NTR | ‘Er is verbetering in homo-acceptatie op Curaçao’


WILLEMSTAD – De zesde editie van de Curaçao Gay Pride is vol aan de gang. Vijf dagen lang worden activiteiten en feestjes georganiseerd rondom het event. Lysandro en Emiel zijn vanuit Nederland speciaal voor de Gay Pride naar Curaçao gekomen.

Lysandro is geboren op Curaçao maar verhuisde op zijn 23ste naar Nederland, waar hij toch meer zichzelf kon zijn. “Ik ben naar Nederland vertrokken, in Amsterdam werd ik veel meer geaccepteerd zoals ik was.”

Foto: Roelie van Beek.

Toch zien Lysandro en Emiel verbetering in homo-acceptatie in Curaçao. “Je merkt dat het vooruit gaat. Je ziet steeds meer regenboogvlaggen, het wordt steeds meer geaccepteerd. Daarom is de Pride Walk ook zo belangrijk. Dan kunnen we laten zien dat we gewoon gezellige mensen zijn die een leuk feestje willen vieren. Liefde is liefde!”

De Gay Pride duurt nog tot en met zondag 30 september.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

3 Reacties op “NTR | ‘Er is verbetering in homo-acceptatie op Curaçao’

  1. Ik denk niet dat een Gay Pride tot homo acceptatie zal leiden, volgens mij moet de homo organisatie meer voorlichting en misschien discussie avonden organiseren. Bijvoorbeeld: ik zou graag willen weten waarom ze van homo’s zeggen, “hij is van de verkeerde kant”, is het omdat…………..

  2. Als je al de reacties van trollen ziet op dit forum dan betwijfel ik de acceptatie ten zeerste.9

  3. Ik heb helemaal niets tegen homos, vind ze over het algemeen zelfs aardiger en meer service minded dan heteros, maar die Gay Pride is een wanstaltige vertoning die van mij verboden mag worden.

    Homo zijn geeft je nog niet het recht om met alleen een veter door je reet de straat op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *