29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 22:24

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Oppositie tegen, toch meerderheid voor Nederlandse entiteit

Dulce Koopman

Foto: Parlement van Curaçao

WILLEMSTAD – Curaçaose oppositiepartijen zijn niet blij met het akkoord dat de Curaçaose regering met Nederland heeft bereikt over de nieuwe entiteit die de coronaleningen in banen moet gaan leiden. Maar de kans dat het Curaçaose parlement dit afwijst is klein: een coalitiemeerheid heeft al haar steun uitgesproken.

Grootste oppositiepartij MFK (5 zetels) is vooral niet te spreken over coalitiepartij MAN die in juli nog met de motie kwam tegen de consensusrijkswet waarin de Nederlandse entiteit wordt geregeld.

- Advertentie -

“Zo zie je hoe ze het volk verraden. Heeft MAN een ruggegraat?”, aldus Charles Cooper die oproept tot een strijd tegen ‘de verkoop van ons land’.
‘De ministers zijn bezweken onder Nederlandse druk, wat doen de parlementariërs’-Charles Cooper

Hij wijst verder op het deel uit de brief van premier Rhuggenaath over het akkoord, waaruit volgens hem blijkt dat Nederland het nog altijd voor het zeggen heeft. In tegenstelling wat de regering-Rhuggenaath Curaçao wil doen geloven.

Want als het parlement de hervormingen afwijst, dan kan de Nederlandse steun teruggetrokken worden, zo staat in de brief. “De ministers zijn bezweken onder de Nederlandse druk, laten we nu kijken wat de parlementariërs gaan doen.”

Kòrsou di Nos Tur (2 zetels) vindt dat er bijna geen verschil is tussen het oorspronkelijk plan en wat er nu ligt. “Het is een manipulatieve brief waarin ze de zaken proberen af te zwakken”, zegt Menki Rojer. Hij blijft erbij dat de bevoegdheden van het parlement worden aangetast. “Ze schrijven over investeringen, maar welke? Daarvoor moet een plan zijn, waar is die en hoeveel geld komt er van Nederland? Het enige wat de brief stelt, is dat Nederland binnendringt in de onze overheid.”

- Advertisement -

De oppositie heeft 9 zetels in het parlement tegenover 12 van de coalitiepartijen. En van de grootste coalitiepartijen PAR (6 zetels) en MAN (5 zetels), hebben de fracties al laten weten hun regering te steunen. “Onze autonomie is gered”, zegt fractieleider Steven Walroud (PAR) tevreden.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

  1. De partij van de Mafia, Fraude en Korupshon is weer ‘tegen’. En komen weer niet met een alternatief of constructieve voorstellen. Wanner gaat dat veranderen? Over de KdN praat ik niet meer, heb er een grafsteen over gelegd. Laten we gaan voor de vooruitgang, positivisme en perspectief. Samen aan het werk en er het beste van maken in deze moeilijke tijden. Yes, we can; si, nos por.

  2. Land verrader C Cooper met de bijnaam Holle Bolle Gijs heeft weer gesproken voor zijn 14.000,00 dukaten exclusief duizenden verzonnen vergoedingen. Wanneer word deze staats dief eens achter slot en grendel gezet in het gevang waar zijn vriend Gerrit de Raaf ook vast zit.

  3. Cooper jij bent het die ons verraden heeft kop van jut met je achterbaks gegraai en van de ene na de andere partij over te wippen wat jou het beste uitkomt niet jouw bevolking, men noemt dit januskop. Dan komt daar ene rojer kdnt met: hoeveel geld komt er van Nederland, hij heeft nog niet genoeg geprofiteerd, luis.

  4. De corrupte Curaçaoënaar is per definitie tegen alles wat Nederland wil verbeteren aan controle, transparsntie en goed bestuur.

    Natuurlijk is MFK teleurgesteld in de MAN,. Na 10 10 10 hebben ze nog samengewekt met het systematisch leegzuigen van de staatkas, en nu is de MAN plots de braafste van de klas….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -