31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 19:09

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Onderwijsvernieuwing op Saba heeft beoogd effect

Door Hazel Durand

De leerlingen van Saba Comprehensive School zijn tevreden over hun nieuwe leraren | Foto: SCS
De leerlingen van Saba Comprehensive School zijn tevreden over hun nieuwe leraren | Foto: SCS

THE BOTTOM – Leerlingen op de Saba Comprehensive School (SCS) staan op het punt eindexamens af te leggen en ze zijn ervan overtuigd dat ze hun proefwerken nu beter gaan doen, omdat de nieuwe leraren die op school zijn aangetreden beter zijn.

Eindexamen kandidaat Jody Morgan:

“Aanvankelijk dacht ik, en met mij de meeste van mijn klasgenoten, dat de verandering van leraren ons niet zou bevallen. We waren erg gewend aan de manier van lesgeven van de oude leerkrachten. Maar na een paar maanden kregen we in de gaten dat onze resultaten verbeterden.”

- Advertentie -

De school kampte jaren met een tekort aan leraren en met problemen bij het schoolbestuur. Vorige jaar in april werden er vier leraren ontslagen en de directeur kwam in een lastig parket te zitten omdat twee andere leraren ontslag namen uit solidariteit. SCS was wel eens vaker het schooljaar begonnen met te weinig leerkrachten, maar dit was de eerste keer dat de school er zes tekort kwam.

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft zes miljoen dollar beschikbaar gesteld voor het aannemen en behouden van nieuwe leerkrachten op de BES-eilanden. In 2016 moeten alle scholen op de BES aan de basiskwaliteit van Nederland voldoen. Op Saba zijn de eerste resultaten nu zichtbaar.

Nieuwe leraren
Michel Hassell zit op SCS en zegt :

“De nieuwe leraren hebben meer ervaring met het Caribbean Examinations Council (CXC) examen, dus nu vind ik de leraren beter dan vroeger.”

“Of studenten succes hebben kan je niet terugvoeren op deze of gene leerkracht, maar het simpele feit dat het verloop van leraren niet meer zo groot is, heeft al een positief effect. We krijgen nu de leerstof af. Voor de leraren die nu les geven, moeten we harder werken met als resultaat dat het niveau omhoog gaat.”

Jody geeft een voorbeeld:

“ Ik was in het begin erg overstuur omdat we amper zes maanden de tijd kregen om ‘Principles of Accounting’ onder de knie te krijgen. Vroeger stond er voor dit vak drie jaar! Maar nu blijkt dat we goed zijn voorbereid op de examens voor alle vakken.”

- Advertisement -

Studeren in het buitenland
In augustus worden de examenresultaten meegedeeld aan de studenten. Hassell wil naar de Verenigde Staten gaan om te studeren omdat het daar in het Engels kan.

Eindejaarsstudent Neil Wilson wil wel naar Amerika omdat de meeste van studenten van Saba daar naartoe gaan, maar omdat onderwijs in Nederland goedkoper is, overweegt hij nu toch om naar Nederland gaan.

Morgan heeft direct gekozen voor Nederland.

“Ik zie daar meer mogelijkheden voor mezelf. Ik vind het een leuk land om te verkennen en daar mijn blik te verbreden.”

Bron: Caribischnetwerk.NTR

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -