30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

NTR | Gezondheidsinspectie wil directie Bethesda ontslaan

Door Dulce Koopman

Inspecteur Gersji Rodrigues Pereira op zijn kantoor - foto: Leoni Leidel-Schenk
Inspecteur Gersji Rodrigues Pereira op zijn kantoor – foto: Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspectie vraagt het gerechtshof de huidige directie van Verpleegtehuis Bethesda te ontslaan en een nieuwe directie te benoemen.

De aanwijzing komt nadat Bethesda er vorig jaar april slecht vanaf kwam na een grote audit. De inspecteur van Volksgezondheid, Gershi Rodrigues Pereira, bevestigt het intensieve onderzoek bij het verpleegtehuis met ongeveer 160 bedden.

Een groep van vijf personen heeft in enkele dagen een audit gehouden. Een specialist in de Geriatrie moest uit het buitenland gehaald worden, omdat op Curaçao er niemand is met deze kennis die ook nog zelfstandig is. Pereira vertelt dat er een uitgebreid rapport is opgesteld en dat dit met de directie van Bethesda is besproken.

Gershi Rodrigues Pereira over de situatie bij Bethesda (bijdrage: Dulce Koopman)

Op Curaçao is het niet makkelijk om de ouderenzorg te controleren, zegt Pereira, omdat het moeilijk te bepalen is wie verantwoordelijk is voor de zorg. Vorig jaar is de Gezondheidsinspectie begonnen met het bezoeken van verschillende bejaardentehuizen, om in ieder geval de medische kant van de zorg te onderzoeken.

Inspectie op bejaardenzorg
De inspectie kan nog niet een algemene conclusie trekken over de status van de bejaardenzorg op Curacao. Hier en daar is er een advies gegeven om bepaalde situaties te verbeteren. Maar de algehele toestand bij de bejaardenhuizen is volgens de inspectie niet zorgwekkend. In de meeste bejaardentehuizen wordt er een aanvaardbare hoeveelheid aandacht geschonken aan het medische aspect. “Maar dat neemt niet weg dat de inspectie beter geregeld moet zijn, want alleen dan kan er geïnspecteerd worden”, zegt Pereira.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. In ieder geal blij te lezen dat het hier niet zorgwekkend is.
    Mijn schoonma in Den Haag heeft het aanmerkelijk minder dan hier. Idd @Fran laten we hopen dat het geen pastechi gebeuren wordt, er wordt al t veel gerommeld met onkundige figuren.

  2. Als het maar voor het welzijn voor de bejaarden zijn. Ben wel ietwat benieuwd wie dan de nieuwe directieleden zullen worden. Toevallig geen PS’ers die toevallig werkzaam waren bij de vorige regering? LVV is ook al zo’n zaak.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...