NTR | Knops op Bonaire: ‘Geen verzoek nog voor extra coronasteun’

KRALENDIJK – Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties heeft tijdens zijn werkbezoek aan Bonaire nog geen verzoek gehad voor extra coronasteun. “Ik heb vooral gehoord van vertegenwoordigers dat ze blij zijn dat de lijnen kort zijn, dat er snel is gehandeld en dat mensen snel voorzien waren van regelingen.”

Knops heeft onder andere een bezoek gebracht aan Fundashon Mariadal en de voedselbank. “Bij de voedselbank heb ik gezien wat de schaduwkanten zijn van de situatie waar we nu in zitten. Bepaalde groepen in de toeristische sector zijn vaak extra kwetsbaar. Hetzelfde geldt voor mensen die afhankelijk zijn van meerdere banen. Ik was onder de indruk van de inzet van de vrijwilligers die daar zo goed en zo kwaad als het gaat pakketten samenstellen.”

Armoede is een agendapunt waar volgens hem de Tweede Kamer los van corona, nog volop aan werkt. “Deze crisis loopt daardoor heen. De voortgang zullen we nog voor het einde van deze bestuursperiode evalueren. Dan zal er gekeken worden wat er nog nodig is.”

‘Blij met het bestuursakkoord, niet zo met de voortgang’
De voortgang van het bestuursakkoord kan volgens Knops wél sneller. Ook in het kader van behoorlijk bestuur kunnen nog stappen worden gezet. “Goed bestuur is belangrijk en een thema dat we blijven benoemen. Hierbinnen is nog heel veel te doen.”

Extra coronamaatregelen
Gezaghebber Edison Rijna maakte na het verslag door de staatssecretaris bekend extra coronamaatregelen te nemen nu het aantal actieve besmettingen opgelopen is naar vier.

Zo wordt per vrijdag de air bubble met Curaçao opgeheven wat betekent dat bezoekers van het buureiland eerst twee weken in quarantaine moeten. Reizigers vanuit Europa zijn vanaf 14 september verplicht om 72 uur van tevoren een coronatest te doen. Verder moeten onder meer horecabezoekers zich registreren; mogen op privéfeesten maximaal 25 mensen zijn en zijn sportactiviteiten voorlopig zonder publiek.

Volgens Rijna zijn er nog steeds mensen die de ernst van de situatie niet inzien. “Ook daarvoor zijn de extra maatregelen”. De scholen mogen voorlopig nog open blijven.

Bron; NTR/Caribsch Netwerk

3 Reacties op “NTR | Knops op Bonaire: ‘Geen verzoek nog voor extra coronasteun’

 1. The governement of Bonaire is willing to work towards a better future for their island even going so far not to beg for money. That’s leadership.

  This unlike the governements of Aruba, Curacao & St. Maarten who are nothing more and nothing less than choosing beggars who don’t give a flying **** about their respective constituencies but keep begging for money they can’t generate.

  Petje af voor Boneiru !

 2. Moe rojer kdnt was er altijd en overal om hulp te bieden en zijn mensen moed in te spreken. Ja met zijn ordinaire, ophitsende, niets positiefs bijdragende grote bek.

 3. Het was wel vreemd om te zien dat Knops 9000 km heeft gereist en een bezoek aan het rode kruis bracht om te zien hoe de voedsel distributie gaat. Parlementariers hier hebben geen van allen de moeite genomen om te kijken of een dagje met de voedselbank mee te lopen.

  Wat elke keer opvalt is dat wij negers geen fatsoen hebben, in Santa Rosa moesten de mensen die eten kwammen halen, verplicht een mondkapje van de directie om met Knops te spreken terwijl ze zelf en Knops geen mondkapje op hadden.

  Het blijkt weer hoe onderling gediscrimineerd wordt daar zijn mijn opvattingen en meningen over negers niets bij vergeleken.

  Voor zover ik weet maakt corona geen onderscheidt tussen rijk en arm maar blijkbaar hier op Curacao moeten rijken beschermd worden om niet door de armen geinfecteerd te worden.

  De mensen die daar in Santa Rosa voedsel uitdelen, moeten zich schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *