28 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 07:23

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Broers vermoorde Helmin Wiels geloven niet meer in gerechtigheid: ‘de groten zijn veilig binnen’

‘Helmin is niet de eerste noch de laatste die ze hebben laten ombrengen’ | Bea Moedt

WILLEMSTAD – Werner Wiels en Aubert Wiels hebben forse kritiek op de wijze waarop het OM onderzoek heeft gedaan naar de moord op hun broer, de parlementariër Helmin Wiels. Vandaag, donderdag en vrijdag dient het hoger beroep tegen een aantal verdachten.

Werner Wiels noemt het hele onderzoek ‘beneden alle peil’. Hij zegt dat het onderzoek goed begon en vooruitging. Maar op een gegeven moment liep het vast tegen bepaalde ‘machtige figuren uit de samenleving die deel uitmaken van het establishment’. Zij hebben meegeholpen met de financiering van de moord, maar konden blijkbaar niet worden aangepakt, beweert hij.

- Advertentie -

Daarom gelooft Werner niet meer in een oplossing van de moord, alleen een ‘wonder’ kan dat nog.  “Veel van wat er gebeurd is, is een afspiegeling van onze samenleving. We hebben het niet meer voor het zeggen op Curaçao, de Nederlanders zijn de baas. Zij beslissen welke zaak wél en welke zaak niet doorgaat. Er is nepotisme.” Hij zegt dat het doel van het OM is om de huidige regering van ‘jaknikkers’ te steunen.

‘Helmin is niet de eerste noch de laatste die ze hebben laten ombrengen’

Aubert Wiels gelooft ook dat er te weinig is getrokken aan de zaak. “Nu zoeken ze naar een mogelijkheid om de zaak te sluiten. Omdat er hooggeplaatste en machtige personen in de samenleving zijn betrokken. Daarom kunnen ze niet aangepakt worden en zullen ze naar alle waarschijnlijkheid nooit gestraft worden.”

Degene die volgens hem nu worden berecht, zijn ‘kleine daders’ ingehuurd door de ‘groten’ met kapitaal. Die ‘groten’, die opdracht hebben gegeven voor de moord, zitten ‘veilig thuis’, zegt Aubert. “Helmin Wiels is niet de eerste noch de laatste die deze groep heeft laten ombrengen. Ze zullen doorgaan met moorden zolang hun geld of hun positie in de gemeenschap bedreigd wordt.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

  1. Geachte heer Mossel,
    Ik drink niet en meneer Schotte ken ik niet. De inhoud van het verhaal en ons commentaar gaat over liquidatie en het dreigen daarmee door bepaalde instanties/personen. Kennelijk wordt kritiek op de grensoverschrijdende misdaad niet geaccepteerd. Temeer niet omdat onze bestuurders daar ook door besmet zouden kunnen zijn. De heer Van Raak geeft de feiten juist weer en zou daarom een bedreiging kunnen vormen voor die ontwrichtende krachten. Wij hebben niet de indruk dat hij bedreigd wordt, maar het zou kunnen. Zulke informatie hang je niet aan de grote klok. Wie gaat het winnen? De misdaad of de rechtsstaat, vroegen wij ons af. Dat zou u zich ook kunnen afvragen. Deze uitleg duidelijk?

  2. @ Renée van Aller, wat bedoeld U nu eigenlijk te zeggen ( te verwoorden), ik kan er geen touw aan vast knopen!. Wat heeft van Raak hier mee van doen, omdat hij de waarheid vertelt, Aller vroeger schreef je nog wel een een waardig stukje, maar sinds jouw vrien Gerrit de Raaf niet meer aan de macht is, zit je volop aan de jenever, wat betreft KKC ik ben blij dat ze er zijn.

  3. De moord op Helmin Wiels heeft de gewenste afschrikking op de Curaçaose politici gehad. Iedereen loopt nu met een vuurwapen. Voorts hebben familieleden Wiels de ‘martelaarschap’ van Helmin volledig financieel uitgebuit.

  4. Laten we even aannemen in het belang van deze discussie dat de maffia en aanverwante gezelligheidsclubs hen onwelgevallige elementen uitroeien. Een soort verlengde vendetta en ontwrongen omerta. Nu is er naar onze mening wel enig verschil in wraakacties van onderwereldleden op elkaar en andere wraakacties. Voor altijd de mond snoeren van oprechte journalisten/klokkenluiders en zo meer lijkt ons een waarachtig misdrijf. Het omleggen van elkaar in het milieu mag ook niet. Het blijft moord of doodslag. De familie Wiels is een klasse apart, zo zijn er wel meer families die gevaar lopen. Of door eigen toedoen (verkeerde vrienden of eigen dubieus gedrag) of vanwege de onderwereld onwelgevallig nieuws, dan wel beide. Dus liquidatie (ook door Holleeder) blijft een strafbaar feit. Waarom? Vanuit de geïnfiltreerde onderwereld in de bovenwereld van het Koninkrijk, is het onwenselijk als oprechte verslaggevers of medebroeders je vuile was buiten hangen. Want er valt veel te zeggen over de (il)legale gokimperia, afpersing en de witwasserij. Zeker als er door degelijk journalistiek onderzoek (Vestia, KPMG, parlementaire enquêtes, belastingontduiking op grote schaal) van alles naar boven komt. Vooral als dat uit het zicht moet blijven en onze bestuurders gevaarlopen de schone schijn kwijt te raken. Ze eindigen dan als de vorst in de nieuwe kleren van de keizer in het sprookje van Hans Andersen. Zoals bijvoorbeeld KKC een podium biedt aan Ronald van Raak en andere uitgesproken critici van de grensoverschrijdende misdaad. Kan dat als gevaarzettend worden omschreven? Dus als er van de journalistieke handhavers van de rechtsstaat, iemand wordt geliquideerd, zoals Caruana Galizia, dan is het leed voor de grensoverschrijdende misdaad niet te overzien. Dan moeten namelijk de officiële handhavers van de rechtsstaat, zoals justitie, politie en regeringen wel de onderste steen boven halen. Waarom? Om niet als steeds verder terugtredende overheid en daarenboven dik gehonoreerd, te worden gewaarmerkt als volstrekt incapabel en niet in staat om de eigen burgers voldoende bescherming te bieden in gevaarlijke omstandigheden. Als de opdrachtgevers van Galizia’s moord en die van Wiels niet ‘gevonden worden’ en terechtstaan, is er sprake van obstructie van justitie (rechtspraak), het verlies van de rechtsstaat en heeft de misdaad afdoende overwonnen. Dat is ook het geval als bedreigde personen onvoldoende bescherming wordt geboden, omdat diezelfde overheden de misdaad faciliteren. Ondanks of dankzij onze niet handhavende overheden. Die zijn dan als schuimpjes te omschrijven. Er is zodoende dan ook geen sprake meer van een rechtsstaat, noch in het Koninkrijk, noch daarbuiten. Renée van Aller & John de Vries

  5. Door hun pijn gingen deze mannen juist vrienden worden met de mogelijke financierders, zoals Jamalodin, Roby, Schotte, Amparo, Kade en consorten. Het wordt moeilijk om dit voor de rechter te bewijzen. Daarom is het lastig om deze mensen op te pakken. Ooit zal de waarheid naar boven komen drijven!

  6. Hoor wie het zegen (t!),twee losers 1e klas die zelf de staats kas hebben leeg ge rooft samen met hun zusje fraudelyne ( prinsesje Den Haag ) G.v.M.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -