31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:38

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Diertens (D66) over coronacrisis: ‘Eilanden worden niet vergeten’


DEN HAAG — Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) laat weten mee te leven met de inwoners van de Caribische eilanden. “Ik ben zelf moeder. En dan denk ik: wat moet dit een ramp zijn voor ouders daar, dat hun kinderen hier in Nederland zitten.”

“De studenten mogen niet terug naar de eilanden. En in zulke tijden wil je juist iedereen bij elkaar hebben”, vertelt Diertens. “Toen heb ik besloten, ik ga een videoboodschap maken aan iedereen op de eilanden.”

Videoboodschap aan Caribische eilanden die D66-Kamerlid Diertens op haar sociale media heeft geplaatst.

- Advertentie -

‘Neem sociale onthouding serieus’
Diertens zegt de ontwikkelingen op de verschillende eilanden op de voet te volgen. Wat haar opvalt? “Dat mensen soms nog hutje-mutje op elkaar zitten. Probeer te beseffen dat je op een eiland zit in deze crisis. Het is nu enorm belangrijk om aan social distancing te doen.”

“Anderhalve meter van elkaar afstand houden. Niet knuffelen, geen handen geven”, zegt Diertens. “Dat is natuurlijk zó in tegenstelling met het warme karakter en wat ik ook zo heerlijk vind van de mensen op de eilanden. Maar, alleen zo kunnen we de piek in besmettingen laag houden.”

Kamerleden werken vanuit huis
In Nederland wordt iedereen geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven en sociale contact te vermijden. Ook de Tweede Kamer is beperkt geopend. Veel debatten zijn uitgesteld. Diertens werkt nu vanuit haar appartement in Den Haag.

“Ik rol mijn bed uit, loop op een paar vierkante meters naar beneden. Daar staan nu dashboards, koptelefoons en een tv. Ik zit constant in de WhatsApp-groepjes te kijken wat er gebeurt.”

- Advertisement -

‘Eilanden worden niet vergeten’
Diertens is degene die namens haar partij D66 met andere partijen debatteert als het gaat om het coronavirus. “Ik zit de hele dag in videoconferenties. Ik kan je verzekeren: de eilanden worden niet vergeten. In elk bijzonder overleg benoem ik de eilanden.”

‘Tijdens crisis één koninkrijk’
“Als parlementariër heb ik ook continue contact met politici op de eilanden. Daar maak ik tijd voor”, vindt Diertens. “In tijden van crisis en in rampen, zie je dat we met z’n allen één koninkrijk zijn; dat is echt zo.”

“Ik weet dat de eilanden in goed contact staan met het RIVM en met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ik speel zelf ook dingen door naar BZK over de eilanden. Zo houden we elkaar op de hoogte.”

‘Neem dit serieus, maar blijf optimistisch’
“Wat ik aan iedereen op de eilanden wil meegeven is: neem dit serieus en probeer de regels op te volgen. Zie het niet als bemoeizucht wanneer iemand je eraan herinnert dat je even afstand moet houden.”

“Maar wat ook belangrijk is: probeer optimistisch te zijn. Je moet in het leven ook om kunnen gaan met onzekerheden. Ook hier zullen we met z’n allen eruit komen.”

Bron: NTR/Caribsch Netwerk

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Deze dame spoort ons er niet alleen aan toe om aandacht aan elkaar te schenken, maar meer dan gewone aandacht schenkt zij aan ons, en legt de nadruk hierop. Waarom moeten wij zoveel aandacht aan onszelf en anderen schenken dan??? Omdat ook wij voor een dreigende funeste vernietiging staan zoals vele andere landen. Wij worden met harde zware beproevingsvolle problemen geconfronteerd. Wij dienen op onze hoede te zijn voor alles wat ons zou kunnen afleiden. Als wij geen “oren” hebben om te luisteren, zullen wij geen aandacht schenken aan de regels die ons wordt opgegeven om te volgen. Er is een groot verschil tussen “horen” en “luisteren”. Indien wij echter tonen dat wij veel waardering voor onze gezondheid en dat van anderen hebben zal dat ons een groot hoeveelheid inlichtingen en vooral verlichting schenken. Wanneer wij dus niet toelaten dat de problemen van deze dagen ons verblinden, kunnen wij opgewekt zijn en goede moed houden. Tuurlijk is het vreselijk en moeilijk te verteren wat er allemaal gebeurt, het doet ontzettend veel pijn en veroorzaakt veel leed. Maar wees moedig en heel sterk en handel zorgvuldig en gehoorzaam overeenkomstig de opgegeven regels en wetten. Wees vooral nederig. Het zal ons allemaal baat verschaffen. Heel veel sterkte en kracht……………………….in overvloed.

  2. Neem aan dat het hier om Bonaire, Saba en St. Eustatius gaat ander is dit de wet van behoudt van ellende. Elke keer staat Nederland klaar om Curaçao uit de brand te helpen terwijl wij miljoenen blijven verspillen aan consultants en een kleine groep hebzuchtige profiteurs.

    Gaat Sluis, Betrian en De Geus nog een bijdrage leveren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -