohen wuift twijfels over de slagingskans van Sambil op Curaçao weg. “Tot nu toe bestaat er geen project dat Sambil niet heeft afgemaakt. De 150 duizend inwoners samen met de ongeveer één miljoen toeristen die Curaçao jaarlijks bezoeken, bieden genoeg afzetmarkt. Naar schatting zal Sambil dagelijks een gemiddelde van vierduizend bezoekers ontvangen.”

De bouw van Sambil bevindt zich nu in zijn laatste fase en is voor 95 procent klaar. Sommige winkeliers zijn al begonnen met het inrichten van hun units. Al hoewel de officiële opening op 28 maart volgend jaar plaatsvindt, zal het winkelcentrum niet helemaal toegankelijk zijn voor het publiek. In de eerste fase zal Sambil voor tweederde deel open gaan. Het resterende deel gaat pas open als er een huurder is gevonden voor de ruimte die bestemd is voor een supermarkt.

Volgens Cohen zijn de units van Sambil tot nu toe voor 70 procent verhuurd. Bij de opening in maart 2015 schat hij dat deze winkels allemaal opengaan. De rest gaat in de navolgende maanden open. Van de totale oppervlakte van 55 duizend vierkante meters telt de commerciële ruimte 35 duizend vierkante meters. De huurprijzen variëren van 25 tot 100 Amerikaanse dollars per vierkante meter afhankelijk van de grootte, de ligging en de bestemming van de unit.

Sambil groep
De Sambil groep is een familiebedrijf van de familie Cohen, die 55 jaar geleden begonnen is met een bouwbedrijf. Het bedrijf genaamd Constructora Sambil heeft meer dan honderd gebouwen in Caracas en andere delen van Venezuela gebouwd. Later hebben ze besloten om ook hotels te gaan bouwen die ze zelf beheren.

Het is vijftien jaar geleden dat de Sambil groep begonnen is met het bouwen van winkelcentra. Met een investering van honderd miljoen Amerikaanse dollars is Sambil Curaçao het elfde winkelcentrum die de groep bouwt, de tweede buiten Venezuela. In de Dominicaanse Republiek is er ook geïnvesteerd in een Sambil winkelcentrum.

Door José Manuel Dias

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. En terecht, laat die venezulaanse witwasfabriek maar lekker leeg staan.
    De focus moet leggen op Punda en Otrobanda.
    deze plekken zijn prachhtig en moet blijven bestaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties