32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 16:41

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Brein in zaak dode politieagent wil hoger beroep stoppen

Gijs van den Heuvel


KRALENDIJK – Op de eerste dag van het hoger beroep in de zaak Drum, de overval waarbij politieagent Ferry Bakx (45) in 2016 om het leven kwam, bleek dat Bonairiaan Rachyt Saragoza dit in wilde trekken.

Voorzitter rechter Diederik Radder van het Hof vroeg hem of hij daarover goed had nagedacht, waarop Saragoza zei dat hij het nut van het beroep niet meer inzag, omdat de verzoeken voor nader onderzoek in de pro formazitting waren afgewezen.

Bakx werd 17 augustus 2016 na een achtervolging doodgeschoten. Zes van de zeven verdachten hebben een Venezolaanse achtergrond, Saragoza is de enige Bonairiaan in de zaak.

- Advertentie -

20 jaar cel
Saragoza kreeg in eerste aanleg met 20 jaar cel de hoogste straf. Formeel kon het hoger beroep niet meer worden ingetrokken, zei Radder, maar het Hof zou het wel niet-ontvankelijk kunnen verklaren.

Opmerkelijk was dat advocaat-generaal Leomar Angela aandrong op voortzetting. “Ik vind de afwijzing van onderzoekswensen geen valide reden”, zei de PG. “Een goede reden zou zijn als u vindt dat de gebeurtenissen in het vonnis juist zijn beschreven en afgewogen.” Kortom, als Saragosa de straf terecht vindt.

Overleg
Saragoza wil met zijn advocaat in Nederland bespreken of hij inderdaad zijn hoger beroep intrekt. Dit zal hij op 17 mei laten weten.

De zaak tegen vijf andere verdachten die in hoger beroep zijn gegaan wordt morgen en overmorgen gewoon voortgezet, hebben de drie rechters besloten.

- Advertisement -

‘Meest vriendelijke overvaller’
Francisco Carrasqiel Alfonso is de enige van de zes Venezolanen die niet in hoger beroep is gegaan. Hij kreeg in juni vorig jaar 12 jaar cel, de laagste straf, omdat hij als ‘de meest vriendelijke’ overvaller werd betiteld door de familie die door de groep werd overvallen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Dit is een belachelijk lage straf voor moord op een politie agent. In vele landen zullen collega agenten wel voor zorgen dat zo’n zaak nooit voor de rechter komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -